Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Termal Pad Değişimi Sonrasında Notebook Kasıyor


ihsan43
 Share

Recommended Posts

selam arkadaşlar

notebook'umu alalı 3 yıl olmuştu bakım yapmak için açtım komple temizledim. ekran kartı ve işlemci üzerindeki macunu temizledim ve termal pad i yeniledim. pc yi topladıktan sonra açtığımda kasmalar oluştu. gta 5 oynarken kasmazken oyunu açtıktan 30 saniye sonra pc komple kapanıyor.  işlemci üzerindeki soğutucuyu kontrol ettim hala sorun devam ediyor. yardımcı olurmusunuz ?

Link to comment
Share on other sites

soğutucu vidalarını iyi sıktın mı? Fan bağlantısını kontrol ettin mi? Fan çalışıyor mu? Termal macundan böyle bir şey yapmaması gerekir. Kullandığın termal macunun kalitesi iyi olmalı, ısı iletkenliği yüksek olmalı. Macunun şırıngasında ısıl değerleri yazar.

Link to comment
Share on other sites

15 gün evvel aynı şekilde temizlik için toplama tipi kasayı tamamen temizleyip işlemci fan altı termik macunu ekleyip kasayı çalıştırdım 5 dakika sonra pc kendi kendine kapanıyordu.Bağlantıları kontrol ettim sorun yok sonra işlemci fanını tekrar'dan çıkarıp dikkatli şekilde tam oturmasını sağladım çevredeki vidalarınıda çaprazlama şekilde karşılıklı olarak sıktım ellede sıkılık kontrolünü yaptıktan sonra pc'i çalıştırdım sorunun hallolduğunu gördüm anlaşılan oki,İşlemci Isı değeri yükselince,sistem korumaya geçmekte ve kapanmakta, sizde de aynı şekilde olma ihtimali yüksek arkadaşlarda yorumları ile aynı görüşteler tekrardan aynı bölgeyi kontrol edin kolay gelsin.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By ersan7474
      Merhaba, windows 10 kurdum bilgisayarıma. Ufak bir sorunum var. Bir klasör yada uygulama açtığımda pencerenin konumu her açlışta değişiyor. Bir açıyorum sola yaslanmış, tekrar açıyorum ortada altta, tekrar açıyorum sağa üst köşeye çıkmış gibi.. Pencereleri en son açtığım konuma nasıl sabitleyebilirim?
       



    • By agoram
      Selamlar arkadaşlar şimdi ben Win setup From Usb yada Rufus İle kurulum yapmak istiyorum ama rufus hiç kurmuyor Win setup From Usb de kurulum yaparken flash diski 2 bölüm halinde gösteriyor kurulum ekranında geldiği vakitte disk bulunamdı diyor altaki resimde 

    • By theater5583
      Laptop Lenovo G580 geçenlerde bilgisayara virüs girmesi sebebiyle format attım formatdan sonra fan gereksiz yere sürekli hızlı dönmeye başladı format atmadan önce sadece işlem yoğunluğu arttı mı fan hızını artırıyordu şimdi ise sürekli hızlı bir şekilde dönüp ses yapıyor hiç yavaşlamıyor sebebi nedir işlemciyi gereksiz yere çalıştıran birşeyler mi vardır donanımsal mı yazılımsal mı nasıl çözebilirim yarıdmcı olurmusunuz
    • By ihsan43
      Selam arkadaşlar
      Android telefon kullanıyorum. Vodafone hattını kullanıyorum. Mesaj atarken yazdığım mesajlar karşı tarafa bambaşka cümleler olarak gidiyor. Veya yazdığım mesajın sonuna farklı cümleler ekliyor. Hattı farklı telefondalarda denedim. Telefonu sıfırladım (wipe data factory reset). mesaj ayarlarını sıfırladım, herhangi bi mesaj uygulamasıda kullanmıyorum. Bus orunu nasıl çözebilirim. Müşteri hizmetlerinide defalarca aradım ama bi işlem yaptıklarını söylediler ama çözüm olmuyor. Karşı tarafta sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece benden giden mesajlar öyle gidiyor.
    • By canavar123
      Arkadaşlar ben bugün Ubuntu 16 indirip kurulum yaptım. Kurulumu sorunsuz geçtim. Tüm güncellemelerin kurulmasını sağladım. Şimdi 3.parti yazılım kuramıyorum. Bu arada kurulumu Ubuntu Grub menüsünü görmemek için bölümlendirmeyi kendim seçip geçtim.
      Ve de dili Türkçe seçmeme rağmen hunharca bir Türkçe ile karşı karşıya kaldım. Bu sorunun çözümü var mıdır?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...