Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

5G'de Türkiye Imzası da Olacak


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

33nakj8.jpg

BTK tarafından ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversiteleri ile operatörlerin katılımıyla imzalanan "5G Vadisi-Açık Test Sahası Protokolü" ile Türkiye, dünyada 5G teknolojisinin standartlarının belirlenmesine katkı sağlayacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden birisi olma hedefi doğrultusunda BTK eşgüdümünde 5G ve ötesi ekosistemi oluşturulması amacıyla 5GTR Forumu'nun kurulmasının ardından "5G Vadisi Açık Test Sahası Projesi" hayata geçirdi.

Söz konusu proje kapsamında ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversiteleri rektörleri ile operatörlerin katımıyla 5G Vadisi Açık Test Sahası Protokolü imzalandı. Buna göre, 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda yapılacak test ve denemelerle 5G standartlarının belirlenmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda 5G Vadisi’nde, BTK, üniversiteler ve işletmecilerin iş birliğiyle 5G ve ötesi teknolojilerin Ar-Ge, Ür-Ge ve testlerinin yapılacağı bir altyapı kurulması amaçlanıyor. Akademisyenler, araştırmacılar, doktora öğrencileri gibi 5G konusunda teknoloji üreten herkesin faydalanabileceği açık test sahasında, elektronik haberleşme sektörünün tüm paydaşları için yeni Ar-Ge fırsatlarına olanak sağlanacak.

Kamu-üniversite-işletmeci-sanayi iş birlikleri bağlamında etkili araştırmalar ve projeler yürütülmesine imkan sağlanacak 5G Vadisi Açık Test Sahası, ekosisteme katma değeri yüksek iş imkanları oluşturacak.

Ayrıca 5G Vadisi Açık Test Sahası Projesi ile Ar-Ge çalışmalarının patentlere dönüşmesi, patentlerin uluslararası standart çalışmalarına aktarılması ve bu standartlara dayalı ürünlerin küresel çapta yerli markalar oluşturması için çalışmalar hızla sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • TornadoEffect changed the title to 5G'de Türkiye Imzası da Olacak

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...