Jump to content

Intel Xeon X5460 Için Ddr3 Anakart+ram+güç Kaynağı


lord_figo18
 Share

Recommended Posts

  • 3 hafta sonra ...

ilk önce DDR3 artık ileriye dönük değil bunu sabitleyelim (DDR5 geliştiriliyor belkide bitirdiler bekliyorlar), DDR4'lü bir sistem şu an için en akılcı sistem her ne kadar bütçeyi zorlasada. 

 X5460 aldıysan 1600FSB kullanacaksın, o da en kötü G41 chipset demek . Her G41'de 1600FSB düz olmayabilir kimisi Overclockla çıkabilir, soğutucun iyiyse öyle bir anakart al. Yok dersen P41-43-45 önerim olur fakat onlarında  epeydir DDR3 olanı görmedim.

İstanbul'daysan (Kadıköy'de) Uranium bilgisayarı biliyorsundur geçen bana da bir anakart lazım oldu (X3220 için) P45 chipsetli P5Q bulabildim çok güzel bir ankart ama DDR2 desteği var sadece.  

Donanımhaber (site adı ban sebebi olabilir Adminler gerekirse ***'layabilirler) ikinci el ilanlarına ya da diğer ikinci el satış yapan yerlere bak derim. DH'de aynı konfigirüsayonu kullananlar-satanlar olabilir. RAM sorunsuz olan Kingston evet, Everest güç kaynağına gelince 450Watt değil yarısını bile verse senin işlemcinin TDP'si 120 Watt yanlış hatırlamıyorsam anakart ram hdd falan derken geri kalan 120-130 watt sana rahat rahat yeter (ekran kartı olmadan ya da ekstra güç girişi olmayanlardansa).

Allah yardımcın olsun,  sonradan  keşke dememen için biraz daha biriktirip ikinci el ilanlalarında satılan çok uygun DDR4'lü isistemler oluyor onlara yönel derim.

Xeon  E5450 ile tecrübeliyimde, Asus G41 kırdım attım ardından da xeon kullanmaktan (eski olanlardan) vazgeçtim şu anki sistemimle mutlu mesut yaşıyorum.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...