Jump to content
TNC-TR
mmtsahindmn

Efi Shell Version 2.40 [5.11] (format Atamıyorum)

Recommended Posts

merhabalar arkadaşlar,
bugün elime böyle bir makina geldi ve ne yaptıysam formatlayamadım(şu yaşıma kadar formatlayamadıgım bilgisayar yoktur ama bu gerçekten olmuyor) uefi destekli ıso indirip rufusla uefi olarak yazdırdım ama yine olmadı sürekli bu shell yazısına gelip durmakta lütfen yardım adin...
 

video olarak çektim sorunu

https://drive.google.com/open?id=0B4HB6zqTMdqsUDJhdzFoWkFKNWM

 

Edited by mmtsahindmn
link verilmemişti bağlantı olarak

Share this post


Link to post
Share on other sites
borz_50, 23 saat önce yazdı:

kardeş usb  görünüyormu boot menüde ?

Evet görüyor videoda da görünüyor zaten

DJ_Rush, 23 saat önce yazdı:

UEFI USB bellek ile ayarla Bios başlangıcını. 

Yaptim olmadi yıne efi shell menüsüne atıyor direk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kullanılan PC modeli ve windows imajı nedir?

Bu bilgileri başta vermeliydin aslında. Belkide kullandığın iso problemli yada USB ye yazdırmayı hatalı yaptın. Hepsini anlat. Rufus ile yazdırırken hangi ayarları seçtin?

Bios ayarlarını varsayılana alarak deneyebilirsin. Güncellemesi varsa güncelleyin. Bazı sistemlerde XMP ayarları sorun oluşturuyormuş bu ayar varsa kapatın.

Edited by DJ_Rush

Share this post


Link to post
Share on other sites
DJ_Rush, 18.09.2017 - 13:38 yazdı:

Kullanılan PC modeli ve windows imajı nedir?

Bu bilgileri başta vermeliydin aslında. Belkide kullandığın iso problemli yada USB ye yazdırmayı hatalı yaptın. Hepsini anlat. Rufus ile yazdırırken hangi ayarları seçtin?

Bios ayarlarını varsayılana alarak deneyebilirsin. Güncellemesi varsa güncelleyin. Bazı sistemlerde XMP ayarları sorun oluşturuyormuş bu ayar varsa kapatın.

Xmp ayari yok,daha önce uefi kurulum yaptığım iso ve usb den yaptım, laptop markası medion akoya modeli şuan aklimda degil leptop dukkanda

Share this post


Link to post
Share on other sites

ubuntu kurulu asus ultrabook bilgisayarda da benzer durumu görmüştüm. Bunda da önceden yüklü işletim sistemi varsa biosta kayıtlıdır. Oradan pasif edelim. sistem açılışında Boot menüye girdiğinde efi desteği açık görünüyorsa onu da pasif edip tekrar deneyelim. Büyük ihtimalle olacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cuneyt78, 21.09.2017 - 10:15 yazdı:

ubuntu kurulu asus ultrabook bilgisayarda da benzer durumu görmüştüm. Bunda da önceden yüklü işletim sistemi varsa biosta kayıtlıdır. Oradan pasif edelim. sistem açılışında Boot menüye girdiğinde efi desteği açık görünüyorsa onu da pasif edip tekrar deneyelim. Büyük ihtimalle olacaktır.

maalesef,bios menüde işletim sistemi ile ilgili bir kısım yok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video'dan anladığım sistem ön yüklü olan tanımlanmış recovery'sini bulamadığından ötürü bios'tan kopmuş bağlantı kuramayıp ilerleyemiyor "Sadece tahmin :) " En temiz yol<>H.Diskini  çıkarın 2.Bir pc üzerinden varsa elinizde yedek/backup windows image'ını,Acronis ile universal mode ile backup'ı entegre ederek.H.diski takın sistemi normal açın.Diğer bir taraftan normal kurulum yoluda izlenebilir. 

KolayGelsin.

Edited by forjest

Share this post


Link to post
Share on other sites
forjest, 5 saat önce yazdı:

Video'dan anladığım sistem ön yüklü olan tanımlanmış recovery'sini bulamadığından ötürü bios'tan kopmuş bağlantı kuramayıp ilerleyemiyor "Sadece tahmin :) " En temiz yol<>H.Diskini  çıkarın 2.Bir pc üzerinden varsa elinizde yedek/backup windows image'ını,Acronis ile universal mode ile backup'ı entegre ederek.H.diski takın sistemi normal açın.Diğer bir taraftan normal kurulum yoluda izlenebilir. 

KolayGelsin.

daha önce anlattıgın işlemi gerçekleştiricektim ama laptopu açınca  cihazda harddisk olmadıgını gördüm ,tıpkı telefonlardaki gibi anakart üzerine monte edilmiş. (30 gb)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Security/Secure boot menu/Secure boot mode/Standard  bu ayarın diğer seçeneklieri nedir? User seçeneği varsa onuda dene.

Şu bios ayarlarına da bak, senin sisteme benziyor. 

 

Edited by DJ_Rush

Share this post


Link to post
Share on other sites
DJ_Rush, 5 saat önce yazdı:

Security/Secure boot menu/Secure boot mode/Standard  bu ayarın diğer seçeneklieri nedir? User seçeneği varsa onuda dene.

Şu bios ayarlarına da bak, senin sisteme benziyor. 

 

yok abicim maalesef aynı değil bu şekilde olsaydı çoktan atmıştım formatı

Share this post


Link to post
Share on other sites
ayhanca, 24.09.2017 - 19:52 yazdı:

WinNTSetup tan kurmayı dene youtubeden bak  hiç bot etmene gerek yok  windovs dosyasından instal wimi  dosyasını göstermen yetrli

WinNTSetup.rar

laptop hiç açılmıyor ve multiboot usb yada uefi usb desteklemiyor nasıl yapıcam : ) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hala tam bilgi vermedin. Marka tamam model nedir? Neye göre yardım yapacuk? :)

Edited by DJ_Rush

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×