Jump to content
serhat100

Altay Grub2 Multiboot Ve Grub2fm V6

Recommended Posts

awengers44, Şimdi yazdı:

@serhat100 Üstad hata aldığın *.wim dosyasımı ? eğer öyle ise adı sanı yokmu :D ne çalıştırıyorsun, bildiğimiz çözüm önerileri sunmadan önce ne olduğunu bilsek iyi olurdu.

:D :crazy:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@serhat100 Hocam resmi görmek için yakınlaştırdım çok bozuldu, yanlış okuduysam kusura bakma :) ISO dosyasını sürücüye eklerken hata,mı var. Varsayılan sürücü harfi atamasında hata var herhalde, x:\sürücü vaysayılan *.wim dosyasının export yolu değilmidir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
awengers44, Şimdi yazdı:

@serhat100 Hocam resmi görmek için yakınlaştırdım çok bozuldu, yanlış okuduysam kusura bakma :) ISO dosyasını sürücüye eklerken hata,mı var. Varsayılan sürücü harfi atamasında hata var herhalde, x:\sürücü vaysayılan *.wim dosyasının export yolu değilmidir.

evet ama bu wimboot değil işte durup durduk yere absürt şeyler ile uğraşıyom :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 7 dakika önce yazdı:

evet ama bu wimboot değil işte durup durduk yere absürt şeyler ile uğraşıyom :D

Eyvallah hocam ama üstüne dosya yazmaya çalışıyorsun ;) hata vermesinin sebebi belli. Sanal sürücü adını değiştirmek gerekiyor.. ISO TAM YOLU X:\ olmaz üstad

Hocam wim dosyası x:\ sürücüsüne açılmışsa üstüne iso dosyasını nasıl tekrar çarsın ki ? halen ne olduğunu ve neyin çalıştırılmak istendiğini bilmiyoruz 😃

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
awengers44, 5 dakika önce yazdı:

Eyvallah hocam ama üstüne dosya yazmaya çalışıyorsun ;) hata vermesinin sebebi belli. Sanal sürücü adını değiştirmek gerekiyor.. ISO TAM YOLU X:\ olmaz üstad

üstad aynen dediğin gibi ama işte yazdıramıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Emre028, 21 dakika önce yazdı:

JVb26E.jpg

Hazırız bekliyoruz..

😂 hocam biraz sabır 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 7 saat önce yazdı:

ntboot yöntemi ile uefi de wim dosyasını başlatma: https://yadi.sk/i/7QWcOLyIMLYkwA

Mükemmel teknik üstad 👏 gelişim süper. Liste oluşturup menü halinde ekleyip dosya çalıştırılması mümkün olursa daha güzel olur.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
awengers44, 12 saat önce yazdı:

Mükemmel teknik üstad 👏 gelişim süper. Liste oluşturup menü halinde ekleyip dosya çalıştırılması mümkün olursa daha güzel olur.

hocam ekledim, henüz tam  bitmedi  biraz daha beklemek gerek.

Edited by serhat100
  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar 100 puanlık uzmanlık sorusu @alive64 üstad sizden de yardım bekliyorum :help:

grub.script ("getenv -t uint8 SecureBoot secureboot")
  secureboot = grub.getenv ("grub_secureboot")
  grub_platform = grub.getenv ("grub_platform")
  if (platform == "efi" and secureboot == "Disabled") then
  command = "export path=(hd0,msdos2); chainloader /EFI/microsoft/boot/bootmgrx64.efi"
  grub.add_icon_menu ("wim", command, "Windows 7sp1_8.1_10 x32_x64 Kurulum", title)
end
  grub.script ("getenv -t uint8 SecureBoot secureboot")
  secureboot = grub.getenv ("grub_secureboot")
  grub_platform = grub.getenv ("grub_platform")
  if (platform == "efi" and secureboot == "Enabled") then
  command = "export path=(hd0,msdos2); chainloader /EFI/microsoft/boot/bootmgfw.efi"
  grub.add_icon_menu ("wim", command, "Windows 7sp1_8.1_10 x32_x64 Kurulum", title)
end

Menü ekrana gelmiyor, görünmüyor 

Edited by serhat100

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 16 saat önce yazdı:

arkadaşlar 100 puanlık uzmanlık sorusu @alive64 üstad sizden de yardım bekliyorum :help:

grub.script ("getenv -t uint8 SecureBoot secureboot")
  secureboot = grub.getenv ("grub_secureboot")
  grub_platform = grub.getenv ("grub_platform")
  if (platform == "efi" and secureboot == "Disabled") then
  command = "export path=(hd0,msdos2); chainloader /EFI/microsoft/boot/bootmgrx64.efi"
  grub.add_icon_menu ("wim", command, "Windows 7sp1_8.1_10 x32_x64 Kurulum", title)
end
  grub.script ("getenv -t uint8 SecureBoot secureboot")
  secureboot = grub.getenv ("grub_secureboot")
  grub_platform = grub.getenv ("grub_platform")
  if (platform == "efi" and secureboot == "Enabled") then
  command = "export path=(hd0,msdos2); chainloader /EFI/microsoft/boot/bootmgfw.efi"
  grub.add_icon_menu ("wim", command, "Windows 7sp1_8.1_10 x32_x64 Kurulum", title)
end

Menü ekrana gelmiyor, görünmüyor 

100 puan benim sorunu hallettim 😁

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 3 dakika önce yazdı:

100 puan benim sorunu hallettim 😁

Hep zor yerlerden soruyor vede kendinize puan yazdırıyorsunuz :)

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, Bir saat önce yazdı:

100 puan benim sorunu hallettim 😁

Böyle olmaz üstad..

keyfoagam, Bir saat önce yazdı:

Hep zor yerlerden soruyor vede kendinize puan yazdırıyorsunuz :)

%100 katılıyorum :D 

  • Haha 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

aLTay grub2 animasyon multiboot ve Grub2FM v6 ya  Güncellenmiştir link ilk sayfaya eklenmiştir...

  • Like 3
  • Thanks 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 25.11.2019 - 10:45 yazdı:

aLTay grub2 animasyon multiboot ve Grub2FM v6 ya  Güncellenmiştir link ilk sayfaya eklenmiştir...

öncelikle uğraşlarınız ve emeğiniz çok güzel sadece bir rica olacaktı animasyon olmadan normal sade bir menülü yapma imkani varmıdır mesela karadurak arkadaşın yaptığı yada zamanında köylü arkadaşın yaptığı gibi sade menüler animasyon falan olmadan sadece öylesine bir öneri çünkü sizin yaptığınızı kullanmak istiyorum şimdiden tesekkurler her şey için emeğiniz için

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 25.11.2019 - 10:45 yazdı:

aLTay grub2 animasyon multiboot ve Grub2FM v6 ya  Güncellenmiştir link ilk sayfaya eklenmiştir...

Animasyon desteği kaldırılarak güncellendi.

  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhat100, 4 saat önce yazdı:

Animasyon desteği kaldırılarak güncellendi.

öncelikle çok tesekkurler inan bana daha hızlı olmuş güzel olmuş şimdi kendimce eklemeler yapıp testlerimi yapacam bence bundan sonrada bu şekilde devam edilse daha iyi olur diye düşünüyorum tabi bu benim şahsi fikrim farklı makinalarda denediğim icin animasyon yavaşlatıyordu oyuzden demiştim zaten tekrar tesekkurler

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
bymax, Bir saat önce yazdı:

öncelikle çok tesekkurler inan bana daha hızlı olmuş güzel olmuş şimdi kendimce eklemeler yapıp testlerimi yapacam bence bundan sonrada bu şekilde devam edilse daha iyi olur diye düşünüyorum tabi bu benim şahsi fikrim farklı makinalarda denediğim icin animasyon yavaşlatıyordu oyuzden demiştim zaten tekrar tesekkurler

Benim kullandığım pc 4gb ram a sahip yaptığım Qemu testinde  evet baya yavaş ama  gerçek makina testlerinde gayet stabil ve akıcı hele uefi de hızına yetişemiyorum ama maden animasyonlu rağbet görmüyor bizde kaldırıp öyle devam ederiz. Hayırlı olsun güle güle kullan 

  • Like 1
  • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocam Grub2 File Managerin güncel sürümünü bu çalışmaya nasıl ekleyebiliriz.kolay gelsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nedim63, 3 saat önce yazdı:

Hocam Grub2 File Managerin güncel sürümünü bu çalışmaya nasıl ekleyebiliriz.kolay gelsin.

Main.cfg dosyasını aç orda kodlarına bak oradaki yola göre yeni sürüm ile değiştir. Ama yeni sürüm tam oturmadı bence bekleyiniz derim. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

merhaba, ben windows 10 64 86 olan sürümü, windows 7 64 bit olan sürümü, sergei sterlec 10  8 olan sürümü, aio rescue boot sürümü, iso olarak belirtildiği şekliyle ntfs içerisindeki iso klasörüne isimlerini de düzelterek ekledim. Sistem boot oluyor, fakat yukarıda belirttiğim hiçbir sistemi menü üzerinden çalıştırıp kurulum yaptıramadım. (birinci sayfada mevcut olan paylaşımı alıp da kullanmaya çalışıyorum.)
birşeyleri yanlış mı yapıyorum acaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites
helvetika, 3 saat önce yazdı:

merhaba, ben windows 10 64 86 olan sürümü, windows 7 64 bit olan sürümü, sergei sterlec 10  8 olan sürümü, aio rescue boot sürümü, iso olarak belirtildiği şekliyle ntfs içerisindeki iso klasörüne isimlerini de düzelterek ekledim. Sistem boot oluyor, fakat yukarıda belirttiğim hiçbir sistemi menü üzerinden çalıştırıp kurulum yaptıramadım. (birinci sayfada mevcut olan paylaşımı alıp da kullanmaya çalışıyorum.)
birşeyleri yanlış mı yapıyorum acaba.

Usb nizi bootice ile partisyonlarını gösterecek şekilde ayrıca hataya ait bir görüntü paylaşırsanız yardımcı olalım. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...