Jump to content

Bilgisayarın Kendini Sürekli Uyku Moduna Alması


thelord2781
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

Uyku modu konusunda yardımlarınızı bekliyorum denemediğim yöntem kalmadı gibi. Öncelikle bilgisayarım core2duo ,4 gb ram, 240gb ssd, x64 win10, sony vgnfw serisidir. (2008 model)

Bilgisayar kendini kendi istediği an -vakitler kesinlikle belirli süreli değil ve aktif kullanırken bile oluyor- uyku moduna alıyor. Öncelikle win10 dan kaynaklı olduğunu düşünüp win8.1 e geçtim ve herhangi bir program kurmadan kullanmaya başladım ama yine aynı hatayı aldım. Yetmedi win 7 ye döndüm yine sonuç aynı oldu. Üstelik 32 ve 64 bitlerini ayrı ayrı denedim sonunda tekrar win 10 a döndüm. Laptop pili bitmiş durumda (3 dakika falan çalışıyor pille)  acaba dedim pilden mi ? Pilsiz kullanmaya başladım yine aynı sonuç. Tüm uyku ayarlarımda pilde ve prize takılı durumda "hiçbir zaman" seçili. 

Ne zaman uyku moduna girdiği belli olmadığından teknik servise götürdüm ve orada kullandıkları süre zarfında uykuya geçmediklerini söylediler. Ama hala sorun devam etmekte. 

Özellikle uyku moduna aldığımda bilgisayarı tekrar uyandırdığımda bir tuşa bastığım an tekrar alabiliyor, bazen de tuşa basmayıp touch pad e dokunduğum an uykuya alabiliyor. ve bunu bi döngü içnde yapıyor (uyuyor uyandırmak için tuşa basıorum uyanıyor şifre girmek için tuşa basıyorum tekrar uyuyor, tekrar uyandırmak için tuşa basıyorum uyanıyor şifre girerken bir daha tuşa basıyorum uyuyor... ) bazen bunu ard arda yapıyor malesef.

Bir de normal bilgisayarı kullanırken birden kendini uyku moduna alabiliyor. Klavyeden olduğunu düşünmüyorum touchpad de de yapabiliyor. (Ayrıca klavyede uyku modum yok.)

Yazılımsal olduğunu açıkça düşünmüyorum. Donanımsal kaynaklı gibi geliyor bana. Teknik servis de ekran kartının sökülüp tekrar takılması gerekebilir dedi. İnanmalı mıyım bilmiyorum. Lütfen bilgisi olanlar fikirlerini söylerlerse sevinirim.

Teşekkürler,

  

Link to comment
Share on other sites

  • TornadoEffect changed the title to Bilgisayarın Kendini Sürekli Uyku Moduna Alması

Komut satırında çıkan ilgili aygıt adına orn: Wifi mouse,usb klavye vs.

Sırası ile: Aygıt yöneticisi "ilgili aygıt" sağ tık-Özellikler,Güç Yönetimi check işaretlerini çıkarın.Benzer diğer aygıtlar içinde aynı işlemleri uygulayın.

powercfg -devicequery wake_armed 

3pvL2O.gif

Link to comment
Share on other sites

thelord2781, 3 saat önce yazdı:

Malesef sorun devam ediyor

zATEN SORUNUNUZ DONANIMSAL GÖRÜNÜYOR: ekran kartından şüphelendim. en ucuz olan parçadan başlayarak donanımı değişik bileşenlerle test edin.

Benim internet sayfamın durup dururken bir önceki sayfaya gitmesi gibi bir problemim vardı. Anakart arızası nedeniyle yeni sistem aldım (kasa komple değişti) aynı problem devam etti. problem mouse muş

Edited by efe34
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...