Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Türk Telekom 40,5 Milyon Aboneye Ulaştı (Nüfusun Yarısı)


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

vxgjl0.jpg

Türk Telekom'un abone sayısı, 40,5 milyona ulaştı. TT son çeyrekte genel trendlerin aksine sabit telefon abone sayısını da artırdı. İşte sonuçlar...

Türk Telekom, bu yılın üçüncü çeyreğinde 900 bin net abone kazanımı ile "rekor" kırarken, çift haneli büyümesini de sürdürdü.

Türk Telekom, üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Şirket, rekor abone kazanımı ve mali disiplinin "güçlü" katkılarıyla 2017'nin üçüncü çeyreğinde de yılın önceki çeyreklerinde olduğu gibi çift haneli büyümesini sürdürdü.

Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 10,1 büyümeyle 4,5 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom, yılın 9 ayında ise 13,3 milyar TL gelir sağladı. Bu dönemde Türk Telekom'un abone sayısı, "başarılı" büyüme stratejisi ve uygulamaları sayesinde rekor seviye olan 40,5 milyona ulaştı.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen 900 binin üzerindeki toplam net abone kazanımı, Türk Telekom'un halka açıldığı 2008 yılından bu yana tek çeyrekte sağlanan en yüksek abone kazanımı oldu.

9 AYDA 1.25 MİLYAR TL NET KAR ELDE ETTİ, 1.5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI


Yılın üçüncü çeyreğinde 293 milyon TL net kar elde eden Türk Telekom'un 2017 yılının 9 ayındaki net karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 88 artışla 1 milyar 250 milyon TL'ye ulaştı. "Sağlam" mali performansla desteklenen "güçlü" faaliyetlerin sayesinde yıl boyunca çift haneli büyüyen Türk Telekom'un, üçüncü çeyrekteki Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Faaliyet Karı (FAVÖK) yüzde 16 artışla 1,7 milyar TL olarak gerçekleşti.


Verimlilik uygulamalarının başarıyla hayata geçirilmesi sayesinde FAVÖK marjı 2017'nin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan artarak yüzde 37,2 olarak gerçekleşti. Ayrıca, 2017 üçüncü çeyrekte teknolojik dönüşüme 554 milyon TL yatırım yapan Türk Telekom, yılın 9 ayında toplam 1,5 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Ayrıntılar ve Kaynak: NTV

Link to comment
Share on other sites

  • TornadoEffect changed the title to Türk Telekom 40,5 Milyon Aboneye Ulaştı (Nüfusun Yarısı)

zamanında 4 dakikada yüz kontörün bittiğini gördük şimdi ise

eskiye göre tüm operatörler indirimli oldu.

iyi çeken pahalı,

ucuz olan bir şekilde abonelerine ilk fırsatta kazık atar

sonuçta günümüz teknolojisine göre maalesef hizmet yerlerde sürünüyor  ( sıfır )

bir şekilde bir bahane vs. ile kazıklanır olduk

çare olarak mutlaka karşılaştığımız sorunları küçük-büyük farketmez 

ilgili yerlere bildirip haklarımızı aramalıyız ve bütün iletişim kanallarından da

ayrıca durumumuzu, nelerle karşılaşıp nasıl çözdüğümüzü bildirirsek başka birilerine de faydalı olabiliriz.

Link to comment
Share on other sites

Berdush_03, 2 saat önce yazdı:

- O kadar aboneye ulaşması önemli değil, önemli olan hizmet verebilmesi, Türk Telekom'un internet hızı yerlerde sürünüyor.

- Şükür Superonline geçtim de internet neymiş onu gördüm.

Arkadaş nasıl yerlerde sürünüyor.Belki sizinki olabilir ama ben 15 senedir TTNet abonesiyim çok da memnunum.

Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin, 1 dakika önce yazdı:

Arkadaş nasıl yerlerde sürünüyor.Belki sizinki olabilir ama ben 15 senedir TTNet abonesiyim çok da memnunum.

- Siz belki merkezi bir yerde ikamet ediyor olabilirsiniz, ama diğer yerlerde maalesef yerlerde sürünüyor. Ben de 10 yılı aşkın TTNET kullandım ama son aylarda bayağı eziyet etti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

bütün operatörler aynı ben Telekom kullanılıyorum ttnet ve hat olarak hiçbir sıkıntım yok Türkcell pahalı diye iyimi sanıyorsunuz şile bozgoca köyüne gittik  bende teleko hattım hem çekiyor hemde nete 3g bağlanıyordu iphone 6si olan müşteri Türkcell abonesi idi ne telefonu doğrudüzgün çekiyordu nede interneti 3g bile görmüyordu edge olarak ancak bağlanıyordu bu işler bölgesel türkcelin hiçbir üstünlüğü yok Ümraniye çakmakta bile türkcel sorunlu kaçkez aradım evet sorun var yer gösterin verici dikelim dediler bazı abonelerde ttneti kötülüyor yok türknet yok şu yok bu diyor bunların çoğu zaten aynı alt yapı yani telekomun alt yapısını kullanıyor ttnetten türknete geçsen ne olacak hatda aynı  kabloda aynı sadece firma ismi değişir sadece belli bölgelerde süperonline fiber kablo çekti kendi sitemini kurdu  her hattın iyi çekip  kötüde çektiği yerler mutlaka var buda birkaç yıl önc ekarar alınmıştı uygulanmadı pilot uygulama falan yapılmıştı diye hatırlıyorum kaçtane firma varsa Telekom türkcel vodafone gibi hepsi vericileri ortak kullanmasıdır heryere 3tane dikileceğine birtane dikip farklı yerlere diksinler şebekelerini

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

bunun en az 15-20 milyonu altyapı üzerinden verilen abonedir muhtemelen çünkü anakaynak türktelekom olunca turknet,netspeed,herevde internet adını sayamayacağım kadar çok altyapı firması var bu firmalarada türktelekom abonelik veriyor altyapı veriyor buralara gelen insanlarıda dolaylı yoldanda olsa turktelekomu kullandığı için abone sayısı olarak o anasayıya ekleniyor doğal olarak mesela turkcell superonline adsl altyapsı yok türktelekomdan alıyor hizmeti turkcell superonlineden alıyor fakat olay turktelekomda bitiyor aynısı vodafonedede mevcut zaten adsl tuktelekom üzerinden fiberi superonline üzerinden veriyor.Bu abone sayısı az bile bana kalırsa 55 milyon falan olmalıydı.Fiberdede 3 tane ana firma var mesela bu altyapı firmalarınada veriyor örnek Türktelekom fiber - Superonline Fiber - Uydunet fiber başkada fiber yok vodafone-superonline ortaklaşa kullanıyor fiberi turktelekomda fiberi bu altyapı firmalarına sağlayabiliyor ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı uydunettede benzer olaylar var her internet servis sağlayıcıda aynı olaylar dönüyor duruyor.Kendi altyapısını kullanan firmalarda var ama bunlar belli şehirlerde belli yerlere kadar hizmet veriyorlar mesela adam türktelekomdan bıkmış turknet bağlatmış dibinde yapa santrali var adam 65 liraya 100 mbps sınırsız net kullanıyor.Ama bir başkası var yapa santraliyle arasında 2 km var.Ama dibinde türktelekomun fiberi var turknet kullanıyor fakat santral mesafesi çok uzak olduğundan ordan buna 100 veriyorlar o mesafeden gelene kadar 10 'a kadar düşüyor bu adamda sorunun kendinde olduğunu sanıp bu paraya sınırsız neti nerden bulacam deyip kalıyor.Oysa bunu yapmak yerine biraz bilgili olup araştırsa farklı firmalar türktelekom fiberi benzer fiyatlara sınırsız olduğunu sattığını görse hiç şikayetçi olmucak bütün sıkıntıları çözülecek ama yapmıyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nutica, 27.10.2017 - 00:22 yazdı:

mobilde yerlerde sürünüyor bir turkcelin çektiği noktalarda çekmiyor ayrıca turkcell gibi internetide hızlı değil enaz turkcell seviyesine  ulaşırsa tutulur

Yalnız turkcellin çekmediği yerdede türktelekom çekiyor iç anadolu bölgesinin tamamını gezmiş biri olarak söylüyorum bütün operatörleri kullandım en sorunsuzu türktelekomdu yolda giderken telefonun turkcell iken E ile nete bağlandığı yerlerde 4,5G çekiyordu gayette hızlı giriyordu çok nadir bağlantı kopuyordu turkcell ve vodafonede böyle bişi görmedim ama operatörlerin çekim oranı bölge bölge değiştiği için diğer bölgelerde nasıl bilemicem.

Edited by RaZoRWounD
Link to comment
Share on other sites

Türktelekom BTK nın söylediği fiyatlara satmak zorunda ve söylediği hızları vermek zorunda yani başka bir firma türk telekomun alt yapısını kullanarak sınırsız AKN  siz himet vere biliyor ama TÜRKİYE sisteminde deki kafirlerin kanunları geçerli olduğu için BTK TürkTelekom bir kampanya ve ya bir hizmet vereceğinde diyorki sen bu fiyata veremezsin neden çünkü sen zaten sen pastanın 4/2 sine sahipsin diğerlerinin toplamı zaten senin kadar rburak onlar yapsın

Link to comment
Share on other sites

benim için tt artık eski türk taklidi wrangler kot pantolonlar gibi :)  yani adı var kendisi büyük bir sanal kazık. tt belki e naz 65 tl ye alabileceğim hizmeti millenicom dan  45 tl ye alıyorum. ve hiç bir sorun yok. 8 ay falan oldu bağlatalı üç kez kopma sorunu oldu. en geç 12 saat içinde hal oldu. alt yapıya yine tt bakıyor sanırım. çünkü birinde dsl kopukluğu vardı. alt yapı fiziksel olarak halledilmesi gereken bir şey değilmi?

birde merak ettiğim bizim kiracı tt a bağlatmış galiba benim tele bağlamışlar kablo kalın biraz çift port mu var ?

Link to comment
Share on other sites

Benim bildiğim Türk Telekomun patronu Araplardı daha sonra İngilizler devraldı şimdi kim patronsa çok önemli İngiliz ayarları kullanıyor #apple ortaklığı bundan çünkü Masonik Manager ayarları beni ne kadar Engellesede Türkiye'de Ortaklıklar kurup ayar düzenlieyip Veri Tabanına Nasdaq soktular..

BİST bu ortaklıklardan zarar alırken diğer Borsalar hiç Risk altına girmedi hesabı iyi yapın..

Link to comment
Share on other sites

Bu kendini bi halt sanan TTNET yada Türk Telekom herneyse işte,  bence sadece " Yeni Abone olan Kayıtlarını " sayıyor millet beğenmeyip, rezaletlerini gördükten sonra çıktığında da abone sayısından bunu eksiltmiyor :) Kısaca yeni gelen veya abone olan +1 bu kişi senden hizmet alamadığını görünce çıktığındaki bir kişi eksilmiyor mu ? işte bu " -1'ler " hesaba katılmıyor... Bence bu ulaşılan rakam TALEP RAKKAMINI VERİYOR..! 

Yani Türkiyede 40,5 Milyon kişi adam akıllı internet ve iletişim hakkı istiyor, bu rakam onun göstergesi bence... Yoksa benim vatandaşım hasbel kader bu şirketi bi halt sanıp abone oluyor, sonrada boyunun ölçüsünü alınca yapılan yeni kayıt kişi sayısı bence, bu bir ranta da yol açıyor çünki; Türk telekomun DAYATMA TAAHHÜTÜNDEN, VAADETTİĞİ HIZI VEREMEMESİNDEN ve KOTA BASKISINDAN dolayı, televizyonlarda X veya Y şirket, Bizde kota mota yok, Taahhüt oda neymiş canımmm ? Bizde Işık hızıyla internet gibi reklamlar yapıyor. Bunun Önünü açanda yukarda da dediğim gibi Türk telekom, neyse susayım yoksa haklımızı milleti uyandırmaktan, akıllandırmaktan, bilinçlendirmekten dolayı fetöcü diye almasınlar beni :D  Son bir Not : Haberi yapan kanalın ve haber kuruluşununda Hükümete yakınlığını hesaba katarsak ( A haber gibi :D ) bu haberin şişirilmesi " Aman Allahım bu nasıl bir abone rakamdır yahu " Algısı yaratmak da tamamen normal...

Edited by EASMurat
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...