Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Kombi Derecesi Petek Derecesi Oranı?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar kış geldi malum. Bir soru soracağım. Diyelim kombiyi 55 dereceye aldık. Kombiye 3 m uzaklıkta  1.5 m lik petek var. Bu peteğe termometre yapıştırsak kaç dereceyi gösterir en az? Confor modunda da olabilir. Özellikle pratikte bilgi rica ediyorum.

Oda 4x4 ve tek petek. Sıkı 4cm lik strafor ile yalıtım lı ev.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 2 saat önce yazdı:

Arkadaşlar kış geldi malum. Bir soru soracağım. Diyelim kombiyi 55 dereceye aldık. Kombiye 3 m uzaklıkta  1.5 m lik petek var. Bu peteğe termometre yapıştırsak kaç dereceyi gösterir en az? Confor modunda da olabilir. Özellikle pratikte bilgi rica ediyorum.

Oda 4x4 ve tek petek. Sıkı 4cm lik strafor ile yalıtım lı ev.

Hocam bizim ev 1.c,i kat zor güneş alıyor kuzeye bakıyor ev ekimin 1i dedimmi buz gibi oluyor çok erkenden kaloriferi yakıyoz tabi şanslıyızki üsütmüzdekiler falanda yakıyor sıcaklık dengesi sağlanıyor 55lere çıkartırsak evde ince şeylerle geziyor ateş gibi oluyor ev acep kuzeye baktığı halde nasıl oluyor anlamış değilim acep yalıtım falan olsa izolasyon olsa 45le yanacaz herhalde çok garip :)

Link to comment
Share on other sites

@RaZoRWounD çok basit yukarı çıktıkça hava soğur aşağı indikçe ısınır.  birde duvarlar kalınssa o da ısıyı tutuar rfazla petek ve küçük oda da etmenler arasında.

yalnız ben soruma yanıt arıyorum. direkt. bence sorduğum soruda  kombi 55 derece ise  soruya göre 45- 55 arası olması gerekir en az. demeli birisi ama birebir uygulamış birisi.. :) 

Link to comment
Share on other sites

@abdulhey_ birşey daha öğrenmiş olduk bunu fizyolojik olarak biliyordumda kapalı ortamlar için geçerli olmadığını düşünüyordum :)

zaten ortalama bir ev zaten 45-55 arası ısınır zaten bunlar normal seviyelerdir daha altına düşerse ısınmaz üşüme hissedersiniz mesela evde kombiyi 40 yakınca sadece petekleri ılımasını sağlıyor evin sıcaklık değerlerinde hiçbir oynama olmuyor yakmamış gibi birşey oluyor ki zaten üşüdüğünüzden anlıyorsunuz bu durumu peteğe termometre yapıştırırsanız bence oda sıcaklığından her zaman yüksek çıkar çünkü devir daimde önce petek ısınıyor sonra dışarıya veriyor petekler yalıtkan yani çeliktan olduğundan dışarıya o ısıyı fazla fazla verir kimya mantığıyla yürüyorum mesela bir tahta sıcaklığı plastik sıcaklığı çelik sıcağı aynı olmaz mesela plastikte belli sıcaklığı verirsen erimeye başlar tahtada yanmaya başlar çelitek ise sıcaklığı yayar yanmaz bi sınırı yoktur o yüzdendirki termometre bağlanırsa beklenilenden dahi yüksek ölçecektir bide hocam peteklerin içindeki kirençlenme hava gazı vb durumlar ısınmayı ciddi oranda etkileyen şeyler kombiden 55 çıkan şey bu sebeplerden oraya gelince 46-47lere kadar düşebiliyor.Ama tam periyotlu çalıştığını ısıyı tam anlamıyla verdiğini düşününce 55 gelen ısı termometreyle 65-70 ölçülebilir.Ama oda sıcaklığıda termometrede farklı değerler verir tavana yapıştırıdğınız termo metreyle süpürgeliğe yapıştırılan termometre arasında en az 5  derece oynar misal bunu saatten anladık biz dijital saat var televizyon hizasında 26-27 derece gösteriyor normal saat asma kendi yerine takınca televizyondan 1 metreye yakın yükseklikte 22-23 dereceye düşüyor termometre ısıyı normal alan vücut hizasında yere konmalı doğru değerler açısından şahsi fikrim :)

Edited by RaZoRWounD
Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ben tesisatçıyım ısınan hava yukarı doğru çıkar bir evde ısınabilmek için en az45dereceye almanız lazım bazıları 40da en düşükte kullanmak istiyor az yaksın diye bu kezde evin ısınmıyorsa kombi evi ısıtamaz devamlı yanar arabanın rölantide çalışma olayı gibidir.ayrıca yaktığın her petek faturaya etki eder tasarruf için kullanmadığın yerler varsa onları kapatacaksın sadece peteğin üstteki vanasını kapatman o peteği devredışı bırakır.birde bazıları enaz 3 petek yanacak diye bir şehir efsanesi üretir 1tane bile kullanabilirsiniz sorun yok yeri geliyor 1petekli kalarifer tesisatı yapıyorz bu adam 3peteği yok diye kullanmayacakmı amaç devirdaim yapılmasını sağlamak kışın kombiyi gece kapatmayın aç kapa yapmakta iyi değildir kışın biryere bile gitsenizen az bir petek açın kombiyi endüşük ayara alınki kombi donmasın bu özellikle kombisi balkonda olanlar için geçerlidir kombi balkonda olduğu için kombinin elektiriğini kapatmayınki kombilerde donma emniyeti vardır donmasın diye kendini arasıra çalıştırıp donmaya karşı korur son olarak ısınma ayarı herkese ve her eve göre değişir nedenmi evde yalıtım olması büyük bir avantajdır kuzey cephe olmasıda dezavantajdır kimi sıcağı sever kimi sevmez 45-50 arası yakarsanız ısınırsınız 40-45 arasında ise evde ılık bir ortam olur  ev yalıtımlı ise üşümezsiniz ama yanmazsınızda

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Kombileri oda termostatı ile kullanırsanız daha verimli kullanırsınız. 40-45 derece kombiler için düşük seviyeler ama oda termostatı kullanarak sıcaklığı 60 derece üzerine çıkarırsanız eviniz daha hızlı ısınır ve oda termostatı sayesinde belirlediğiniz sıcaklığa ulaştığında durur. Kombiniz eski değilse oda termostatından 21-23 derece arası kombinizi ise 60 derece ve üzerinde ayarladığınızda hem tasarruf edersiniz hemde ideal sıcaklıkla evinizi ısıtmış olursunuz. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

oda termostatının sıkıntılarıda vardır  termostat sadece oda termostatının bulunduğu odaya göre sıcaklık ayarlar diğer odan daha soğuk ise o oda ısınmaz kombi ayarlayamaz oda termostatının iyi yanlarıda vardır kötü yanlarıda.kombin balkondadır ikidebir uğraşmamak için oturduğun odaya koyduğunda avantajdır ordan ayalarsın nromald ekombide zaten termostat vardır  oda termostatında örnek tek oda kullanıyorsundur onu taktığında tasarruf olur istediğin ısıda kullanırsın birde termostatik vana var benim hiç alıma yatmayan bir vanadır her peteğe takıyorsun peteğin sıcaklığını ayarlıyor sorsan örnek sen kombiyi 60 yaptın  petekteki vananın birini 50 düşün diğerini 40 gibi kombi hangisine göre ayar yapacak

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 8 dakika önce yazdı:

Yahu ben onumu soruyorum. 55 dereceye ayarlı kombi 3m uzaklıktaki petekde kaç derece ısı oluşturur? Yani o peteğe termometre yapıştırılırsa kaç dereceyi gösterir?  Bildiğin koltuk altı veya şu oda da olan ısı göstericilerden..?

Onu tam anlamıyla bilemezsin kombi 50 derece iken evin yalıtımına göre değişir. Bunu denemeden bilemezsin 

Link to comment
Share on other sites

ByChilavert, 50 dakika önce yazdı:

Onu tam anlamıyla bilemezsin kombi 50 derece iken evin yalıtımına göre değişir. Bunu denemeden bilemezsin 

Termometreyi peteğe yapıştırırsan zınk diye çalışma anındakı sıcaklığı gösterir bu kadar basit. Vücut sıcaklığını gösteren termometreler öyle yapmıyormu?

Oda nın sıcaklığı 45 derece olacak değil ya. Biri-leri şu çok basit şeyi uygulayıp yanıt verebilirmi?

Link to comment
Share on other sites

Kısacası biz yalıtımı božşa yaptırdık gibi onun için soruyorum.  Yani direkt kuzeyde oda ama hiçmi faydası olmaz. Dün akşam konfor modunda üstelik denedim. Hani şu oda aksesuarı gibi termometre yi bahsettiğım şekilde peteğe yapıştırdım. Kombi 55 derecede idi. En üst seviyede peteğe verdiği zaman suyu termometre en fazla 35 dereceye ulaştı. 20 derece fark normal değil bence. Oda termostat ı ise 16 dereceye ayarlı ve 2 saat içinde 16 dereceyi zor gördü. 

Karakışta 70 derece kombi gece eksi 10 derecede 18 dereceyi zor görüyor. Petek temizleme yle ilgili değil bence. Çünkü ilk çalıştırma da da böyle idi. Onun için kombide mi kusur var, onun için sordum. Kombi nin markası protherm

Yani kombı dibindeki peteğe 55 derece iken 50 derece sıcaklık veremiyorsa bir sorun olmalı bence. Çünkü 10 derece fark bile çok şey değıştiriyor. Kombi bakımı nı yazın yaptırdık ama 4 yıldır tesisat yapılalı petek bakımı hıç yapılmadı.

Link to comment
Share on other sites

oda termostatında 16 ayarladınmı ev ısınmaz kombiyi 70de yapsan değişmez çünkü oda termostatı ayarı geçerlidir iyi ısınmak için standart 22-23 derece seçilmelidir normal kullanım için enaz20 olması lazım bundan düşük ayarda ısınmazsın sadece rölantide çalışır kombi  birde kombiye bakın kombi kısa sürede yanıp sönüyorsa kalorifer tesisatındaki filtre kirlenmiştir o kirli olursa kombi yakındaki peteği veya kendini ısıtır sonra dinlenmeye geçer diğer uzak petekler ısınmaz  onu temizlemek lazım bakım denilende odur zaten .bakım kombinin içindeki tozu süpürge ile çekmek değildir o göz boyamadır 

Link to comment
Share on other sites

casper0007, 28 dakika önce yazdı:

standart bar seviy. esi 1,5 /2 arası olrecesine gelince petek gırdayadım eışine takılan termostat vana ıle iş çözebilirsin

Bar öyle zaten. Termostatik vana yiok, oda termostadı var. Şimdi eve geldim confor modunda yaktïm. Dediğimi denedim. Kombi 52 derece peteğe termometreyi dayadım en fazla 42 dereceyi gördü. 

Galiba yalıtım durumu iyi değilse evin bu doğalgaz hikaye. Harici termometreyi iple bağladım peteğe kendi haline bıraktım. Baktım hemen 32 dereceye düşmüş. 

Üstelik konfor modunda petekten yayılan  ısı 32 derece 13 derece oda sıcaklığı varken, oda termostadıda 16 dereceye ayarlı iken 16 dereceyi görecek ohooo. Dediğim gibi yalıtım her yönden iyi değilse dogalgaz ile ısınma hikaye.

Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, Bir saat önce yazdı:

oda termostatı 16 derece ayarlı ise sen  derecelsun 16 da sen 40 bile göremezsyakıyorun obağlıda ain sen yanlış birşeyler yapıyorsun iyi ısınma istersen oda termostatı 23derece yapacaksın normal dersen 19-20 ayarlayacaksın senin kombinin markası nedir modeli falan

Kombi sanmıyorumda mrı Oda termostadı  ile öyle direkt bir kesin oranmı var :-) oda termostadı vericidir kombiye bağlıda alıcı vardır. Oda termostadı atıyorum 20 dereceye ayarlanır 1 derece aşağı yukarıda toleransı var.

Oda termostadı kombideki alıcıya abdulhey abi 20 derece istiyor oda sıcaklığını 20 dereceye yükseltelim diye komut gönderir. Kombide tüm şartlara göre sıcaklıği 21 dereceye yükseltmeye çalışır. Yalıtım iyi değilse 70 derecedede yaksan karakışta kombiyi oda sıcaklığı o 21 dereceyi yine görmez. 

Yanıldığımı sanmıyorumda madem bu işi yapıyorsun neyi yanlış biliyorum söylersen sevinirim.

Bu arada konfor modunda 2 saattir 53 derecede yakıyorun m  oda-termostadı 13,5 dereceden şu an itibarı ile 16 dereceyi anca gördü. 17 yi görüp 15 e kadar duracak ama malesef 17 yi görmek için hala zorluyor. Karakışta ne yapıcaz bilmem.

Kombi markası Protherm LYNX 24 DG VERİM SINIFIYMIŞ.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

protherm kombi çok üst düzey bir kombi değildir vaillantın alt kategori bir ürünüdür biliyorsunuzki vaillant demirdöküm markasınıda satın aldı  3 markası var vaillant demirdöküm ve prothermdir.şimdi şöyle deyim kombinin zaten kendinde termostat vardır kombi termostatı genel olarak ayarlar oda termostatı ise takıldığı odaya göre ayarlar odanız kuzey cephe ise termostat ona göre çalışmaya çalışır soğuk olduğu için kombininde verimi düşebilir.bende demirdöküm nitron var ben 18-19 gibi ayarlıyorum oda termostatını sorun yaşamıyorum kombidede 45 derecei ayarlı görünüyor ısınmakta sorunum yok gerçi benim evim yeni daire yalıtım falan herşey iyi  ısınmak eve  göre değişir alt kat ile üst kat bile farkeder bazen duyarsınız bir komuşunuz veya arkadaşınız gelir benim kombin az yakıyor der  kombi az yakmaz bütün kombilerin içindeki parçalar %90 aynıdır siz tesisatınız eski ise  dediğim gibi kombinin altındaki  filtreyi temnizleyin o kirli ise ondanda olur

Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, 15 dakika önce yazdı:

protherm kombi çok üst düzey bir kombi değildir vaillantın alt kategori bir ürünüdür biliyorsunuzki vaillant demiküm markasınıda satın aldı  3 markatl gidvar vaillant demirdöküm ve prothermdir.şimdi şöyle deyim kombinin zaten kendinde termostat vardır kombi termostatı genel olarak ayarlar oda termostatı ise takıldığı odaya göre ayarlar odanız kuzey cephe ise termostat ona göre çalışmaya çalışır soğuk olduğu için kombininde verimi düşebilir.bende demirdöküm nitron var ben 18-19 gibi ayarlıyorum oda termostatını sorun yaşamıyorum kombidede 45 derecei ayarlı görünüyor ısınmakta sorunum yok gerçi benim evim yeni daire yalıtım falan herşey iyi  ısınmak eve  göre değişir alt kat ile üst kat bile farkeder bazen duyarsınız bir komuşunuz veya arkadaşınız gelir benim kombin az yakıyor der  kombi az yakmaz bütün kombilerin içindeki parçalar %90 aynıdır siz tesisatınız eski ise  dediğim gibi kombinin altındaki  filtreyi temnizleyin o kirli ise ondanda olur

Bir üstte yazdığınla alakası yok. Bende bir şey öğrenicem diye heveslenmiştim. Bak bir önceki yazım 1 saat oldu. 16 dan ancak 16.4 e yükseldi. Birde konfor modunda . 3saattir elektrik doğalgaz kimbilir kaç tl gider oldu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...