Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Windows Xp Pro X3 Tr Multiboot


awengers44
 Share

Recommended Posts

Windows xp olarak elimde hiç döküman yok hazırlayalı ve bırakalı çok oldu ayrıca artık xp için çok paylaşım ve destek olmadığı için bugün tekrar xp,ye dönmek ve sistem hazırlamak daha çok zor olur ama yinede çalışan linkler bulunabilir. 

Hatırladığım kadarıyla kısaca anlatayım :) saf windows xp sp3 üzerine tüm güncellemeleri IE8 ve media player hariç hfslip,le veya (RVM Integrator) entegre edip daha sonra media player ve IE8 entegre ettikten sonra bazı dosyaları elle bazı dosyaları ise (artık elimde olmadı için veremiyorum kullandığım bir programcık vardı) nlite ile sildikten sonra eklentilerimi ekler bazıları real addon bazıları svcpack olarak hazırlanmıştır ve en son sata/raid ekler işlemi bitirirdim. Her hazırlanacak sistem için ayrı ayrı eklentiler veyahut theme vs paket kullanmak gerekebilir tamamen size ve yapmak istediğiniz proje,ye bağlıdır. Theme düzenleme ise başlı başına sorun ve ayrı bir konudur buna hiç giremem. Bu konularla alakalı olarak sitede çok detaylı anlatımlar vardı hatta bazılarının link,leri sağlam olabilir incelemenizi tavsiye ederim.

Daha önceleri MrNxDmX kardeşin hazırladığı update_addonspack vardı ama artık oda bıraktı şimdi ryanvm.net sitesinden veya wincert.net/forum sitesinden bazı paylaşımlar kalmış olabilir. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yıllar önce pc teknik serviste çalışan bir arkadaşımdan almıştım bu sistemi. Patronu sizi tanıyormuş sanırım internet cafe işlettiğinizi vs.. söylemişti. O zaman DVD ile vermişti arkadaş. 1 CD, 1 DVD olarak 2 farklı sürüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. DVD olanda farklı araçlar mevcuttu. Eski günler geldi aklıma. Xp modifiye edilen günler. :) Sırf arşivimde dursun diye indiriyorum. Teşekkür ederim paylaşım için.. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

rious, 11.11.2017 - 18:41 yazdı:

Hocam windows xp modifiye ile ilgili video  hazırlarmısın.

 

Güncellemeleri nasıl ekleddigini  ve  temaları nasıl düzenliyorsun yada yeni tema yapmayı anlatırsan sevinrm.

https://www.tnctr.com/topic/258605 

Windows Xp Project V-1 arama yap belki işini görür 

 

Edited by Tutsak21
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

rious, 39 dakika önce yazdı:

Tutsak hocam siz biliyormusn pekala windows xp modifiye ilerini yardımcı olursanız cok tesekkür ederim kimse yardım etmiyor fazla birseyde istemiyorum.

https://www.tnctr.com/forum/71-katılımsız-kurulum-destek/

 

Bu konu sana, bana herkese yardımcı olur. Tutsak21 çok eskiden beridir bu işlerin içerisinde siz biliyormusunuz diye sorman biraz ayıp olmuş sanki. Öyle değil mi Şahap abi ?

Link to comment
Share on other sites

rious, 16 saat önce yazdı:

Tutsak hocam siz biliyormusn pekala windows xp modifiye ilerini yardımcı olursanız cok tesekkür ederim kimse yardım etmiyor fazla birseyde istemiyorum.

Mesele yardımcı olmamak değil iyice araştırma yapmamanız verdiğim forum sitelerinde gerekli dosyalar mevcut. Size verdiğim link,lerden dosyaları indirip kurmak kalıyor :)  sp3 sonrası tüm güncellemeler IE8 ve MediaPlayer ekli olarak veriyorum.

Windows Xp Sp3 sistemi içinden silmek istediklerini ya elle veya  ile silebilirsin. Ama silmek sitediklerine dikkat bunlar sonrasında geri yüklenemeyecek dosyalar olmasın veye lite paket olsun.

RVM_Integrator_1.6.1b2.1 Dosya altta onunla entegre edebilirsin, sanal makinada test edip sağlam sonuç alınca gerçekte test edip kendi projeni oluşturabilirsin.

DriverPacks Base ile gerekli sürücüleri entegre edebilirsin ama unutma tüm işlemleri bitirince en son sürücü ekleyin txtsetup.sif dosyası bozulabilir.

https://mega.nz/#!Y1clABiA!6BhV_9Rgw0aKf2QBOrvLD1IheoyUlTx_ZFjAUWPoKpE

https://drive.google.com/file/d/0B5EBubruZ8REc0VHUENGZG1Lb3M/view

Hash MD5 3ECFE702D78183F8AFFF90723C28D644
Dosya Boyutu: 207.06 MB (217113805 bytes)

 

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Değerli usta awengers44 sanıyorum online değil bir kaç satır ben ekleyeyim kendiside geldiğinde mutlaka yorumlayacaktır.:)

=> Windows 10 üzerinden vmware/virtualbox sanal sistem kurucuları kullanarak xp ve bir çok işletim sistemini bu yöntemle çalıştırabilir donanım gücünüz iyiyse çok fazla zaman geçirilmeyecekse xp üzerinde bana göre en mantıklısı sanal kurulum ile kullanmak olur kanaatindeyim.

=> Windows 10 disk yönetimi üzerinden ayrılan disk alanına,2.sistem olarak normal xp kurulumu yaptıktan diğer sisteme geçmek için xp üzerinden üzerinden startup boot sistem açılış ayarlarını,zamanlamalarını kendinize göre ayarlayarak sistem seçimlerini yapabiliyorsunuz easybcd (Uygulaması üzerinden,windows yanına ayrılan disklere farklı sistemlerin kurulumlarında da işlemler yapmak mümkün.Linux,server ,macos vb.açık kaynak sistemlerin kurulumlarında da boot ayarlarını müdahale edilebilmekte) burada tam tersi  olmuş olsaydı (1.Windowsxp yanına 2.Windows10) boot seçim açılış ekranını kendisi otomatik olarak algılardı uygulamaya gerek kalmazdı elbette.üstte programı bir kereliğine kullanıp windows 10 sistemine geçtikten sonra zaten birden fazla sistemleri kendi bünyesinde algılayacağından açılış düzenini windows10 üzerinden ek olarakda kalıcı şekilde ayarlamak mümkün sonrasında uygulama kaldırılabilir.Yada windows10 boot edilerek onarım recovery yöntemleri ilede startup boot açılış düzenlerini tekrar'dan mount etmekte bu tip sistem kurulumları sonrası işe yarayabilmekte.

Senaryo özeti: Windows 10 üzerinden disk yöneticisine girilip,ayrılmak istenilen disk alanı belirlenip küçültme yolu izlenerek boyut ayrılır.Xp boot edilerek ayrılan bu alana sistem kurulur.diğer aşamalarda zaten üstteki işlemler.Risk oluşturmasın isteniyor ise, ve

Please register to see this content.
üzerinden sanal kurulum yönergelerini izlemek.

Kolay gelsin. :) 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

FatihEmreD246nmez, Bir saat önce yazdı:

S.a Hocam Acer marka laptopum var ve işyeri için kullanıyorum. Halihazırda windows 10 kurulu ama bazı programlarımız XP ile çalışıyor. Bu sistemi 2. İşletim sistemi olarak kurabilir miyim? Kurulum için ne yapmam gerekiyor Cd, Dvd, Usb? Çok kısa bir bilgi verirseniz minnettar kalırım.

A.s. Windows işletim sistemlerinde yüksekten küçüğe doğru gidemezsiniz. Önce hdd,yi bölümlendirip ilk bölüme windows xp kurup ardından diğer bölüme windows,un üst versiyonları kurulur ama windows 10 ile beraber sanal harici hiç kurmadım.

Bunlar eski yöntemdi ve herhangi bir işletim sisteminde hasar oluşması durumunda onarma yaparken birinin boot böümü silinebilir ve sistem çökebilirdi. Ancak size tavsiyem eğer uefi bir windows 10 kullanıyorsanız 

Please register to see this content.
 bu kısmı incelerseniz boot.ini düzenlemesi ile bereber uefi ve legacy olarakda çalıştırmanız mümkün, tabi donanımınız xp kurmaya müsaitse. Grub2 menü,ye işletim sistemleri boot adres ve komut doğru olması halinde sanal sitemde test etmiştim çalışıyor. Pek ihtiyaç duyulmadığı için önemsiz gibi kalmış bir konu ama bazı sistem ve programlar yüzünden ihtiyaç duyulduğunda can simidi olabilir :)

Ben bunları yazarken sağolsun murat kardeşim cevap vermiş kendisine çok teşekkür ederim :) tavsiye ve önerilerini dikkate alarak hangi sistemde başarı elde ettiyseniz dönüş yaparsanız ihtiyacı olanlara yön vermiş olursunuz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
outlawist, 4 saat önce yazdı:

son çıkan chrome 66 mesela  çalışırıyor mu acaba

Windows Xp için olan versiyonu çalışmakta ancak güncelleme almıyordu eğer chrome xp uyumunu gidermişse çalışır tamamen program ile alakalı test etmedim. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By utkurei19
      Güncellemeler bu konudan devam edecektr.
       
       
       
       
       
       
      .NET Framework 3.5 Aktif
      Defender Tamamen Silinmiştir
      ESD Sıkıştırma Uygulanmamıştır
      Gereksiz gördüğüm bileşenler kaldırılmıştır. Neredeyse her şey sorunsuz çalışır durumda.
      Iso Boyutu 4 GB
      Kurulu Boyut 10 GB
      Sistemi Kurduğunuzda Herhangi Bir Şeyi Devre Dışı Bırakmadan Önce Store Üzerinden Sistemde Kurulu Uygulamaların Güncellemelerini Almanızı Öneririm
      Toolboxtan DirectX kuramazsanız bu offline installer ile kurabilirsiniz.
      chickOS Özelleştirmeleri
      Ekran Görüntüsü
       
      Lite Versiyon (22H2 ve 1809)
       
       
      chickOS Toolbox
      Rufus veya Ventoy ile kurabilirsiniz elle kurulum silinmiştir.
      Kurulum Öncesi İnternet Sürücülerinizi Elinizde Bulundurduğunuzdan Emin Olun
      Discord Sunucum
      https://discord.gg/gayZTErQzM
      https://github.com/utkurei19/chickOS
      https://drive.google.com/drive/folders/1Q8GzAIAinsJIrg-2sTuthzvRD2hmXx75?usp=sharing
      SHA-1 (22H2): 91a8831a4ad2be1198aff6115522a59876721aa9
      SHA-1 (22H2 Lite): 7b3b3d3d5bbafd4a9c7f6d98c7eb1ee815355e3f
      SHA-1 (1809): dbcfd8de789c3ace11fa4c9d0a9633e2a99a583d
      CMD > certutil -hashfile "ISO KONUMU"
    • By utkurei19
      Güncellemeler bu konudan devam edecektir.
       
       
      .NET Framework 3.5 Aktif
      Defender Tamamen Silinmiştir
      Windows Fotoğraf Görüntüleyici ve Windows Media Player aktif.
      TPM, RAM, SecureBoot ve Depolama Gereksinimleri Bypass Edilmiştir
      Gereksiz gördüğüm bileşenler kaldırılmıştır. Neredeyse her şey sorunsuz çalışır durumda.
      ESD Sıkıştırma Uygulanmamıştır
      Iso Boyutu 4.54 GB
      Kurulu Boyut 11 GB
      Sistemi Kurduğunuzda Herhangi Bir Şeyi Devre Dışı Bırakmadan Önce Store Üzerinden Sistemde Kurulu Uygulamaların Güncellemelerini Almanızı Öneririm
      Toolboxtan DirectX kuramazsanız bu offline installer ile kurabilirsiniz.
      chickOS Özelleştirmeleri
       
       
      Ekran Görüntüsü
       
      Lite Versiyon (23H2-22H2-21H2)
       
      chickOS Toolbox
      Rufus veya ventoy ile kurabilirsiniz elle kurulum silinmiştir.
      Kurulum Öncesi İnternet Sürücülerinizi Elinizde Bulundurduğunuzdan Emin Olun
      Discord Sunucum
      https://discord.gg/gayZTErQzM
      https://github.com/utkurei19/chickOS
      https://drive.google.com/drive/folders/1Q8GzAIAinsJIrg-2sTuthzvRD2hmXx75?usp=sharing

      SHA-1 (23H2): 5937335d7a6f6884831c175f5bd88e56f12180a1
      SHA-1 (23H2 Lite): 92db3bb6aa37eef150cebbeb0e489708d3c3f5b8
      SHA-1 (22H2 Lite): 007149e17ad4759d2679af58df57303a59dbb7c3
      SHA-1 (21H2 Lite): fc0a427a875da397d89ad40b79a2c1c1c823c67e
      CMD > certutil -hashfile "ISO KONUMU"
       
    • By qxqx
      Windows XP x86 Multilingual Pack - Integral Edition 2023.11.24
       
      [---------- INCLUDES ----------]
      (#) Language Packs for Windows XP Editions:
      * Professional
      * Tablet PC 2005
      * Media Center 2005
      * POSReady 2009
      (#) Language Packs for Windows XP Components:
      * .NET Framework 1.1 SP1
      * .NET Framework 3.5 SP1
      * .NET Framework 4.0 Extended
      * Active Directory Application Mode SP1
      * Internet Explorer 6 SP1
      * Internet Explorer 7
      * Internet Explorer 8
      * MSN Messenger 5.1
      * Remote Desktop Connection 6.0
      * Remote Desktop Connection 6.1
      * Remote Desktop Connection 7.0
      * Windows Installer 4.5
      * Windows Media Player 9
      * Windows Media Player 10
      * Windows Media Player 11
      * Windows Movie Maker 2.1
      * Windows PowerShell 1.0
      * Windows Rights Management Services SP2
      * Windows Search 4.0
      * Windows Update Agent 3.0
      * XML Paper Specification
       
      File Details Author: Ramsey File Size: 5.95 GB (Gigabytes) Version: 2023.11.24 File Format: ZIP (Compressed File Archive)  
      Download Links
      Torrent (P2P) Download: Magnet HTTP Download: GoFile.io [---------- INSTALLATION -----------]
      1. Install the base Windows XP Language Pack by starting the file ".\Windows XP Operating System\1. Multilingual User Interface\MUISETUP.EXE".
      2. Install the "MUI Update" and the "MUI HotFix" from the folder ".\Windows XP Operating System".
      3. Install the Component Language Packs from the main folder for the Windows XP Components that are installed on your computer.
      4. Change the language at "START Menu -> Control Panel -> Regional and Language Options -> Languages" and then LogOff/LogOn or Restart your computer for the new setting to take effect.
      [---------- INFORMATION -----------]
      (#) Windows XP Updates:
      * If you want to update your Windows XP x86 (32-bit) with the latest updates, then download the latest version of the "Unofficial Service Pack 4" from:
      http://msfn.org/board/topic/171171-introducing-unofficial-windows-xp-sp4
      * If you want a Windows XP Professional x86 (32-bit) ISO with the latest updates already included, then download the latest version of the "Windows XP Professional SP3 x86 - Integral Edition" from:
      http://www.zone54.com/downloads/software/operating-systems/123-windows-xp-professional-sp3-x86-integral-edition
      (#) General:
      * If you have more Windows XP x86 MUI Packs, then feel free to share them, so that they can be also added to this Multilingual Pack.
      (#) Included Languages are:
      Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch (Standard) Estonian Finnish French (Standard) German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese (Brazil) Portuguese (Standard) Romanian Russian Spanish (Modern Sort) Slovak Slovenian Swedish Thai Turkish https://zone94.com/downloads/software/operating-systems/147-windows-xp-x86-multilingual-pack-integral-edition
       
    • By utkurei19
      .NET Framework 3.5 Aktif
      Windows Fotoğraf Görüntüleyici Aktif
      Windows Media Player Aktif
      Defender, Windows Update ve Microsoft Store Tamamen Silinmiştir
      Kaldırılan Bileşenlerden Dolayı Ayarlar Uygulaması Düzgün Çalışmıyordu Bu Yüzden Silindi
      ESD Sıkıştırma Uygulanmamıştır
      Iso Boyutu 1.81 GB
      Kurulu Boyut 5.67 GB
      chickOS Özelleştirmeleri
      EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
      Rufus veya Ventoy ile kurabilirsiniz elle kurulum silinmiştir
      Kurulum Öncesi İnternet Sürücülerinizi Elinizde Bulundurduğunuzdan Emin Olun
      Discord Sunucum
      https://discord.gg/gayZTErQzM
      https://github.com/utkurei19/chickOS
      https://drive.google.com/drive/folders/1Q8GzAIAinsJIrg-2sTuthzvRD2hmXx75?usp=sharing

      SHA-1: 9b989ecc187ed3cd28945e5386404f0ef882efaf
      CMD > certutil -hashfile "ISO KONUMU"
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...