Jump to content

Sparkle'dan yeni nesil LCD ekranlı Calibre P860+


alperen_69

Recommended Posts

Donanım dünyasının en hareketli iki segmentinden biri olan ekran kartı arenasında üreticiler arasındaki sıkı rekabet firmaları farklı ve yenilikçi çözümlar hazırlamaya itiyor. Ülkemizde uzun süredir ekran kartları satılmasına rağmen takip ettiği kabul edilebilir fiyat politikası sayesinde GeForce 8800GTS 320MB modeli ile popüler olmayı başaran Nvidia'nın önemli partnerlerinden Sparkle, son olarak hazırladığı "Turbo Tuşlu" Calibre P860 modeli ile gündeme gelmişti. Hatırlayanlar olacaktır, Sparkle bir süre önce piyasaya sürdüğü Calibre P860 modelinin yanında verdiği 3-bit'lik özel LCD ekran sayesinde ekran kartının anlık sıcaklık durumunun donanımsal olarak takip edilmesine olanak tanımıştı. Firma hazırladığı yeni modeli Calibre P860+ GDP2 ile LCD ekranı hem tasarım hemde fonksiyonellik anlamında daha da ileri ******ürerek ortaya al benisi yüksek iddialı bir ürün çıkarmış.

43343932oj2.jpg

Öncelikle Sparkle'ın hazırladığı yeni ekran kartını yakından tanıyalım. Calibre P860+, GeForce 8600GTS temelli bir ekran kartı yani kart üzerinde Nvidia'nın G84 gpu'su kullanılıyor. 675MHz'lik gpu saat hızına sahip olan ekran kartının bellekleri ise 2000MHz'de çalışmakta. 128-bit bellek bellek veri yolunu destekleyen ekran kartı üzerinde 1.0ns'lik 512MB GDDR3 bellek yer almakta. Calibre 860+'ın shader hızı ise 1512MHz olarak belirlenmiş durumda. 32 adet genel işlem birimine sahip olan ekran kartı üzerinde iki adet DVI ve 1 adet te HDTV destekli tv çıkışı yer almakta. Tabi kartın HDCP desteğine sahip olduğunu ifade edelim.Teknik özellikleri itibariyle standart bir GeForce 8600GTS'den pekte bir farkı olmayan Sparkle Calibre P860+, kullanılan soğutma ünitesi ve siyah pcb'si ile ilgi merkezi olmayı da başarıyor. Tabi ekran kartının en büyük esprisi yanında gelen özel LCD ekran da gizli.

Sparkle'ın Calibre P860+ modeli ile birlikte gelen çok fonksiyonlu özel ekran, karta ait bazı çok önemli verileri anlık olarak kullanıcılara yansıtabilmekte. Kart üzerindeki konumu kullanıcıların kolaylıkla gösterge paneline ulaşabileceği şekilde hazırlanan ekran, donanımsal olarak anlık pek çok veriyi gösterebilmekte. LCD ekranın sürekli olarak gösterdiği gerçek zamanlı veriler arasında ekran kartının sıcaklığı, çalışma gerilimi, fan hızı ve özel olarak Sparkle'ın Calibre logosu görüntülenmekte. Tabi logo görüntüsünün yanı sıra sıcaklık ve fan hızı ile ilgili ekran uyarı paratmetleri de kullanıcı tabanlı olarak değiştirilebilmekte. Sparkle'ın kullandığı ilk jenerasyon ekrana göre hem görsel anlamda geliştirilen hemde çalışma gerilimi ve fan hızı gibi göstergeler eklenen yeni nesil Graphics Display Port (GDP) 2 adlı LCD ekran meraklı bakışları üzerine çekmeyi başarıyor.

Sparkle'ın yeni modelinin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

kaynak : donanımhaber ( Fx-57)

Link to comment
Share on other sites

kart oc meraklıları için özel tasarlanmıs bi kart ürün türkiyede war hepsiburada.com da görmüştüm sparkle 8800gts almıstık yakınıma cok memnun gercekten güzel kartlar cıkartıolar marka olarak tavsiye edebilecegim markalar arasına girdi benim için

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...