Jump to content

3 TB'lık Diskler Yolda


isoforzabjk

Recommended Posts

Western Digital bir inçkarelik harddisk yüzeyine 520 GB veri sığdırmayı başardığının duyurdu. WD yine kendisinin geliştirdiği dikey kayıt teknolojisini (PMR: P erpendicular M agnetic R ecording) kullanarak bir inçkareye tam 520GB sığdırmayı başardı.

Bu yoğunluk seviyesi ile her bir plakasına 640 GB veri depolanmış 3 TB kapasiteli 3.5 inç harddiskler üretilebilecek. Yoğunluk bağlamında bu artış ile yıllık % 40'lık bir gelişme sağlanmış oldu. Bu kapasitedeki diskleri ise 2010 gibi görebileceğiz.

Endüstride kullanılan disklerin şuanki maksimum veri yoğunlukları ise 200 GB /inçkare ki bu da yine WD'nin mobil uygulamalarda ve laptoplarda kullanılan, Mart 2007'den beri satışta olan, 250 GB kapasiteli 2.5 inç boyutunda ki "WD Scorpio" isimli ürün.

Link to comment
Share on other sites

ben bilgisayar firmasında çalışıyorum we bizde bu markadan harici aldık ama bir hafta sürmedi yandı geri gönderdik yenisin geldi 3 gün sürmeden yeni gelenide yandı 3 sefer gönderdiler yine yandı bizde değiştirdik yani ii marka değil yanıyo alacak arkadaslara tavsiye almayın

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...