Jump to content

Malum Bir Markettten Aldığım Matkabı Geri Alırlarmı


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

bu gün A101  den 4 ocak aktüel ürünlerden BLACK+DECKER  BDHR26K-TR kırıcı delici matkapı aldım.  200 tl peşin para ile garanti belgesi kaşelendi. fişi herşeyi duruyor. saat 16 ,00 gibi aldım.  resmini vericem.

yalnız marka kalitesi konusunda yanılmamışım. şimdi karşılaştırdımda. hepsiburada daha basiti 289 tl. http://www.hepsiburada.com/black-decker-kd860ka-600w-1-6j-sds-plus-kirici-delici-p-HRKLBDKD860KA

benim gocunduğum demin misafirlikte idik. Atlas marka vardı komşuda muhabeti açılınca getirdi inceledik. tek fark ters yöne çevirme özelliği yok. o da ahşap delmek  için ince ucu sonradan 50 tl ye almış.

benimkinde de matkaptan başka o bahsedeğmez plastik derinlik ayarlama çubuğu var. ahşap delme için ince uç yok.  26 mm max. o 26 max  çapla sanırım bazı aparatlar ile değişik amaçlarla kullanılıyor. ama henüz 26 mm olarak nasıl kullanılıyor nasıl en uçtaki çıkartılıyorda ona ulaşılıyor onu bile bilmiyorum. şurda gittigidiyorda da fikrimde emin olamama neden olan matkap aklımı çeldi.  alman swazer miş. benimkinden farklı olarak. 0    50 tl lik ahşap delme ucu ve baya temel uçlar var gücüde daha yüksek  gerçi o okadar önemli fark değil. ama fiyatı tüm bu fazlalıklara rağmen aynı fiyatta . ve ters çevirme butonuda görünüyor üstünde artı olarak. gerçi günün fırsatı diyor ve gittigidiyora ne kadar güvenilir bilmiyorum.

şimdi özetle sorularımı sorayım:

1- aldığım matkapta ahşap delici uç  yok, ters çevirme(sanırım) yok, başka hiç bir uçta yok sadece matkap  ve 200 tl. özellikleride vereceğim ressimde yazıyor. zaten onu seçmemin nedeni a101 in önünde telefondan yaptığım çok kısa araştırma idi. biri bosch ve black dacker varken başkasına bakılmaz demiş.

2- diğer yanda da Alman Swazer var. saydığım ve linkinide verdiğim gibi aparat ve özellik olarak fazla ama aynı fiyata.. gerçi onu zor bulurum gibi geliyor ya..  yalnız göz boyama olduğuda gerçek. black dacker var yine gittigidiyor da 40 tane uc var ama sadece delicimi tam anlaşılmıyor. 230 tl.

3- esas meseleye gelelim;  tüm bunlara göre  ben yarın a101 e eksiksiz olarak matkabı geri verebilirmiyim?  yada vermelimiyim? verirsem alırlarmı nasıl bir süreçle alırlar?

4- yada geri vermeyip eksik parçalar bir 100 tl kadar daha tutar 100 tl verip o şekilde kullanmalımıyım?

5- geri verebilirsem bu fiyatta başka en iyi  seçenek hangi matkap olur.?   resmi vereyim;

Spoiler

5a501441236d4_EkranAlntsz1.png.048b8d38e7b4db37c71cb7cb517b3d0a.png5a5014795653b_EkranAlntsz.thumb.PNG.3bd4dde6fcf69ac3a2b354c736d91791.PNG

 

Edited by abdulhey_
İmla.
Link to comment
Share on other sites

Bildiğim kadarı ile tüketici koruma,

Please register to see this content.
göre 30 gün içinde elindeki fişi faturası belgesi ile,değiştirme hakkın bulunmakta.Mağaza yetkilisi ile birebir görüşüp hızlı sonuca gidilir.

Makita yada AEG bu markalar profesyonellerin iyi ustalarda da ayrıca çok rastladığım gördüğüm matkaplar mutlaka diğer farklı modellerde de iyiler vardır  fiyat durumuna göre değerlendirme yapıldığında seçenekte sınırlı olunca doğal olarak en iyisi bütçeye uygun olanını almak oluyor.Kendim,çanta ile beraber 12 yıl evvel aldığım darbe özelliğide bulunan,çin malı matkap şu an hala 'yıl 2018 oldu) şakır şakır çalışıyor sanıyorum marketlerde adı geçen markalarda kat ve kat daha iyidir diye düşünüyorum eğerki evde işini görecek kadar yeteceğine kanaat getiriyorsan çok fazla detay aramamak gerekli şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan. :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

alırlar mecburen fişinizle gidin iade etmek istediğinizi söyleyin. muhtemelen kasiyer alamayız gibi bir şeyler söyleyecek. siz üsteleyin almazlarsa a101 internet sitesinde iletişim kısmında şikayet bölümüne şikayetinizi yazın 1-2 gün sonra sizi arayacaklar o almayan kasiyer tıpış tıpış alacak. 

Edited by nadir3391
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Değiştirmedim. Tek eksiği ters dönmeme. Çıkartması zor yerlerde kolaylık sağlar diye düşünmüştüm. Neyse çok da sorun değil. 

İyi  bir nalbur markete gittim fiyatlara baktım 400 tl den aşağı yok.  Geçmeli uca aparatı ile birlikte ahşap merdanesi aldım.  Aparatla monte ederken arkasında vida girişi var. Milde dişli milin ucunda da icine vida var. 4 lük vida ile merdane nin üstünden kamaları sıfırlayıp ordan aşağı milin içindeki dişi vidanın içine monte ediyorsun. Tam sağlam olsun yalpa yapma ihtimali olmasın diye. Faka t ters düz döndürdüm arada tam oturdu ama matkap ucunu sıkıştıracak kamalar çıkmadı. Bende nasılsa arka mil vidayla merdaneye giriyor diye o küçük vidayı takmadım. Bir türlü beceremedim. Ama bu sefer ahşap matkap ucunu sıkacak kamalar çıktı. 

Panç takımı,. 10 luk ahşap ucu , kırma için orta halli keski aldım. Evde denedim pancda ahşap 10 luk uçta gayet güzel delip kesiyor.

Aslında ben bu matkap işine mutfak dolabı yaptırdık. Aşırı yoğuşma yapıyor  onu düzeltmek için girdim matkap işine. Yapan usta ocak üstü davlumbaz bacasına gerek yok bacayı sıvayın gerek yok dedi. Aspritörde fan var iki tane buharı dumanı onlar emecek dedi. Ama aspiratör ü çalıştırınca üstte baca var tüm hava ordan dolapların içine yayılıyor. Dolaplar resmen terliyor. Tam üstteki tavanda buhardan simsiyah yoğuşma yaptı. Bıraksak tüm tavanı köşeler simsiyah olacak nerdeyse. Ama göründüğüne göre nemli bezle kolay çıktı. Ama yine yapmaya başladı.  Bende davlumbaza yine baca gideri yapmaya karar verdim.  Dolabı12 lik spiral boru geçecek kadar kesicem yani.

Dolapları yaptırmadan öncede siyah yoğuşma yapıyordu ama azdı. Dolapçı üst kısma üst görünmesin diye 5 er cm set yaptı buhar orda hapsimi oluyor bilmiyorum. Ama 12 lik spiral boru ile direkt bacaya vericem. Havanın dumanın ordan başka gidecek yeri kalmayacak. Sıcaklık farkından yine yoğuşma yapsada bu kadar olmayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

G)-(OST, 31 dakika önce yazdı:

Değiştirmek zorundalar, sebep bildirmek zorunda bile değilsin beğenmediğini belirt o kadar ( fişi var sa tabi )

Yukarıda yazdım ya . Değiştirmedim vazgeçtim. Büyük yapımarkete gittim. Hitachi Bosh gibi markalar vardı. 400 tl den aşağı yok.  Ben aldım yarı fiyatına. Özellik olarakda belki benimkinden aşağıdaki olanlar var yada ters dönme özelliği ve bir kaç aksesuar olanlar var. Ben de bana lazım olan aparatları tek tek aldım. Onlarda 50 tl tuttu. Hem BlackDacker da iyi marka. Az önce ahşapta denedim. Deliğide panç ıda yağ gibi götürüyor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...