Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Telefon Rom Yükleme Sonrası Pc Deki Hata


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

lenovo p2 de sist arayüzü durdu hatası vardı. tabi o durunca herşey kararır. bende rom atmak zorunda kaldım.  üç tane driver yüklüyorsun sonra telefonu pc ye bağlayı fast moda alıp firewall dan bat dosyasını tıklayıp telefon başarı ile kendiliğinde başlayıncaya kadar bekliyorsun. neyse baya uğraştıktan sonra hallettim. 

yalnız aygıt yöneticisinde bazı aygıtlar hata gösteriyordu. daha öncede ilk kurduğumda windows 10 u bir kaç tane aygıt bilinmeyen  hata falan diye uyarı veriyordu. bende ta o zamanlardan denediğim tüm sürücüleri tekrar denedim. neyse hepsi düzeldi.

yalnız dün gece monitör hoperlörlü motora bir şey sıkışmış gibi bir ses yaptı yeniden başladı düzeldi. sanırım ondan sonra şu hata uyarısı belirdi : "does not support this operating system wnt_6.2p_64" sonra baktım o bilinmeyen aygıt yine hata gösteriyor. bu sefer uğraşmadım çevrim içi çözümü araya tıkladım ve ilk defa işe yaradı bir sürü driver yükledi. o hata da düzeldi. fakat gelgelelim ne yaptımsa bu uyarıyı hatayı yok edemedim. geri yükledim başarılı olmadı. virüs programı açıkmış ondan başarısız olmuş. diğerleri kapalı idi advanced sys. care den olabilirmi bilmiyorum. yükledikleriminde nerdeyse hepsini kaldırdım. ama hala o uyarı geliyor masaüstü ilk geldiğinde. daha dün imaj alma klonlamadan bahsediyorduk al işte başıma geldi. temiz formattan yanayımda bir sürüde birikmiş şey var. temel şeyler hariç herşeyi siliyorsun temiz formatta. birde sınama modu uyarısını kapatmak için komut istemcisinde komut girmiştim işe yaramıştı onunla ilgisi varmı acaba?

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Bir düzeltme buldum (en azından benim için), umarım başkasına yardımcı olur. Görev zamanlayıcıyı açmayı deneyin, ASUS klasörüne gidin ve soruna neden olabilecek herhangi bir şeyi devre dışı bırakın.

Bunu yabancı forumlarda yazmışlar translate çeviri olduğu için biraz tuhaf gelebilir.Ayrıca bazıları bios güncelleyin 1 kısmıda usb driverlerinizi silip tekrar kurun yazmışlar.

Link to comment
Share on other sites

RaZoRWounD, 4 saat önce yazdı:

Bir düzeltme buldum (en azından benim için), umarım başkasına yardımcı olur. Görev zamanlayıcıyı açmayı deneyin, ASUS klasörüne gidin ve soruna neden olabilecek herhangi bir şeyi devre dışı bırakın.

Bunu yabancı forumlarda yazmışlar translate çeviri olduğu için biraz tuhaf gelebilir.Ayrıca bazıları bios güncelleyin 1 kısmıda usb driverlerinizi silip tekrar kurun yazmışlar.

aynısını bende gördüm. aslında o hatayı ilk gördüğümde aygıt bilgileri mi ne o kısımda kodu vardı. ordan olayı okuyup internette aramıştım. vede bir sürü onunlaa ilgili bilinmeyen aygıt diye kaynak vardı.şimdi ne o kodu hatırlıyorum nede bulabilecceğimi sanıyorum.. birde aynı hata dün gece dediğin gibi kurduğum chipset driverlerini program kaldırdan kaldırınca  ortaya çıktı. demekki o chipset kümesi ile ilgili. ama işin garibi bu sefer o chipset driverini aramak yerine direkt sürücü güncelleden tarattım genelde olmayan oldu o dahil bir sürü aygıt chipset driveri buldu ve yükledi.

yani bende daha öncedende bu hataları almış olduğumdan ilk windows 10 kurulumunda  asus un sitesinden bir sürü driver yedekte vardı. ama hangisi hangi işe yarıyor unutuyor insan. birde asus  cm6870 sitesinde 8.1 e kadar driverler var. 7 den sonra pek driver yayınlanmamış yani. zaten 2013 model galiba bu kasa.  bios bir tane var zaten en son o da yüklü işte.

akıl yürütüp deneme yanılma metodu ile sorunu halletmeyi severimde o da geriyor insanı :)  kaldıki dün akşamdan beri kaç tane şey kaldırıp kontrol ettim. evvelki akşam bir ara monitörde asus ips hoperlörlü fana hafif kablo gibi  bir rşey takılırda  dırrr diye ses yapar ya öyle ses yaptı 15 sn kadar sonra restart attı düzeldi. ama büyük ihtimal sorun o zaman oluştu.

zamanlayıcıdan tahmini şeyi nasıl bulucaz. bir kere yapmıştım onu . he bilgisayar her sasbah 6 da kendiliğinden açılıyordu. olayları incelyerek bulmuştum. 6x60 dk 360 dk veya 6 saat. yani güç seçeneklerinden hazırda bekletme 6 saat sonra bir şeyle tetikleniyor kendiliğinden tam 360 dk sonra açılıyordu pc.

tek sağlam yol var o da geri yüklemek. telefona rom atarken üç tane driver yüklüyorsun ondan sonra atıyorsun. sisstem geri yükleme onlardan birine geri yükleme noktası oluşturmuş. Qualcom driveri. dün gece eondan önceye almaya kalktım ama işlem başarıssız oldu. dedi. bir virüs prograamı açık o engelliyor olabilir sistem geri yüklemeyi deddi. defender yada advanced system care de olabilir. advanced system caredeki tüm güvenlikle ilgili şeyleri kapatayım defenderide kapatayım birde öyle denicem. saygılar.

Link to comment
Share on other sites

İşi tersinden yaptık. Güvenli modda geri almak aklımdaydı ama iş çıkar acele format atmak zorunda kalırım diye yedekleri baştan aldım. 

Ve son olarak esas yapmam gerekeni yaptım. Ağ destekli güvenli modda sistemi uygun yerden geri yükledim. Çünkü güvenli modda ık mık yapamam demezdi sistem. Ve de aynen düzeldi. 

Fakat yine aygıt yöneticisi baştaki bilinmeyen aygıt sorununa döndü bu seferde. Ama bu sefer hatanın neden kaynaklandığını õzelliklerden õğrenebilicem ve iş kolaylaşıcak.  Bazan çevrimiçi güncelle deyince hepsini hallediyor. Ama bu Ender oluyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...