Jump to content

Windows 10 Kendiliğinden Kapanma Sorunu Acil


Leather53
 Share

Recommended Posts

Öncelikle S.a arkadaşlar
Bilgisayarım son güncellemelerden  sonra kendiliğinden kapanmaya basladı leptop oldugu icin acaba ısındıgından dolayımı diye dusunuyorum 7 yıllık leptop  fanı falan tozlanmıs olabilirmi hic temizletmedim sony marka oldugu icin iyi dayandı sanırım :) asırı derece ısınma sorunu yasamadım hic suanda da yasamıyorum bazen fan cok hızlı calısıyor ama hic kendiliginden kapanmıyordu son 2 gundur kendilinden kapanıyor acaba guncellemeyle  alakalı bi sıkıntı mı yoksa donanımsal mı sorunun neyden kaynaklandıgını nasıl bulabilirim ? chromeda bir kaç sekme acında kapanıyor zaten film dizi  video izleme dısında kullanmıyorum . yalnız söylede birsey var son guncellemelerden sonra sistemin yavasladıgını fark ettim eskiden daha hızlıydı son guncellemeyle baya bi agırlastı.ama kapanma sorununu halletmem lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

termal macun özelliğini kaybetmiş ve işlemci yeterli derecede soğutulamıyor olabilir gerçi benim laptopta 8 yıllık dell inspirion 1545. sen termal macun yeniledinmi diye sorarsan hayır yenilemedim şimdilik benim pc kapanmıyor ancak şöyle bir durum var ben laptopa ssd alıp takmıştım açılış kapanış süper çok seri açılıp kapanıyor ancak bazen pc donup kalıyor hiçbir işlem yapamıyorum mecburen açma kapama tuşundan restart yapmak zorunda kalıyorum sıkıntı ssd demi win10 damı anlayabilmiş değilim daha önce normal hdd de win7 pro kullanıyordum herhangi bir donma problemi olmuyordu büyük ihtimal win10 la alakalı bi sıkıntı diye düşünüyorum.

Edited by atabey.06
Link to comment
Share on other sites

Bilgisayarınızın donanım özelliklerinin sistemle uyumluluğu dışında teknik olarak bir sorun,tozlanmaya bağlı ısı değerleri,windows10 ve chrome'un işlemci ve ram'i fazla kullandığınıda düşünürsek eğer bu bağlamda kapanma,reset ve kararsızlıklar olması muhtemel zaten aşağı yukarıda çoğu kullanıcılarında yaşadığı bilinen problemlerden windows10 ilk günden bu yada sürekli olarak update düzeltmeler fix dosyaları ile güncellemeler vermekte her yeni bir bug oluşumunda da düzelterek yayımlamaktalar.12 yıllık bir masaüstü kullanıyorum donanım özelliklerimin düşük oluşundan ötürü windows10'dan verim alamayınca doğal olarak,"windows8.1pro" kurdum harddiski ikiye bölüp 2.olarak yanınada linux işletim sistemi her ikisinde de randımanlı olarak verim almaktayım özetle internet ve temel işlemler için windows8.1pro,home,singlelanguage,enterprise versiyonlarından birini kurmak bu çerçevede mantıklı görünmekte diğer bir taraftanda performans amaçlı ve günlük işlemlerin gereksinimlerine fazlası ile karşılayacağını düşündüğüm açık kaynak sistemlerden birinide kurup kullanmakta donanımsa ,eski pc'lerde kararlı,ısı seviyeleri düşük,laptoplarda pil kullanımı enerji vb.durumlarda da + olarak kullanıcıya ilave yararlar sağlayacaktır tabiri caizse biri benzinli diğer mazotlu araç gibi düşünebiliriz. :) 

Windows10 için: Performans kararsızlık muhtemel problemleri en aza indirmek ve stable hale getirmek için bir çok uygulama bu bağlamda kullanılmakta alta eklediğim uygulama ve çözümleri arzu edenler deneyebilirler değerli arkadaşlar.

- Bios performans ayarlamaları,ekran kartı tampon bellek overclock aşırtma saat hız ayarlarında optimal seviyeler kullanılarak sistemi şaha kaldırmak mümkündür ancak bilinmesi gereklidir'ki bu işleri yapmadan evvel iyi bir araştırma ön bilgiye sahip olmak ve işlemleri bu şekilde başlamak gereklidir. Olası sorunlara karşın, (Mutlaka yedeklemelerini yapınız!)

- Kullanmadığınız servisleri  kapatın,güncelleme,Defender,bluetooth,telemetry,uygulamalar vs (Alttaki uygulamalar otomatik olarak bu işlemleri yapmakta orn:wisecare,iobit ASC)

- Başlat çalıştır yolunu izleyerek msconfig sistem yapılandırması hizmetler sekmesinden de, kullanılmayan servisleride menuel olarak kendinizde tikleri çıkararak deaktiF konuma alabilirsiniz.

- Harddisk birleştirmede (SSD) ler <hariç!> gerek yok | >Normal 7200,5400 RPM H.Diskler için geçerli,ayrıca performans'ta -> yararlı olacaktır.

- Glary utilities,Advanced systemcare,WiseCare365 (şuan bunu kullanıyorum) tavsiye edilir alta spoiler'a linkler eklendi.

Spoiler

Advancedsystemcare 

Glaryutilities 

Wisecare 

Please register to see this content.
 (Tavsiye edilen!)

Lisans serial tanımlandı kurulum sonrası ayarları yapılı şekilde kurulur katılımsız arzu edenler indirebilirler.

+ Bahsi geçen sistemlere yönelik ilgili linkler: Windows 8.1 işletim sistemleri | Diğer işletim sistemleri/Linux > (Tavsiye Linux Mint )

Esenlikle Kalınız! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...