PColik Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 (edited) Arkadaşlar merhaba, Bir butona şöyle bir kod yazdım: Spoiler girilendeger = Input.GetText("Input1"); ogren = INIFile.GetValue("AutoPlay\\Docs\\settings.ini", "Preferences", girilendeger); if ogren == "1" then Dialog.Message("Doğru","Doğru"); else Dialog.Message("Yanlış","Yanlış"); end settings.ini dosyası ise şöyle: Spoiler [Preferences] deneme=1 Sorunum şu; Input a "deneme" haricinde başka bir şey yazınca yanlış diyor. Fakat büyük-küçük harf olarak INI'de ki değer ile uyuşmazsa yine yanlış desin. Yani ben "deneme" , "DENEME" , "Deneme" , "dEnEmE" vs. vs. Bunlardan hangisini girersem gireyim doğru kabul ediyor, bunu nasıl düzeltebilirim? Edited February 11, 2018 by PColik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackman12 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 girilendeger = Input.GetText("Input1"); ogren = INIFile.GetValue("AutoPlay\\Docs\\settings.ini", "Preferences", girilendeger); orjinalegetir = String.Lower(ogren); aynimi = String.Compare(ogren, orjinalegetir); if ogren == "1" && aynimi == "0" then Dialog.Message("Doğru","Doğru"); else Dialog.Message("Yanlış","Yanlış"); end anladığım kadarıyla girilen değer değişken olabilir ayara göre fakat yine de sen ini dosyana bir standart koymalısın. örneğin ben tüm ayar isimlerinin küçük harfle olacağına dair bir kural koydum kafamdan. Sonra girilen değeri aldım ve harflerini küçültüp yeni bir değere atadım, sonra girilen değerle dönüştürülen değer arasında fark var mı kontrol ettim. eğer yoksa adam gerçekten "deneme" girmiş demektir. varsa "Deneme" gibi birşey girmiştir. Kodları site içerisinde yazdım ve ams kodlamasına bakmayalı yıllar oldu syntax de hata olabilir o kısımları sen düzeltirsin ben sadece mantığı anlatmaya çalıştım. Kolay gelsin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PColik Posted February 16, 2018 Author Share Posted February 16, 2018 (edited) blackman12, 58 dakika önce yazdı: girilendeger = Input.GetText("Input1"); ogren = INIFile.GetValue("AutoPlay\\Docs\\settings.ini", "Preferences", girilendeger); orjinalegetir = String.Lower(ogren); aynimi = String.Compare(ogren, orjinalegetir); if ogren == "1" && aynimi == "0" then Dialog.Message("Doğru","Doğru"); else Dialog.Message("Yanlış","Yanlış"); end anladığım kadarıyla girilen değer değişken olabilir ayara göre fakat yine de sen ini dosyana bir standart koymalısın. örneğin ben tüm ayar isimlerinin küçük harfle olacağına dair bir kural koydum kafamdan. Sonra girilen değeri aldım ve harflerini küçültüp yeni bir değere atadım, sonra girilen değerle dönüştürülen değer arasında fark var mı kontrol ettim. eğer yoksa adam gerçekten "deneme" girmiş demektir. varsa "Deneme" gibi birşey girmiştir. Kodları site içerisinde yazdım ve ams kodlamasına bakmayalı yıllar oldu syntax de hata olabilir o kısımları sen düzeltirsin ben sadece mantığı anlatmaya çalıştım. Kolay gelsin. Bunu bildiğim iyi oldu fakat şöyle yapabilir miyiz, Mesela Inı dosyasında "deneme" yazıyor, Input'a ise "DENeme" yazıldı. String.Compare ile Inı'de yazan ile Input'a yazılan karşılaştırılabilir mi? Veya şöylede olabilir. Inı dosyasında yazan bütün Value değerleri çekilecek, ne kadar varsa, sonra String.Compare ile Input'a yazılan değerle Inı'den çekilen değerler arasından birbiriyle %100 uyuşan var mı kontrol edilecek. Edited February 16, 2018 by PColik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts