Jump to content

Tekrar Eden Dosyaları silme ve Disk Analizi


muhtar

Recommended Posts

Tekrar Eden Dosyaları silme ve Disk Analizi

Özellikle internet ve bağlantı hızlarının yükselmesinden sonra download kavramı yeni boyutlar kazandı, genelde bilgisayarda bir dosya aramaktansa download etmek daha hızlı olabiliyor. Her ne kadar Google Desktop olsa da gene de bir çok dosyayı tekrar download ediyoruz.

Bu tip durumlar birbiri ile aynı tekrar eden dosyaları bulmak (duplicated) ve silmek için bir dizi program var. Benim bunlardan en beğendiğim ve hızlı gördüğüm Doublekiller, Performansı çok iyi, ayarlar düzenlendiğinde istepe göre çok daha hızlı bir sonuç alabiliyorsunuz.

doublekiller-shot1.gif

doublekiller-shot2.gif

doublekiller-shot3.gif

doublekiller-shot4.gif

doublekiller-shot5.gif

download : http://www.bigbangenterprises.de/downloads/doublekiller.zip

Ek olarak gene diskteki yer sorunları ile ilgili olarak DirGraph' ı tavsiye ederim. Bu da görsel olarak klasörlerinizin ne kadar yer kapladığını gösteriyor. Bazen bir yerlerde sıkışan DivX' lerinizi bulmaya yardımcı olabilir. Açık kaynak kodlu olması da ayrı bir güzellik.

tour2.gif

tour3.gif

tour4.gif

download: http://www.spillett.net/dirgraph/DG135bin.zip

Heatsoft Clone Cleaner

HCCPRO_wnd_main.gif

Sabit diskinizdeki benzer dosyaları bulup gereksiz olanları temizleminize olanak tanıyan bir uygulama. Clone Cleaner, adı veya içeriği aynı olan dosyaları hızlı bir biçimde bularak liste şeklinde karşınıza getirir. Seçtğiniz klasörleri veya sabit diskin tamamını tarayabilen bu program, çıkardığı sonuçları isme, boyuta veya tarihe göre sıralamanıza izin verir. Clone Cleaner, belirlediğiniz klasörlerde bulunan dosyaları koruyarak bu klasörlerin haricindeki benzer dosyaları otomatik olarak silme özelliğine sahip. Boşa harcanan disk alanlarından artık rahatlıkla kurtulabiliceğiniz bu program sayesinde sabit disk boş alan optimizasyonunu kendiniz takip edebilicek ve sağlıyıcaksınız.

Genel Özellikler:

Benzer dosyaları dosya adına, dosya boyutuna ve içeriğe göre bulma

Farklı isimlere sahip, ama aynı içeriği taşıyan "my.doc" ve "copy of my.doc" gibi dosyaları bulma

Birden çok sabit disk üzerinde hızlı benzer dosya arama

Büyük dosya ve fazla sayıdaki dosyaları hızlı bir şekilde karşılaştırma

Akıllı işaretleme ile istenmiyen dosyaları otomatik olarak silme özelliği

Silmeden önce dosyalara önizleme yapabilme

Ability to Copy files into a third folder

Dosyaları üçüncü bir klasöre taşıyabilme özelliği

Hard disk alanını gereksiz dosyaları silerek arttırma

En çok yer işgal eden dosya/kalsörlerini otomatik gruplama

Log dosyaları oluşturabilme (Hata ve işlem logları)

Basit arayüz ile kolay kullanım

Gayet etkili işlemlere sahip bu program ile istediğinizi elde ediceksiniz

download : http://www.clonecleaner.com/HCCPROheat.zip

Similarity

ss.png

ss4.png

Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir müzik dosyasının aynısını veya benzerini bulmak istiyorsanız bu program tam size göre.Kalabalık dosyaların arasında hangi dosyaların benzerlerinin olduğunu veya hangilerinin daha çok yer kapladığını bulmak zor iştir.Program sayesinde birden fazla dosyaları ortaya çıkarabilir ve gereksiz olanları silebilirsiniz. Programın çalışma yapısında 3 farklı seçenek bulunmakta.Bunlardan istediğinizi seçerek arama yapısının sıklığını ayarlayabiliyorsunuz.Bunu yaparak MP3leri farklı ayarlarda elemeden geçirebiliyorsunuz.Arama sonuçlarına göre hangi dosyaların birbirlerine benzediğini renk tonlarıyla karşınıza çıkarıyor ve böylece rengi koyulaştırarak veya açık bırakarak benzerlik oranlarını tespit etmeniz kolaylaşıyor.Renk oranları dışında program ayrıca belli bir algoritma yapısı kullanıyor ve sonuçları istatistiki olarak sunuyor.Sizede aynı MP3ler arasından tercih yapmak ve gereksiz olanları silmek kalıyor.Program kurulum gerektirmiyor ve kolay bir kullanım sunuyor.

Platform :

Windows 2000/XP/2003/Vista

Boyut :

140,28 KB

Lisans :

Ücretsiz

Download : http://www.music-similarity.com/similarity.zip

CloneSpy bilgisayardaki aynı dosyaları silmek

screen.gif

screen3.gif

Sık sık internetten dosya innDiriyor musunuz? Sabit diskiniz hergüninnDirdiğiniz bu dosyalarla mı dolu? Hatta bazen aynı dosyayı, sizdezaten varolduğunu unutup da tekrar innDirdiğiniz oldu mu?

Bu küçük ve ücretsiz programla sabit diskinizde bulunan "aynı"dosyaları (isim, boyut ve tarih karşılaştırması yaparak) tespitedebilir ve bu şekilde fazla dosyaları silerek hem alan boşaltmış hemde gereksiz oluşan bu düzensizlikten kurtulmuş olursunuz. Ayrıcaprogram sıfır "0" boyutlu dosyaları da tespit edebiliyor. Yapmanızgereken taramak istediğiniz dizin(ler)i programın havuzuna (pool)ekleyip tuşa basmak. CloneSpy birkaç saniye içerisinde eğer varsa aynıdosyaları tespit edecektir. Dilerseniz kendiniz teker teker silebilir,dilerseniz de bu işi CloneSpy'a bırakabilirsiniz.

download: http://www.clonespy.com/english/download/cspy23.zip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...