Jump to content

Websitesi Kodlama Hakkında Bilgi


Recommended Posts

Websitesi kodlama hakkında bilgi

Merhaba arkadaşlar daha önce wordpress ipb tarzı hazır hizmetler ile websitesi kurdum ama hem bunu yapalıçok uzun zamanlar oldu hemde html kodlamasını bile unnuttum sayılırım.

Bir girişimcilik projem var website ve büyük dosya barındıracağım (10tbila100tb ilk hedef) bir sunucu ihtiyacım var sunucu masrafını şuan düşünmek istemiyorum onun bir çaresini bulurum elbet benim için şimdi önemli olan kapsamlı bir websitesi kodlamak sitenin tasarımı ve planlamalar sayfa içerikleri hazır sayılır bu site üzerinden dosya upload etme ve o dosyaları satmaya dayanan kradi kartı ile alışveriş yapılan bir site kurmam lazım yaptırmaya kalksam 500bin tl'm yok ve tam istediğim gibi yaptırabileceğimi de sanmıyorum. henüz vaktim de varken bu siteyi kodlamayı kendim yapmaya karar verdim bilgisayar konusunda bilgim bayağı var donanım konusuunda da öyle yazılım olarak ta lua dilini kodlamayı tektük biliyorum.

Uzun lafın kısası benim sağlam bir site hazırlamam ve bunun için de websitesi kodlamayı öğrenmem lazım eğitim videoları veya materyali arıyorum.,

ve ayrıca bir diğer merak ettiğim bu websiteyi notepad üzerinden mi dreamviewer üzerinden mi photoshop üzerinden mi hazırlamam daha doğru olur

son olarak ta hangi kodlama dillerini öğrenmem lazım html'mi, php'mi,  java script'mi, aspx'mi bunların hangilerini öğrenmem lazım hepsini mi kullanmalıyım sağlam güvenli ve hızlı bir website yapabilmek için neyi tercih etmeliyim bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Link to comment
Share on other sites

ilk olarak bilgisayardan çok iyi anlayabilirsinin ama kod yazma olayı tamam farklı bir olay

wordpress site kuran veya içerikleri düzenleyen kişi programcı değil içerik yönetim sitemleri uzamanı olur. aralarından dağlar kadar fark var.

bir site yazmak için en pasit matık ile 
bir sunucu dili (php , asp , java ,nodejs) bilmen gerekir , tasyımları tarayıcı anlayacağı matık ile kodlamak için (html  , css ,javascript) bilmen gerkir , şimdi bu siteye girilen bilgileri tutman için bir veritabaın ihtiyaç var bunu için de sql (not sql  serverleri arasından ufak farklık var pekden önemli olmaya bilir. )  bilmen gerkir. 
kısacası en az 4  dil biliyor olman gerekir.  


şimdi işin profesyonel tarfın gelince  
Siteden tasarımın ilk önce tasarımcı tasarlar. Photoshop üzerinden katmanlı yapıdan ve istenilen çözünürlükler göre tasarım yapar.

Bu tasarım  arayüz geliştiricilerine gider burda sadece html , css , javascript sayfalar hazırlanır.  Her çözünürlükde çalışacak şekilde yapması gerekir.

Bir sonraki aşama backend programcısından sayfalar gelir.  burada sitenin yayına çıkacak şekilde kodlamasını yapar. 
    Backend aşamasından projenin büyüklüğüne göre veritabanı içi ayrı kişiler çalışabilir.  

birde seo olayı var  :D 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Arkadaşa katılıyorum, kodlama ve web sitesi yapma olayı derya deniz. Diyelim ki tasarım ve arka plan kodlaması öğrendiniz. Sitenizi iyi yerlere getirmek için SEO gibi bazı pazarlama tekniklerini bilmeniz gerekecek. Tabi hepsi için en iyi kaynak internet şuan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...