Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Wi-fi Hızı Yavaşladı


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Wi-fi hızı yavaşladı

Az önce altyapı çalışması varmış internet yoktu. Sonra geldi. Bilgisayar dan baktığımda hız 23mb a sabit ve testte tam 23 mb veriyor. 

Telefonda iyi kullanmak için tplink rc200 alan genişletici var oturma odasında. Orda telefondan hız testi yapıyorum 5-6 mb hız var. Daha dün test yaptığımda bilgisayardan 1-2mb daha azdı. Şimdi niye bu kadar azaldı?

Link to comment
Share on other sites

Altyapı türktelekom iss Millenicom. Düne kadar hız sabitti.  Alan genişletici yanında 22 mb tı. Bugün altyapı çalışması olmuş o ara internet kesikti. Sonra geldi. Böyle oldu fakat bence internet te sorun yok. Çünkü bilgisayarda tam hız. 23 mb. 

İki kanal var 2ghz olana alırsam tutarsızlık oluyor. 5ghz alırsam eskisi gibi 22mb. Aslında genişleticiyi ayarlarken yanlış isimlendirme yaptım. Çünkü daha önce 3. Kanal 5ghz yoktu. Veya daha önce ki yapılandırmada 5 ghzi aktif etmemişim galiba. 

Yani bir az karışık ilk önce üç kanal vardı. Modeminki, 2ghz ve 5ghz. Sonra 5ghz ismi kayboldu. Modeminki ve genişletici olarak ayarladığım 2ghz. Ama işin garibi modeminki sandığım meğerse 5ghz olanmış. Detaylı bilgi de görünüyor. Ama isimlerde bir yanlışlık var.

Kısaca sı ne olursa olsun daha önce ikisindede hız aynı idi. Şimdi aslında olması gerektiği gibi sanırım. 5ghz olan tam hız, 2ghz daha az.

Link to comment
Share on other sites

Türk Telekom kullanıyorsanız veya alt yapısı Türk Telekom'sa neden, niçin diye çok fazla araştırmamayı öğrendim ben. Adamlar 1 hafta internetimi kesti; modeminize sinyal sorunsuz geliyor sıkıntı modeminizde dediler. Yıllarca internet cafede çalışmış ve onlarca modem kurmuş biri olarak resetledim modemi, iç ayarlarını yaptım; yetmedi gidip yeni modem aldım, çözülmedi sıkıntı. İptal ettim aboneliği, 1 saat içinde ne hikmetse internet düzeldi; bir de cayma bedeli çıkarttılar hiç utanmadan, sıkılmadan; ar damarı çatlamış olan, -Sözüm meclisten dışarı- müşterisini sağmal inek yerine koyan; kaliteye, alt yapıya hiç bir önem vermeyen şirket.

Konuyla biraz alakasız oldu ama demek istediğim sorununuz, internet hizmet tabanınızın Türk Telekom olduğundan dolayı değilse ben de bir şey bilmiyorum. Ne zaman sözde bir "Altyapı çalışması" yaptıklarını iddia etseler kaliteyi daha da düşürüyorlar ve ben artık bunun altında iyi niyet olabileceğine inanmıyorum. Superonline fiber altyapısı varsa binanızda sözleşmeniz biter bitmez Turk Telekom veya ona ait bir şey kullanan her şeyi atın ve geçin Superonline'a kafanız rahat etsin; nacizane tavsiyem budur.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Valla haklısın galiba şimdi denedim telefondan. Yine aynı.  Şimdi 5ghz de zirveye ulaşması normalde 2,4ghz le arada bu kadar fark yoktu. Ve kesinlikle o altyapı çalışması ndan sonra oldu. Bilgisayar da olsa şikayet ederimde bilgisayarda tam hızı veriyor. 

Yalnız bilgisayardan bağlantı aldığına göre  ağda mı bir sorun var diyede mantıken bir soruda aklıma geliyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...