Jump to content

Vista Yükleme Sorunu


teknikci

Recommended Posts

İlginç bir sorunum var.Daha önce bilgisayarıma bir kaç defa vista kurmuştum.Sürekli kullandığım bir kaç yazılımın çalışamaması sonucu kaldırmıştım.Yazılım sorunlarını hallettim diyerek tekrar vista kurmayı denedim ancak bi türlü olmadı.Bilgiayarı dvd den açıyorum.Dosyaların yüklendiğini gösteren siyah ekran geliyor,yükleme tamamlanıp vista açılış ekranına geçince klavyenin ışıkları yanıp sönüyor ve bilgisayar kilitleniyor.Aklıma gelen her yolu denedim ama sonuç hep aynı.Sorunun neden kaynaklanıyor olabilir.Daha önce yükldiğim sistem şimdi neden yüklenmez?

Link to comment
Share on other sites

Format atmak mı?Bölümleri kaç kere kaç farklı programla biçimlendirdiğimi sildiğimi böldüğümü parçaladığımı hatırlamıyorum bile.Windowsun içinden şimdi yükle dedim ürün anahtarını girdim, dosyaları kopyaladı windowsu tekrar başlatırken aşagıdaki ekranda donup kalıyor.

Sonradan temiz xp bile yükledim olmadı.

Sistem P4 2.4 işlemci 1GB ram 256 MB Ati X1600 pro ekran kartı samsung 160 GB 7200 rpm harddisk.Yani fazlasıyla yeterli.

bootscreenuv6gy8.jpg

Link to comment
Share on other sites

DVD rom yada DVD ram de sorun! (OKUMA YAZMA) olmadığından emin ol eğer sorunun devam ederse başka bir işletim sistemi yüklemeyi dene eğer aynı şeyleri yapıyorsa SATA hdd ise kabloların yollarını değiştir PATA ise slot değiştir kolay gelsin umarım sorunu çözersin

Link to comment
Share on other sites

ALINTIDIR :

Microsoft'un da kabul ettiği Microsoft kaynaklı nedenlerden ötürü BIOS'tan AHCI (Advanced Host Controller Interface) etkinleştirilmiş bilgisayarlara normal şartlarda Windows Vista yüklemesi yapılamıyor. Sorunun çözümü Microsoft'a göre Vista yükleme diskinde belli değişiklikler yapmak ile mümkün. Şu an için Microsoft ilgili değişiklikleri yapacak eklentiyi ancak kendisiyle bağlantıya geçen müşterilerine sağlıyor. Sorunun çözümü bu yıl içinde çıkması beklenen Vista SP1 ile gelmesi bekleniyor. Buna karşın sorunun çözümü Microsoft tarafından sağlanana dek biz kendi çözümümüzü geliştireceğiz. Okuyun:

AHCI'nin etkinleştirildiği durumlarda ister normal Windows başlangıcı olsun, ister yüklemesi olsun ilgili sürücülerin okunması esnasında sınırsız döngüye giriyor. Normal Windows başlangıçları için sınırsız döngüye karşı önlem amacı ile Windows otomatik olarak yeniden başlıyor. Tabii ki bu yeniden başlama ilgili sürücünün yüklenmesi yine de başarısız olacağı için sonsuza kadar sürüyor. Yükleme esnasında ise böyle bir önlem olmadığı için ilerleme çubuğu günler, haftalar, aylar boyunca "ilerlemeye" devam ediyor.

32 Bit (x86) Vista'larda daha önceden elimizde bulunan ATI AHCI sürücüleri ile yükleme yapmak mümkün. 64 Bit (x64) Vista'larda ise sürücülerin imzalı olması zorunluğundan dolayı ancak ATI Catalyst 7.5 içinde gelen imzalı x64 sürücüleri ile mümkün oldu. Bu yükleme için gerekecek AHCI sürücülerini (Catalyst pakedini) AMD-ATI'nin sitesinden indirip Catalyst pakediğini C:\ATI dizinine (klasör) açtıktan sonra Drivers klasöründen elde edebilirsiniz. 2.5.1540.35 sürüm No'lu imzalı sürücünün 32 Bit (x86) versiyonu LH, 64 Bit (x64) versiyonu LH64A dizininde bulunuyor. Şimdi bu sürücüyü Windows'umuzu yükleme esnasında kullanmak için bir parmak belleğe, diskete ya da optik ortama (CD, DVD, vb.) atıyoruz.

Yükleme başlasın!

BIOS Setup'a girip (sistem açılışı esnasında "Delete" tuşuna basarak) Integrated Peripherals bölümünden Native IDE olarak kullandığımız bölümü RAID olarak değiştiriyoruz. (BU sınırsız döngü sorunundan dolayı bu adımda AHCI'yi seçmiyoruz.) Windows yükleme diskimizi optik okuyucuya yerleştirip BIOS ayarlarını kaydederek çıkıyoruz. Alışageldiğimiz şekilde Windows yükleme adımlarını yapmaya başlıyoruz. Disk bölümü seçme/biçimlendirme ekranına geldiğimizde sabit diskimizi göremiyoruz. Baştan hazırladığımız sürücülerin bulunduğu ortamı bilgisayara yerleştirip, "Sürücü yükle" tuşuna basıp, ardından sürücünün yolunu gösteriyoruz. Sabit diskimizin bölümleri görünür olmasının ardından yine alışageldiğimiz biçimde Windows yüklemesini tamamlıyoruz.

Yüklemenin gerçekleşmesinin hemen ardından 7.5 Catalyst sürücülerini yüklüyoruz. (Ekran çözünürlüğünü 1440*900 olarak kullanacak arkadaşlar yükleme seçeneklerini özelleştirip görüntü sürücülerini yüklememeliler. Bu yüklemenin ardından Catalyst 7.4'ün içinde bulunan görüntü sürücülerini yükleyebilirler.) Sistemi yeniden başlatıp tekrar BIOS'a giriyoruz. Daha önce RAID olarak belirlediğimiz bölümü bu sefer AHCI olarak değiştiriyoruz. Windows'u açıyoruz. Windows yeni sürücü yüklemelerini otomatik olarak gerçekleştirip sistemi yeniden başlatmak istiyor izin veriyoruz. SATA-AHCI modunda çalışan sürücümüz hazır! Bundan sonraki adımlar SATA ile gelen NCQ yeteneğini etkinleştirmek için...

AMD-ATI'nin sürücü yükleme sayfasından RAID Utility'i indiriyoruz. İçinden çıkan WebPam yazılımını kuruyoruz. Sistemi yeniden başlatıp yazılımı çalıştırıyoruz. Yazılım Mozilla Firefox altında ATI-RAID konsoluna bağlanıyor. Kullanıcı adı "admin", şifre "admin" olarak girip onaylıyoruz. Sabit diskimizin özelliklerine gelip NCQ modunu etkinleştiriyoruz. Sistemden ayrılıp hem AHCI hem de NCQ'su etkinleştirilmiş sistemimizi mutlu, mesut kullanıyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...