Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Masaüstü Bilgisayar Da Mikrofon Sorunu


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Masaüstü bilgisayar da mikrofon sorunu

Denetim masası ses de mikrofon u ayarlayamıyorum.  Seviye sese göre inip çıkmıyor çok az kımıldıyor. Sonuna kadar açıncada olduğu yerde duruyor. Kayıt yapıncada parazit sesi çıkıyor.  Girişlerden kaynaklandığını sanmıyorum.  Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü a4 tech kamera h kurdum mikrofon lu kamera.

Kameradan sesligörüntümü çektim. Ses bir o zaman normal çıktı. Kameranın mikrofon u takılı idi ama kulaklığın kamerasını ayarladım. Belli olsun diyede kameranın kine ve kulaklığınkine seslendim. Sesi kaydeden kulaklığın mikrofon u idi.

Fakat arka planda çok uğultu vardı.  Ses driverı sade biçimde ekran kartı driveri ile kuruluyor. Fakat o ayarlarda uğultuyu kesme ayarı yoktu. Asusun cm 6870ana kartının realtek ses driverı ni Windows 8.1 inki en ust 237mb driverini kurdum. Onda bir ayar var bu tıkı kaldırırsanız uğultu azalır diyor. O tiki kaldırdım. Uygulama arkadamı öndemi bir jak takıldı uyarısı verdi. Hâlbuki hiç bir şey takmadım.

İşte ondan sonra mikrofon hiç bir şekilde çalışmadı. Yani a4 tech de de artık çalışmadı. 

Kameradan çekim yaparken ve kulaklığın mikrofon ile sesli çekim yapılabiliyor kesin olan bir bu bence. Kamera uygulasında sesi çekiyorsa bence sorun donanımsal değil. Ama yazılım da sorun nerede onuda çözemedim. Mesela kasanın önündeki girişlere kulaklığı taktığımda ses girişi bozuk ama jakı biraz yamultunca gayet net ses veriyor. Ama kulaklıktaki mikrofon dan hiç ses çekmiyor. 

Dün USB ses kartı aldım onunla denemek için. En dandik olan vardı bir kaç bilgisayarcıda ve eve gidip taktım dandikliğini yaptı, sadece mono ses vardı. Ben de bu gün geri iade ettim.

Birde ses kayıt uygulamasına tıklıyorum  (Windows 10) bir kaç sn durup kapanıyor. Eskiden iyi kötü ses kaydedebiliyordum şimdi uygulamada açılmıyor.

Sorun donanımsal değilse nasıl çözebilirim yardımlarınızı rica ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Hocam çok anladığım söylenemez; fakat Windows 10 dahi mikrofonlu kameralar ve ses kartlarının mikrofon girişi için genellikle "High Definition Audio Aygıtı" veya "Webcam" cinsinde standart, evrensel sürücüler kullanıp tanımlıyor. Kameranızın sürücüsünün en son sürümünü yüklemeyi denediniz mi?

Link to comment
Share on other sites

helehoyni, 16 saat önce yazdı:

Hocam çok anladığım söylenemez; fakat Windows 10 dahi mikrofonlu kameralar ve ses kartlarının mikrofon girişi için genellikle "High Definition Audio Aygıtı" veya "Webcam" cinsinde standart, evrensel sürücüler kullanıp tanımlıyor. Kameranızın sürücüsünün en son sürümünü yüklemeyi denediniz mi?

Onlar ekran kartı sürücüsü ile sade biçimde yükleniyor. 

Aslında sorun basit; a4 tech kamera h driverı tek. Ve aynı serideki tüm kameraları kapsıyor.

Benim kamera bu serideki en gelişmiş olanı pk 25 modeli idi galiba. Ben bu kamera driverini kurdum mikrofon olarak da kulaklığın mikrofon unu seçtim. 

Mikrofon ilkdefa yüksek seste kayıt yaptı. Ama uğultulu olunca asus un sitesinden orjinal Windows 8.1 64 ses driverini kurdum. Onda uğultuyu kapamak için bir ayar var. Onun tikini kaldırdım bu sefer iyice karıştı ses sistemi ve hiç bir mikrofon yazılımı kaydetmez oldu. 

Ayrıca nedense Windows 10 1803 ses kaydedici iyi kötü kulaklık mikrofon u ses kaydediyordu. Bu uygulama da tıklayınca açılmıyor.

Bence sorun donanımsal değil, yazılımsal. Çünkü donanımsal olsa kamerada o kadar güçlü ses kaydetmezdi. Olay bundan ibaret.

Link to comment
Share on other sites

ses kaydedicisi uygulaması windows 10 64 enterpirise  1803 de niya açılmıyor? daha önceden açılıyordu.. hdd kullandığım ssd orda açılmıyor. diğer sata hdd de de aynı sistem yüklü yedek olarak onda da açılmıyor..?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
DJ_Rush, 18 saat önce yazdı:

Ayarlar'dan Mikrofon için Uygulama izinlerini açmayı denedin mi?

senin son yayınladığın 1803 ü kurdum. şimdi açılma konusunda sorun yok. benim bilgisayarın asus sitesindeki  driverlerı kaldırmışlar. zaten en son windows 8.1 in driverlerı vardı. onu indirip kurdum USA driverını. ses driverinı yani. aslında realtekte var tam driver onada siteye  üyelik gerekiyor. nasıl üye olunacağı belli değil. neyse asus un sitesinden amerikan ses driverını indirip kurdum. (kasa aynı kasa) daha önceki sorunlar devam ediyor.

her türlü kurcaladım radyo paraziti gibi ses kaydediyor ve mikrofonda tam çalışmıyor. geçende birsorun halolmuştu bu realtek driverinde. (asusun sitesindekinde)  bir şeyleri kurcaladım yine ses gitti bir dahada aynı ayarı yapamadım galiba.

aida64 teki realtek sitesinde olan ama indiremediğim şu: Ses Bağdaştırıcı    Realtek ALC892 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1] bak birde nividianınki varmış diğerine kafayı takınca onu dikkate alamamışım.: 

Ses Bağdaştırıcı    nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GK107 - High Definition Audio Controller acaba bu "ekran kartı" ile kurulanmı? galiba o. ama onda da aynı idi. hatta son ekran kartı kuruşumda bu ses driveri sorun yapabiliyor diye kurarken onu seçmemiştim sadece ekran kartını kurmuştum. ama her türlü aynı.

dediğim gibi asusun sitesinden indirdiğim realtekte bir kere normal kaydetti. onuda diğer ayarları karıştırıken yine bozdum bir dahada tutturamadım. usb ses kartı aldım bir şey değişmedi.

NOT: şimdi nividia nın kine baktımda google da aynı sürüm için hep hata bildirilmiş. o zaman ne yapıcamki hiç bir dirver da düzgün çalışmıyor? dediğim gibi bir asusun sitesindeeki denk gelip düzgün çalışmıştı. o da şansamı oldu bilmiyorum. karıştırırken yine oda bozulmuştu.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

DJ_Rush, 3 saat önce yazdı:

Burayı kastettim.

Please register to see this content.

açık . siz denedinizmi? iyi kaydediyormu? valla ben anlamadım dediğim gibi tek bir kere asusun sitesinden indirdiğim realtek ses kontrol uygulamasında  normal kaydetmişti. yani tek bir ayarmı onumu bulamıyorum. yoksa kulaklığın mikrofundamı sorun var anlamadım. başka mikrofon yok zaten. yeni kulaklık alsam mikrofonlu veya şu yaka mikrofonlarından düzelirmi bilmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

DJ_Rush, 2 saat önce yazdı:

Mikrofonu başka bir yerde dene bakalım.

:) telefonda denedim canavar gibi :) yorumu nedir? :))) yok ya o telefonun mikrofonuymuş. telefonu yakın tutunca ordan almış. uzaktan çektim aynı bilgisayardaki gibi ondan da kötü resmen motor oldu bu sefer :) telefonda denemek ne kadar sağlıklı bilmiyorumda sesin motor gibi kaydedilmesi bilgisayardaki bozuk durumla aynı gibi. galiba mikrofonda bir arıza var.

Edited by abdulhey_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...