Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bios Sıfırlandı Harddisk Görünmüyor !


bayram8
 Share

Recommended Posts

bios nasıl sıfırlanıyor bilmiyorum. sıfırlandımı, defaultamı alındı yoksa güncellendimi? benim bildiğim bios güncellenince sıfırlanır ve tersine herşey ortaya çıkar sonra istediğin gibi ayarlarını yapıp kullanırsın.

güncellemeyi denedinmi? bios uefi biosmu? birde bios uefi biosta yazılımla ilişkili olduğundan yada sistemle demek doğru olur, orda bir hata olabilir.

bu nedenlerle biosun son güncelleme dosyasını bul tool yani araçlar bölüümünden dosyayı çift tıklayarak güncelle. güncelleme dosyası usb bellekte olacak tabi bbiostan dosyayı bölümleri bulup ddediğim şekilde yapacaksın. çift tıklayınca ggüncellemeyi uygulamak istiyormusunuz diye soracak evet e basıp 5 sn de güncelleyecek ve eğer sorun bu ise bios fabrika ayarlarına dönecek ve ayarlarını yapıp F10 ile kaydedip çıkacaksın. birde güncellediğin zaman yeniden baaşlar ve kurulumu yapmak için F1 e basın der. onuda es geçmeyeyim.

baktımda bozulma yoksa biosu güncellemeyin sıfırlanma riski olabilir  diyor.  valla bios hakkında baya birşeyler yazmış ama bir kere bioss güncelleme dosyasını bulamadım. hep pdf dosyaları var. en son anakart hakkındaki bilgi edinme adımlarını göstermiş. ordan sonrasına bakmadım. baksanda zaten pdf dosyalarından başka bir şey göremedim. benimkinde öyle değil. asus anakartın ismini yazınca sürücüler kısmına ulaşıp orda bios yazıyor sürümün önemi varmıydı hatırlamıyorum yani windowsun. ordan bios driverini  indiriyorsun küçük bir cap dosyası çıkıyor rar ın içinden yukarıdaki gibi güncelliyorsun.

sıfırlandı derken nasıl sıfırlandı bir resmini atta bakalım.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Öncelikle biosunda UEFI ve MBR ayarlarına bak. Eğer windowsu  kurarken MBR diske kurduysan bios güncellendiğinde UEFI etkin hale geldiğinden sistem mbr diski görmez. Bios ayarlarından UEFI modunu disabled yapıp kaydet ve sistem yeniden başladığında diskini görecektir. Ayrıca yine bios ayarlarından boot seçeneklerinde windows yüklü diskini 1. sıraya al. Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Sıfırladıktan sonra oldu sıfırlamak derken varaayılan ayarlara yüklemek, ondan sonra hiçbişeyi görmüyordu usb,dvd,hdd UEFI seçeneğini iptal etmem gerektiğini giliyordum ama pasifti müdahale edemiyordum daha sonra boot menüsünde en üstte sistem olarak windows 8 gözüküyordu ben bunu windows  7 or other gibi bir seçenek vardı onu işaretledim düzeldi niye düzeldi zaten niye bozuldu anlamadım ama bu sayede UEFI kısmı açıldı ve kendiliğinden LEGACY oldu ve sorun çözülmüş oldu herkese teşekkür ederim.

Edited by bayram8
Link to comment
Share on other sites

You have to shut down the PC first then unplug all the cables attached to the PC. Remember to remove the hard disk cable also.  Restart the PC by attaching all the cables again and then press the F2 button and the bios set yup will open.  Now check that the not detected the hard drive is turned off or on.  

Please register to see this content.
always checks the hard disk in the bios.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...