Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Samsung X5 SSD (Thunderbolt 3 ve NVM bir arada)


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

Samsung X5 SSD (Thunderbolt 3 ve NVM bir arada)

102wfau.jpg
Samsung Electronics, bugün harici depolama çözümlerinde yeni bir performans ve güvenilirlik seviyesine ulaşıldığını gösteren Samsung’un ilk NVMe temelli taşınabilir katı hal sürücüsü (SSD) olan Samsung Portable SSD X5 modelini duyurdu.

Teknolojinin ulaştığı son noktayı temsil eden Thunderbolt 3 teknolojisinin üzerine inşa edilen yeni X5, kompakt ve dayanıklı yapısıyla hareket halindeki içerik yaratıcıları ve BT profesyonelleri için ideal taşınabilir depolama aygıtı olurken benzeri görülmemiş bir aktarım hızı sağlıyor. 

Samsung Electronics Türkiye’nin Veri Depolama Ürünlerinden Sorumlu Müdürü İsa Tolu yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Thunderbolt 3 destekli taşınabilir SSD ürünümüzle harici SSD piyasasını geliştirmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz. Bu bağlamda X5 de, Samsung'un büyük veri dosyalarının hızlı transferini mümkün kılarak kullanıcılarımıza çok değerli zamanlarından tasarruf etme imkanı sunan taşınabilir depolama çözümleri sunma yönündeki taahhüdünün yeni bir ifadesidir." 

Yeni X5 taşınabilir SSD, Thunderbolt 3’ün USB 3.1'e göre dört kata kadar daha hızlı olan 40Gbps bant genişliği sayesinde, 2.800 MB/s (yani yaygın olarak kullanılan SATA arayüzlü taşınabilir SSD’lerin 5.2 katına, harici HDD'lerin ise 25.5 katına kadar daha hızlı) okuma hızı sağlıyor. Yeni X5, 2.300 MB/s maksimum yazma hızıyla kullanıcıların 20 GB büyüklüğündeki bir 4K videoyu 12 saniye gibi bir sürede transfer etmesine de imkân sağlıyor. Thunderbolt 3 portlu Mac ve PC’ler için tasarlanan X5, kullanıcıların 2 TB'a kadar çıkan kapasite seçenekleriyle hafif ve taşınabilir bir tasarımda yüksek hız sunuyor.

Kaynak: ntv.com.tr

Link to comment
Share on other sites

  • TornadoEffect changed the title to Samsung X5 SSD (Thunderbolt 3 ve NVM bir arada)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...