Jump to content

Format Atamama Problemi


DrMakarna_
 Share

Recommended Posts

Format atamama problemi

İlginç bir problem yaşıyorum bir haftadır. Her zaman bilgisayarıma flash ile format atarım. 2016 da indirdiğim msdn iso dosyasını windowsun aracıyla flasha atarım öylece formatımı atarım. Bundan üç hafta önce yine bir flash ile format attık. Şimdi 4 farklı iso denedim, format atamıyorum. Flashı başka bilgisayara taktığımda formata geçiyor. Ama benim bilgisayarda boot menüsünden flashı seçtiğimde sadece bekliyor, flashı okuyup formata geçmiyor. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım hiç.  Bios ayarlarını defult ayarlara getirdik acaba bir şey mi değiştirdik diye yine aynı oluyor. Bu konuyla ilgili yardım edecek, fikir verecek birisi var mıdır? 

Link to comment
Share on other sites

NT6 ile sistem üzerinden kuruluma geçin.

- Iso dosyasını winrar kullanarak herhangi bir boş alana çıkarın orn: kök dizin C:\ altına Nt6'yı yönetici olarak çalıştırıp,bir sonraki yeniden başlatma işleminde,beliren boot menüsü üzerinden windows seçeneği ile kuruluma geçin bu yöntemle mutlaka kurulum yapacaktır.

Alıntı

indir yandex> 

Please register to see this content.
 Rufus,dvdkalıpyazdırıcı ve Nt6 mevcut kurulumsuz ufak boyut Zipli 4MB > Yazdırma ile ilgili Örnek resim mevcuttur!

Buna benzer bir sorunu Sony laptop üzerinde yaşamıştım.Usbdiskim boot ediyordu,tam sistemiekranı gelecek,pc restart ediyordu.Dvd denedim olmadı,en sonunda üzerinde mevcut olan sistem üzerinden ingilizce vista vardı,Nt6'yı kullanarak disklerin tamamını silerek windows'u kurdum.Aynı sistem üzerinde tekrar'dan usbdisk boot işlemlerini test ederek denemeler yaptım sistem normal olarak usbdisk'ten,windows/kurtarma/linux vb. sistemleri rahatça çalışmaya başlamıştı.

Sorun hakkında muhtemel tahmini düşüncem?

Harddisk üzerinde zamanla partition'larda oluşan  boşluklar,windows için sisteme ayrılan disk alanının büyük oluşu  (ayrılmış disk alanlarının farklı  dosya biçimlerinde olması vb.) eski bios versiyonlarında,usbdisk arabirimlerine erişiminde  fat32/ntfs algoritma farklılıkları vb.uzun zaman aldığı kanaatindeyim eski veya yeni nesil harici taşınabilir diskler 2.0,3.0xx üzeri bağlantı özelliklerininde donanım özelliklerine göre değişiklikler göstermekte oluyor elbette bu işi detay kısmı.

Diğer taraftan sistemlerin usbdiskler üzerine hatalı transfer yapılması,hardisk ve boot virüslerin usbdisk üzerinden çalışarak sorunlar yaratması vs..

Kolay gelsin. :) 

Edited by forjest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...