Jump to content

İşlemci Aşırı ısınıyor...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

İşlemci aşırı ısınıyor...

Merhaba arkadaşlar. Daha önce işlemcinin ısınması ile alakalı hiçbir sorunum olmadı son 4-5 senedir.  Dün gece daha önce de yaptığım gibi photoshop ile işlemler yapıyordum. Photoshopta dds dosyalarından birisini editlemek isterken bir anda pc dondu hiçbir işlem yapılamaz şekilde kaldı. Sonra pc yi ön panelindeki tuşundan kapattım. Tekrar açtığımda işlemcinin aşırı ısındığına dair bios ekranı geldi. Bios ekranında sanırım en yüksek işlemci sıcaklığı 77 derece iken bu sıcaklığın da üzerine çıktığını gördüm. Ardından daha yeni işlemci temizliğini ve termal macununu temizlemiş olmama rağmen temizlik ve termal macun yenilemesi yaptım. Bu arada işlemci temizlik işlemi yaparken işlemcinin ciddi derecede sıcak olduğunu ve elle tutulamayacak kadar sıcak olduğunu gördüm. Parçaların büyük çoğunluğunu söktüm tekrar taktım. Ancak dün gece itibari ile başlayan photoshopta editleme işlemi yapmak istediğimde pc donuyor ve işlemci aşırı derece de ısınıyor. Bugüne kadar 50 derece üzerine çıktığını hiç görmemiştim. Bakıyorum tüm fanlar normal şekilde çalışıyor. Aşağıya sadece comodo dragon tarayıcı açıkken aida64 ile görünen işlemci sıcaklığına dair görsel bırakacağım. Bu arada fortnite oynarken bile sistemim yetersiz olmasına rağmen bu tip sorun yaşamıyorum. Photoshopta çok sık kullandığım bir proğram. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Pc parçası v.s alamam şu aralar. Sistem geri yükleme de yapamıyorum kapattığım için. 

Pc Özelliklerim

İ3 3220 işlemci

Asus h61m-pro anakart 

AMD hd 6570 ekran kartı

Ram 4 gb kingston

Untitled.png

Link to comment
Share on other sites

Alıntı

Ardından daha yeni işlemci temizliğini ve termal macununu temizlemiş olmama rağmen temizlik ve termal macun yenilemesi yaptım.

Alıntı

Daha önce işlemcinin ısınması ile alakalı hiçbir sorunum olmadı son 4-5 senedir. 

Buradan anlaşılıyor ki muhtemelen son temizlik işleminiz sırasında bir sorun vardı. Termal macun bozulmuş olabilir (yeni aldıysanız bile bozuk çıkmış olabilir). Ayrıca macunu doğru sürdüğünüzden ve fanı da doğru şekilde ve yönde yerleştirdiğinizden emin olun. İnsanlık hali bazen çok basit bir hata gözümüzden kaçabiliyor.

Edited by furopebelu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...