Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Msi Ge73 Raider Rgb 8re Notebook Ilgili Sorunum Var.


anilguleryuz
 Share

Recommended Posts

MSI GE73 Raider RGB 8RE Notebook İlgili Sorunum Var.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 1 ay kadar önce bu arkadaşı aldım, fakat cihazla ilgili bazı sorunlarım var. Cihazda haliyle Windows 10 kurulu, kimi zaman hoparlörlerden cızırtı sesi alıyorum. Ancak cihazı yeniden başlattığım zaman bu soruna geçici olarak çözüm buluyorum. Cızırtı olduğu zaman cihazı kapatıp açmam gerekiyor, sesin düzelmesi için. Acaba windows 10 uyumsuzluğundan dolayı mı bunu yapıyor, bunu anlayamadım. Bir diğer sorunumda sıcaklık, cihazı turbo modda kullanıyorum. Dün akşam oyun içi sıcaklık değerlerine bakayım dedim, MSI AfterBurner yazılımını kurdum. GTA V ve CSGO oyunlarında işlemcinin 92 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim. Ekran kartı maksimum 70 derece oluyor, daha da üstünü görmedim. Oyuna gireceğim zaman fanları yüksek devirde çalıştırıp giriyorum. 5393 rpm devrinde çalışıyor. Dragon Center'da bu şekilde yazıyor. Fanlar yüksek devirde çalışmasına rağmen cpu sıcaklığı bu seviyelere ulaştı. Aynı zamanda da merak edip aida64 extreme yazılımını cihaza kurdum. Sıcaklıkları o yazılımda da inceledim. Sistem kararlılık testinde, stres teste sokmadığım halde, CPU Throttling %1, Overheating Detected ibaresini gördüm. Daha sonrasında cihazı stres teste soktum. İlk başlarda yine aynı şekilde işlemci sıcaklığı 92 dereceye kadar yükseldi, daha sonrasında 70 derecede kendini sabitledi, daha da yukarı çıkmadı. 5 dk boyunca teste tabii tuttum. 70 dereceden yukarı çıkmadı. Cihazda bir sorun olabilir mi? Sıcaklıkla ilgili, MSI'yi arayıp cihazı garantiye göndermem gerekir mi? İncelemek isterseniz fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

stabilitytest.png

stabilitytest1.png

Link to comment
Share on other sites

senyor3, Şimdi yazdı:

Anormal bir durumu, garantiye  göndermende fayda var. Daha önce bakım yaptırılmadıysa sıcaklık seviyelerine ulaşması ihtimal dahilinde

Hayır yapılmadı, zaten 1 aylık cihaz. İşlemci yükte olmadığı zaman, 45-50 derecelere kadar düşüyor sıcaklık. Ekran kartıda 70 dereceden yukarı çıkmadı bu zamana kadar. Yani oyun harici fanların çalıştığını hiç duymadım, çalışıyor ama düşük devirde çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

Biraderim'de i5-4200M  toshiba var 50 derece boşta,Malesef notebookları ince yapmak adına soğutma'dan vazgeçiliyor,hele şu sıcak aylarda,garantiye gönder sıcaklıklar normal ise,Altına kaliteli bir fan al,Windows 10'da gereksiz çalışan uygulamalar ve servisler var bunları kapat.

Edited by gangstarap
Link to comment
Share on other sites

Ben bu pcyi çok araştırıp öyle aldım, bundan önce msi yerine asus almak tercihim arasındaydı. Şöyle birçok yerde okudum, asuslarda bir süre sonra menteşe problemi oluyormuş. Ondan dolayı dedim, bunlarla hiç uğraşamam. Menteşe problemi olursa, garantiden hiç çıkmayadabilirdi. Ondan dolayı msi'a yöneldim, baktım en az ısınan ve problem çıkarmayan cihazlardan biri olduğunu öğrendim. Buna binaen msi tercih ettim, cihazı almaya gittiğimde satıştaki eleman arkadaşımızda bana asusların menteşe problemi olduğunu. Msi cihazlarda cooler boost 5 teknolojisi olduğunu ve sistemi oldukça iyi soğuttuğunu söyledi, işlemci ve ekran kartının fanlarının ayrı olduğunu bakır borularının ayrı olduğunu söyledi. Ben okuduğumda da aynı şeyleri öğrenmiştim. Bundan ötürü msi tercih ettim, cihaz boştayken neredeyse hiç fan çalışmıyor gibi. Ama oyunlarda da işlemcinin 92 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim. Msi AfterBurner programında, fakat aida64 stress testte, teste ilk başlarken yine aynı şekilde 92 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim. Bu sıcaklığın düşüşü 3 saniye kadar sürdü, ve bir daha 90 derecenin üzerine çıkmadı, 3 dakikalık stress teste tabi tutulduğunda, sıcaklık sürekli 70 derecelerde gezdi.

Ses ile ilgili bir sorunumda büyük ihtimalle windows 10 ile ilgili, uyumsuzluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Çünkü cihaz bir müddet çalışınca ama her zaman değil, seste cızırtılar oluşuyor, ve bunun için cihazı yeniden başlatmam gerekiyor, cızırtıların düzelmesi için. Bende buna anlam veremedim, eğer driver sorunu yaşamazsam windows 8.1 e geçmeyi düşünüyorum açıkçası. Windows 10 kullanmaya başladığımdan beridir, bu işletim sistemine hiç alışamadım, doğru düzgün kullanamıyorum. Bugün vakit bulabilirsem msi'yi aramayı düşünüyorum. Cihazı gönderin derlerse göndereceğim artık.

Beni bir yandan da endişelendiren bir konuda şu aslında, acaba işlemci ve ekran kartı üzerindeki termal macun kurumuş olma ihtimali var mıdır? Gerçi bu zamana kadar ısıdan dolayı cihaz kendini kapatmadı. Ama yine söylüyorum cihaz daha 1 aylık böyle bir ihtimal olmaz diye düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...