Jump to content

Kredi Kartı Yıllık Aidat Borcu Olan 104 Lira Iptal Edilebiliyor!


Mertcan0725
 Share

Recommended Posts

Kredi Kartı Yıllık Aidat Borcu olan 104 lira İptal edilebiliyor!

Merhaba arkadaşlar,

Kredi kartlarında yıllık üyelik borcu olan 104 lira iade edilebiliyor.

İadesi için bankayı arayıp iptal edilmesini istiyorum

dedim ve iptal ettirdim. 

https://www.memurlar.net/haber/715184/kredi-karti-aidat-ucretlerini-iptal-ettirebilirsiniz.html

Link to comment
Share on other sites

Son çıkan kanunlara göre bankaların sizden kart aidatı alma hakları var. 

Thh eski sözleşmeyi dikkate alıp iade kararı verebilir düşük ihtimal, banka itiraz edip üst mahkemeye giderseniz emin olun nahkeme masrafı da size kalır. 

Maaş anlaşmanızın olduğu ya da aidatı olmayan kredi kartlarını tercih edin. 

Bankalar, kendi insaflarına ve sizin karlılığınıza göre alışveriş (3x750vs) şartı ileri sürerek aidatı iade edebilir. 

Benim 8 yıldır falan kullandığım garanti bonusu kart aidatını iade etmedikleri için kaoattım

Link to comment
Share on other sites

ben daha önce başka bankadan maaşımı alıyordum. epey bir sabrettim. çünkü  bildiğin çiftlik tarzı çalışıyor. en sonunda ağız dalaşı yapıp durmaktansa kendi bankama geçeyim dedim ve geçtim.

şimdi her banka sizin paranızı kullanır tabide kimi bankalar o kadar hissettiriyorki bırak onunla evlenmeyi ondan hamile kalmış akraba olmuş gibi hissediyorsun kendini.  :) neyse ben işte kendi bankama taşıdım maaşımı ve rahat ettim nihayet. 

Yalnız onda da şu dikkatimi çekti; parayı oraya taşımadan önce benden taaa eski tarihlerin dönemlerinin hesap işletim ücretini kestiklerini  gördüm. yani vadesiz hesapta para bıraktımmı baya gidiyordu o para. ve ordaki alınan para açıklamasına göre benim baya hesap işletim ücreti borcum vardı bankaya. bunun hepsini alırlarsa işim iş dedim kendi kendime. ama maaşı oraya geçirince o kesintiler kayboldu.

yani demek istediğim banka durumumuza göre bizimle ilişki kuruyor :)  diyeceksinizki sözleşme onu gerektiriyordur. olabilir, ama insiyatiflerinide kullandıkları bir gerçek.  sadece bu olay değil bir sürü başka olaydan bunu anlıyorum. mesela çiftlik olan banka ölen babamın yanlışlıkla yatmış maaşına el koyuyor. gerçi ölmeden bir kaç gün önce yattığından hakkı yani. ama yinede el koyuyor. ne geri gönderiyor nede bizi bilgilendiriyor. nerdeyse 1 yıl boyunca onu kullanıyor. ancak maaş anneme bağlanması ile annemin maaşından , bir yıl sonra 150 tl lik kesintiler olmaya başlayınca ortaya çıkıyor. çıkmıyor daha doğrusu yırtına yırtına ben hafiye gibi buldum.  genel müdürlüğe telefon açtım. paranız o bankada çekebilirsiniz diyor genel müdürlük. şube ise bloke var çekemezsiniz diyor.  genel müdürlüğe bloke varmış diyorum , hayır bloke falan yok çekebilirsiniz diyor. valla minumum zararla olayı atlatmıştık ama baya karışık oldu yani. yazsam gerek yok buraya sığmaz. :)  Kısacası Çiftlik işte.. 

Link to comment
Share on other sites

ben yıllardır ödemiyorum  ücret yansıdımı iade istiyorum önce olmaz diyorlar sonra tamam kartı iptal edin diyorum iptale aldık diyorlar sonra  arıyorum belli süre sonra  geri iade ediyorlar

buarada aidatsız kartlar var ama onlara + taksit yapılmaz örnek kampanya 4+3 ise sadece 4 yapar çoğu zaman sıkıntı oluyor yüksek taksit yapamazsınız o kartlara

Link to comment
Share on other sites

Benimde mayıs ayından 102 TL yıllık üyelik bedeli kesimişti. Şimdi aradım 55 TL bonus iadesi yapabiliyorum şu anda diyor. Geçen sene tamamı iade oldu bu sene neden iade etmiyorsunu diyorum. Temsilci benim mayıs ayında aramadığımı ondan dolayı iade yapamadığını söylüyor :D ne kadar saçma tefeciler :D

Banka Garanti.

Edited by shalyangose
Link to comment
Share on other sites

KKK notundan başka profil puanında önemli. Eğer baya bir ajite ilişkin olmuşsa merkezin yolladığı kredi kartını şube sana vermeyebilir. Ama iyi bir süreçle son aşamaya gelmişsen epey yüklü birikmiş hesap işletim ücreti ni bile silebilir, Yukarıda değindiğim gibi.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...