Jump to content

Son Windows Güncelleştirme Durumu Bilgilendirmeleri


kocamanadam
 Share

Recommended Posts

abdulhey_, 13 saat önce yazdı:

Nasıl ya? Kurumsal olan ne?  Cromium bende yükledim. Nasıl programı kurulmuyor anlamadım?

hocam bilgisayar kurumsal bir ağda kurulu olduğundan normal kullanıcılar program kuramaz veya kaldıramaz çünkü yönetici yetkileri yoktur. yönetici yetkisi olan bilgi işlemciler bu işlemleri yapabilir.

Link to comment
Share on other sites

fingerprint, 3 saat önce yazdı:

hocam bilgisayar kurumsal bir ağda kurulu olduğundan normal kullanıcılar program kuramaz veya kaldıramaz çünkü yönetici yetkileri yoktur. yönetici yetkisi olan bilgi işlemciler bu işlemleri yapabilir.

Ha anladım. Bende tarayıcının kendisi ile ilgili sandım.  Çünkü bende yükledim. Klasik edge den daha net ve işlevsel görünüyor.  Yalnız ben edge yi gayet gizlilik isteyen durumlarda kullanıyorum sadece. Ama varsayılan da edge. Fakat genel tarayıcım Opera.  Gerçi çoğu zaman onda da  resmi işlemler i yapıyorum kendimi kaptırıp.. adres çubuğunda genelde güvenli değil yazıyor resmi sitelerde de. Ama ona rağmen yinede kullanıyorum. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

MOTUN, 15.02.2020 - 20:16 yazdı:

kurumsa resmi olarak indirip kursun :p buyur cab dosyası olarak indir. kolaylık olacaksa cabın içinde msi olarak kurulum var zaten. al içinden, sağ tıkla, yükle de... ayarlardan Türkçeyi seçersin sonra:

Please register to see this content.

bilgi işlemdekilere kurdurdum 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

@hasan835 Tam anlamadım ama update de güncelsiniz diyor. Yalnız bilgisayar hoşgeldiniz ekranı şu klasik  mağaradan kumsala bakış ekranı ile açıldı.  Bu genelde Windows ta değişiklik olduğunda oluyor.

Bu arada hiç bir cihazımda sürücümde sorun yok şu anda. Ama kasanın arkasındaki usb girişlerinde bazılarında sorun var gibi..

Link to comment
Share on other sites

hasan835, 11 dakika önce yazdı:

değerli kardeşim, çeviriler tam bizim anladığımız türkçe karşılığını vermiyor olabilir, (ben 1909 kullanmadığım veya problem yaşamadım, lakin problem yaşayan arkadaşlarımızda oldukça fazla) microsoft tarafından 19.02.2020 tarihinde yayınladığı orjinal makalesi de burada, incelermisin?

Please register to see this content.

 

değerli kardeşim, gördüğüm kadarıyla 8 güncellemenin en üstteki, 11 Şubat 2020 — KB4532693 (İS Derlemeleri 18362.657 ve 18363.657) açıklaması da yukarıdadır, okurmusun?

 

Anlamadım hocam ne demek istediğinizi?

Link to comment
Share on other sites

hasan835, 2 saat önce yazdı:

orjinal duyurusu burada, TR çevirip veriyorum,

 
Microsoft,
Salı
 
 

Sürücü yayıncılığı karmaşık olabilir. İsteğe bağlı sürücülerin karışıklık yaratan çeşitli edinme yöntemleri vardır. Şu andan itibaren işleri biraz düzene sokmak için değişiklikler yapıyoruz. Artık tüm ortaklar sürücüleri otomatik olarak yayınlayabilecek! Bu, sürücü uçuşuna ve kademeli olarak kullanıma sunulmasına izin verir. Bu da Microsoft'un ve iş ortaklarımızın sorunları daha erken tespit etmelerine ve gerekirse düzeltici önlem almalarına izin verecektir.

Bu yeni yayınlama stratejisine “Manuel Sürücüler” adını verdik. Aşağıda, hem Windows 10'da hem de Donanım Geliştirme Merkezi'nde göreceğiniz değişiklikleri parçaladık.

 

Windows 10

Windows Update için Ayarlar sayfasının altında UX'i değiştirdik. Yeni İsteğe bağlı güncellemeler alanı, destek ekiplerinin kullanıcıları kolayca doğru sürücüye yönlendirmesini sağlayacaktır. Bu özellik Windows 10 20H1 ve sonraki sürümlerinde kullanılabilir.

 

L2 sayfa ışığı.pngYeni WU kullanıcı deneyimi örneği

 

Donanım Geliştirme Merkezi

Yayın tarafında, Donanım Geliştirme Merkezi (HDC), çabayı kolaylaştırmak için çeşitli değişiklikler yaptı:

  1. Tüm sürücü üreticilerine Otomatik yayın yolunun açılması - tüm ekosistemin Microsoft'un kalite ve güvenilirlik süreçlerinden faydalanmasını sağlar.
  2. Varsayılan olarak Otomatik gönderim etiketine sahip yeni bir Donanım API'ları (v2) oluşturma. Eski Donanım API'ları (V1), iş ortaklarının yeni sürüme sorunsuz bir geçiş yapmasına olanak tanımak için Nisan 2020'nin sonunda kullanımdan kaldırılacaktır. Donanım API v1'in değişiklikleri ve kullanımdan kaldırılması hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu blog makalesine bakın: 
  3. Yeni Windows Update UX aracılığıyla azaltma sırasında Windows 10 istemcilerine otomatik sürücülerin sunulmasına izin vererek, destek ekiplerinin tam sürüm beklemeden alandaki sürücü sorunlarını hızlı bir şekilde çözmelerini sağlar.
  4. Web UX varsayılan gönderim etiketini “Otomatik” olarak değiştirme. “Otomatik” dağıtım seçeneği, sürücüyü hem Kritik (CU) hem de Dinamik (DU) olarak yayınlayacaktır.
  5. "Manuel" yayınlama seçeneği, yayıncının özel olarak seçmesini ve seçim için iş gerekçesini açıklamasını gerektirir. “Manuel” yoldan gönderilen sürücüler, yeni Windows Update UX aracılığıyla uygulanabilir makinelere sunulacaktır.

Yeni SL Ekranı - Automatic.pngYeni Kullanıcı Arayüzü

 

Bu yeni çabanın, kolektif müşterilerimizin en yüksek kalitede ve en güvenilir sürücüleri daha hızlı ve daha az sürtünmeyle elde etmelerini sağlayacağına inanıyoruz.

 

Bu değişiklikler 19 Şubat 2020'de (Redmond) 17: 00'den önce yayınlanmalıdır.

kaynak: 

Please register to see this content.

değerli kardeşim, masaüstü simgelerinde kayıp varmı?

driverlarında soru işareti varmı, kısacası şudur, problemin varmı? yoksa devam,

 

Kayıp falan yok şuan herşey olması gerektiği gibi ben sadece gereksiz güncelleme kurulu mu onu sormuştum. Hani Windows 7 ve 8.1'de oluyor telemetri yada gereksiz güncellemeleri bulup siliyorduk onun gibi düşünün.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft Windows 10 Başlat Menüsü için Canlı Döşeme Desteğini Bırakabilir

Windows 10, Windows 8'de tanıtılan Canlı Kutucukları klasik uygulama kısayollarıyla birleştiren tamamen yeniden çalışılmış bir Başlat menüsü ile birlikte gelir. Modern Başlat Menüsü ile sabitlenmiş kutucuklarınızı gruplar halinde düzenleyebilir ve tercihlerinize göre adlandırabilirsiniz. Yeni bir rapor, Microsoft'un geçmişte Live Tiles'dan ayrılarak geleceğe gidebileceğini gösteriyor.

Windows 10 Başlat Menüsü

Windows 10, Windows 8'de tanıtılan Canlı Kutucukları klasik uygulama kısayollarıyla birleştiren tamamen yeniden çalışılmış bir Başlat menüsü ile birlikte gelir. Uyarlanabilir bir

tasarıma sahiptir ve çeşitli boyut ve çözünürlüklerde ekranlarda kullanılabilir.

 

'Sürüm 1903' ve '19H1' olarak da bilinen Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi'nden başlayarak, Başlat menüsü daha hızlı görünmesini sağlayan, güvenilirliğini artıran  sahiptir. Bunun yanı sıra, Başlat menüsünde bir dizi kullanılabilirlik iyileştirmesi yapıldı.

Windows 10 Başlat Menüsü, bilgisayarınızda yüklü Evrensel (Mağaza) uygulamalar için Canlı Döşeme desteğine sahiptir. Böyle bir uygulamayı Başlat menüsüne sabitlediğinizde, Canlı Döşemesi haberler, hava durumu tahmini, resimler vb. Gibi dinamik içerik gösterir. Örneğin,  ekleyebilirsiniz.

Görünüşe göre işler değişmek üzere.  ile Microsoft yeni bir Başlat menüsü başlattı. Şirketin, Windows 10'un tüm  Canlı Döşeme olmadan statik başlangıç menüsü fikrini kullanacağı anlaşılıyor. Başlat Menüsü Beyaz

Göre  Microsoft, canlı döşemeleri statik simgelerle değiştirmeyi planlıyor. Bu durumda, Microsoft, 2021'in ilk yarısında Windows 10'a yönelik büyük özellik güncellemesi ile Canlı Kutucukları kaldıracaktır.

Ne yazık ki, bu olasılık hakkında resmi bir bilgi yok. Bu canlı olabilir veya olmayabilir.

 

Kaynak:

Please register to see this content.

Edited by kadetti
Link to comment
Share on other sites

Donanımhaber alıntı;

[ESD] Windows 10 Consumer, Version 2004 (Updated Feb 2020) (x86) - (Turkish) 
 
SHA1: 8cccb7fdeef89598130b2785f210a0de9177e3f3 

[ESD] Windows 10 Consumer, Version 2004 (Updated Feb 2020) (x64) - (Turkish)  
 
SHA1: e20ce7ea0015f2a0f2042a5af7cdd882cf06c49 

[ESD] Windows 10 Business, Version 2004 (Updated Feb 2020) (x86) - (Turkish)  
 
SHA1: a063748012418185fbf1364a4277b54a9aa0eecd 

[ESD] Windows 10 Business, Version 2004 (Updated Feb 2020) (x64) - (Turkish)  

Please register to see this content.
 
SHA1: a23424fdb370f96174eab9038e1e1eb1c59d46b2

Edited by 34ero
Link to comment
Share on other sites

kocamanadam, Bir saat önce yazdı:

Değerli kardeşim nasıl kullanacağız onu da bir söylersen,şimdiden teşekkürler.

Windows 10 Home - Pro x64 tr Insider son sürüm

Windows 10 Tüm Sürümler x64 tr Insider son sürüm

Please register to see this content.

 

cmd dosyasını masaüstüne indir. Güvenlik yazılımları devredışı olsun. Yönetici olarak çalıştır. Gerekli paketler Microsoft sunucularından çekilir ve iso dosyası oluşturulur. Sabırla beklemelisin. Hata verirse yeniden cmd dosyasını çalıştır. Genelde dosya indirirken hata verir. Yeniden çalıştırınca kaldığı yerden devam eder işlemler ve iso oluşur.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

kocamanadam, Bir saat önce yazdı:

Değerli kardeşim nasıl kullanacağız onu da bir söylersen,şimdiden teşekkürler.

hocam basit istersen web sayfasını Türkçe çeviri yap  5 bölüm var istedigini sıra ile seç en son download iso ile indirme var seçince link çıkar komut dosyası iner burdan sonra çalıştırılır kendi otomatik olarak indirip iso dosyası olarak hazır hale getirir (oluşturma için internet olmalı , iso haline getirmesi biraz uzun sürebilir )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

technopat alıntı;

Windows 10 Sürüm 2004 resmi Microsoft Türkçe ISO dosyasını buradan indirebilirsiniz. Nisan 2020'de resmi olarak çıkacak 20H1 sürümüdür.

ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe yazdıktan sonra Setup.exe'yi çalıştırıp yükseltme yapabilirsiniz. Bu işlem dosyalarınızı, ayarlarınızı ve programlarınızı korur.

İndirme Bağlantısı (Kopyalayıp adres satırına yapıştırın):

Windows 10 Sürüm 2004 Yapı 19041.84 64 Bit Türkçe | Resmi Microsoft ISO dosyası:






Dosya Boyutu: 4.46 GB

kaynak;

Please register to see this content.

Edited by 34ero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 1909 ile gelen bazı değişiklikler:

Sistemde ikonlar için görselleştirme düzenleme yapacaklar için imageres.dll yolu ve uzantısı değişti.

C:\Windows\SystemResources yolundan ulaşabilirsiniz.

Uzantısı  imageres.dll.mun olarak değişmiştir.

XlYZy6.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...