Jump to content

Son Windows Güncelleştirme Durumu Bilgilendirmeleri


kocamanadam
 Share

Recommended Posts

Bay_KG, 27.03.2024 - 19:52 yazdı:

Merhabalar..

Windows 10 22H2 sürümünde Ocak ayından itibaren aylık toplu güncellemelerde sorun yaşıyorum. Şöyle ki; Aylık güncellemeyi NTLite ile entegre ediyorum fakat her nedense son aylık güncelleme tam olarak entegre olmuyor. Updateyi kontrol ettiğimde güncellemeyi yeniden indiriyor.

Şöyle bir yol ile son güncellemeyi masaüstünde veya başka bir bölümde çalıştırıyorum yaklaşık %10 civarında bir yükleme yaptıktan sonra işlem tamamlanıyor.
Bunu DISM ile yaptığımda da sonuç değişmiyor. :(

Aranızda bu işlemi bilen varsa, tam entegre yöntemini nasıl başarabilirim çözümüne yardım etmenizi bekliyorum/rica ediyorum.
Saygılar..

Bu konuda her zaman değişik yöntemler deniyorum...

Mesela az önce, şunu denedim...

Son çıkan aylık kalite güncellemesini; önce dism++ ile entegre etttim, sonra ntlite ile entegre ederek dism-reset-base yaptırdım, sonra işlem bitince, tekrar dism++ ile aynı güncelleştirmeyi tekrar entegre ettim... /// Sonuca ise, birazdan format atarak bakacağım. // Yalnız bu işlemleri yaparken, net fremaworkların hiçbiri iso içeriğinde yüklü olmasın. Ntlite ile çalıştığınız sistemde yüklü olsa iyi olur.... // Görseller....

rreml8y.png

2dk5iqh.png

Dism ile entegre işlemini, hem ntliteden önce hem ntliteden sonra yaptım, garanti olsun diye...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Windows 10 Build 19045.4353 Sürüm Önizleme Kanalında Yayınlanıyor :

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 10 22H2 sürümünü kullanan Insider'lar için Windows 10 22H2 Build 19045.4353 (KB5036979) sürümünü Sürüm Önizleme Kanalında yayınlıyoruz.

Bu güncelleme aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içermektedir:

Yeni! Bu güncelleştirme, Ayarlar > Ana Sayfa'da Microsoft hesapları için hesapla ilgili bildirimlerin kullanıma sunulmasını başlatır. Bir Microsoft hesabı Windows'u Microsoft uygulamalarınıza bağlar. Hesap ayrıca tüm verilerinizi yedekler ve aboneliklerinizi yönetmenize yardımcı olur. Hesabınızın kilitlenmesini önlemek için ekstra güvenlik adımları da ekleyebilirsiniz. Bu özellik, Başlat menüsünde ve Ayarlar'da bildirimleri görüntüler. Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Genel bölümünden Ayarlar bildirimlerinizi yönetebilirsiniz.
Bu güncelleştirme, uygulama lisanslamasını etkileyen bir sorunu giderir. Bu nedenle, Windows'ta Copilot (önizlemede) beklediğiniz gibi çalışmaz.
Bu güncelleme, cihazınız Modern Bekleme modundan çıktığında ortaya çıkan bir sorunu giderir. "0x9f DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" durdurma hatasını alabilirsiniz.

Bu güncelleme, bir makinenin başlatılmasını durdurabilecek bir yarış koşulunu ele almaktadır. Bu durum, birden fazla işletim sistemini başlatmak için bir önyükleyici ayarladığınızda ortaya çıkar.
Bu güncelleme ortam tahsislerini etkiler. Bazı donanım kurulumları için bellek tanecikliliklerini geliştirir. Bu, aşırı yüklemeyi azaltır. Ayrıca performans daha verimli hale gelir.
Bu güncelleştirme, hızlandırıcı destek deposu yönetim yolunu etkileyen bir sorunu giderir. Bazı cihazları etkileyen bir bellek sızıntısı meydana gelir.
Bu güncelleme, bazı mobil operatörler için Ülke ve Operatör Ayarları Varlığı (COSA) profillerini güncel hale getirir.
Bu güncelleme, kapsayıcı ağ Adres Çözümleme Protokolünü (ARP) etkileyen bir sorunu giderir. Harici bağlantı noktaları için yanlış Sanal Alt Ağ Kimliği (VSID) döndürür.

Bu güncelleme hipervizör korumalı kod bütünlüğünü (HVCI) etkiler. Artık uyumlu olan sürücüleri kabul eder.
Bu güncelleştirme, DriverSiPolicy.p7b adlı Windows Çekirdek Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi dosyasında üç aylık değişiklikler içerir. Kendi Savunmasız Sürücünü Getir (BYOVD) saldırıları için risk altında olan sürücülerin listesine ekler.
Bu güncelleme Protected Process Light (PPL) korumalarını etkileyen bir sorunu giderir. Bunları atlatabilirsiniz.
Bu güncelleştirme bazı kablosuz kulaklıkları etkileyen bir sorunu giderir. Bluetooth bağlantıları kararlı değil. Bu, Nisan 2023 ve sonrasına ait ürün yazılımına sahip cihazlarda meydana gelir.

Bu güncelleştirme, Dağıtılmış İşlem Koordinatörünü (DTC) etkileyen bir sorunu gidermektedir. Eşlemeleri alırken bir bellek sızıntısı meydana gelir.
Bu güncelleştirme, Windows Yerel Yönetici Parolası Çözümü'nü (LAPS) etkileyen bir sorunu giderir. Kimlik Doğrulama Sonrası Eylemleri (PAA) ödemesiz dönemin sonunda gerçekleşmez. Bunun yerine, yeniden başlatma sırasında gerçekleşir.
Bu güncelleştirme Windows Arama'da bazı değişiklikler yapar. Artık daha güvenilirdir ve bir uygulamayı yükledikten sonra bulmak daha kolaydır. Bu güncelleştirme ayrıca size kişiselleştirilmiş bir uygulama arama deneyimi sunar.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...