Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Pc Ye Saldırmışlar Winrar Ile Dosyaları şifrelemişler


numberoen
 Share

Recommended Posts

  • 5 ay sonra...
  • Antivirüs programlarının kendine ait olan rescuecd live kurulumsuz boot edilerek sistemden bağımsız çalışan,zararlı programları disk üzerinden tarama yolu ile temizleme işlemini denemenizde fayda var.(rufus,yumi vb.programları kullanarak usbdisk'e yada cd'ye (nero,ashampoo,imgburn vb.) yazdırma işlemi yapmak gerekli.)
Alıntı

Bitdefender RescueCD Bootable ISO: 

Avira Rescue System ISO: 

  • Diğer taraftan,sisteminizde oluşturulan bir geri yükleme kurtarma kaydı var ise,o zamana geri yükleyerekte ayrıca denemek sorunu üstteki işlemleri yapmadan bazen çözebilir.
  • Sistem dosyalarının çalışmasına izin vermiyorsa virüs dosyaları,o zaman winPE tarzı live çalışan kurulumsuz sistemlerle açarak temizlik,geri yükleme vb.işlemleri  yapmak gerekebilir.
  • Geri yükleme noktalarını gizleyen bir virüs ise,ShadowExplorer adlı uygulamayı kullanarakta kesin sonuç alınır.(Daha evvel,oluşturulmuş G-yükleme noktaları olmasına rağmen) yokmuş gibi görünen sistemde,çalıştırarak bu uygulama ile sonuç almıştım.ücretsiz/free kurulumsuz versiyonuda mevcut. |
    Please register to see this content.
  • En önemliside kurtarma işlemleri sonrasında,sistemi yenileyerek harici diskler,varsa eğer takılı aygıtlarıda mutlak şekilde virüs tarama işlemlerinden geçirmek gerekebilir.Sonradan gelişen riskler ortaya çıkmasın tekrar'dan kolay gelsin.

 

Link to comment
Share on other sites

Geçmiş olsun. .rar'ladılarsa muhtemelen bir hacker uzaktan bilgisayara erişip dosyaları sıkıştırıp şifreyle korudu. Orijinalleri de geri dönemeyecek şekilde silmiştir; kurtarma işlemine tabii tutulmasın diye. Şifre kırmayla falan uğraşmayın. 

Link to comment
Share on other sites

efe34, 14 saat önce yazdı:

Ben sality virüs olduğunu düşünüyorum hala : Forjest üstadın önerisinin yanında bir çok öneri var internette ilk bulduğum mesela

Please register to see this content.

Sality virüsü, .exe dosyalara bulaşan ve onları bozan bir virüstü yıllar önce... Ama değiştirilip varyantları çıktıysa bilmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...