Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Wifi Ağımda Yabancı Cihazları Engellemek


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

wifi ağımda yabancı cihazları engellemek

Telefonuma Fing programını yükledim wifi ağımdaki yabancı kullananları görmek için.. aslında akraba ya verdim şifreyi ama onun telefon iphone x galiba iphone da x mi kaçtır bilmiyorum.

şimdi böyle olunca işte akn çabuk bitiyor esas sorunsa 8 mb düşünce başlıyor.  sinyal payı v.s. hız 6-7 mb e düşüyor. genelde de facebooku kullandığımızdan tahmin edebileceğiniz gibi face de  bir aşağı yukarı kaydırmada bir sürü mb a denk geliyor ve bazan videolar da açılmaz oluyor. bu durumda mecbur başka wifimi kullanan cihazları engellemem gerekiyor.

Fing programı wifi ağımda iki yabancı cihaz gösteriyor. akrabaya şifreyi verdiğim İphone değil. bir Router birde samsung telefon galiba. program bunların mac adreslerini veriyor. bilgisayardan modemin arayüzünede girince bunlar kablosuz durumda aynen görünüyor.

Kablosuz mac filtreleme kısmından bunları engelliyorum fakat kablosuz durum kısmında yine görünmeye devam ediyorlar. engelleyince kablosuz durum kısmında görünmemesi gerekmezmi?  normalimi bu  yoksa benmi engelleme işlemini yapamıyorum?  yani filtreleme kısmında devredışı ve engelleye tik koyuyorum açıklamada yazıyorum ama Durum kısmında wifi mac ları normal görünmeye devam ediyor ve normal bağlı yazıyor.

NOT: şifreyi değiştir diyeceksiniz. onu biliyorumda şifreyi değiştirince bu sefer dns alamıyorum ISS dan kopmalar oluyor sık sık. 

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

hammer1284, 3 saat önce yazdı:

modemin içersinden wifi şifresini değiştirdiğin yerde mac filtresi mevcut oradan sana ait olan cihazları eklersin onların dışında olanlar bağlanamaz doğru şifre girseler bile

yahu okumadan ezbere değerlendirmeyiniz konuyu. o dediğinizi zaten yazdım işte yukarıda. engelliyorum fakat kablosuz durum kısmında yine bağlı diye görünmeye devam ediyorlar.

Link to comment
Share on other sites

hocam wifi şifreyi değiştirince nasıl dns alamıyon ben orda takılı kaldım mac filtrelemede izin veridiğiniz cihazlar harici bağlanamaz bence sen modemin son güncellemesi varsa bi güncelleme yap modemine resetle tekrar kur mac filtrelemede yapmadan şöyle bi çözüm söyleyim modemin wps ayarını kapat ağ ismini küçüklü büyüklü yaz örnek TncTR ama bu ağı gizli ağ yap sonuçöta biri bağlanmak istediğinde önce ağ adını girmeli sonra şifreyi ağ adın tarattıgında gizli ağ olarak göründüğünden bizim millet pek çakmaz işin ehli değilse tabi 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...