abdulhey_ Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 (edited) Aynı kablodan iki internet hattı gelmesi Resmin üzerine "Bu" diye belirrttim. yalnız aynı kablomu emin değilim. ama dış görünüş olarak aynı. Millenicom bana böyle kablo ile dışarıdan komşunun evindeki kutudan hat çekti. kiracıda yeni hat aldı. benim kabloya bağlamışlar onu da. aynı kablonun içindeki farklı kablolara bağlamışlardır tabide buna hakları varmıydı ve herhangi bir soruna neden olurmu?Extender a atadığım wifi noktaları sanki eskiye göre hız testinde tutarsız gibi. ama bilgisayarda hız testi yaptığımda tam hız alıyorum. Extenderdaki yavaşlama ve hız tutarsızlığı bu aynı kabloya hatları bağlamaları ile ilgisi olabilirmi? Edited November 9, 2018 by abdulhey_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yunusemre75 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Sana lazım olan kablolar mavi beyaz onun ki siyah kırmızıdır (renkler değişebilir) hepsi bir arada ama birbirinden farklı normali böyledir sana hiçbir etkisi olmaz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 12, 2018 Author Share Posted November 12, 2018 (edited) yav etkisi olmaz dediniz ama telefonda wifi baya tutarsız. aynı kabloya bağlanmadan önce böyle değildi. Extender danmı acaba dicem de aynı şekilde o da öncesinde tutarsız değildi. telefondan speed test uygulamasından hız ölçümü yaparken özellikle extenderdaki noktada daha çok tutarsızlık var. bilgisayarın kablolu bağlantısı normal yalnız. bu arada sadece speed test ölçümde değil ISS nin hız ölçümünde de aynı. upluad hızıda daha önce 3.5 mb tı şimdi 2.5mb Edited November 12, 2018 by abdulhey_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 abdulhey_, 36 dakika önce yazdı: yav etkisi olmaz dediniz ama telefonda wifi baya tutarsız. aynı kabloya bağlanmadan önce böyle değildi. Extender danmı acaba dicem de aynı şekilde o da öncesinde tutarsız değildi. telefondan speed test uygulamasından hız ölçümü yaparken özellikle extenderdaki noktada daha çok tutarsızlık var. bilgisayarın kablolu bağlantısı normal yalnız. bu arada sadece speed test ölçümde değil ISS nin hız ölçümünde de aynı. upluad hızıda daha önce 3.5 mb tı şimdi 2.5mb Müşteri hizmetlerini arayıp bakmalarını söyle, daha önce olmuyordu kablo vs bağlantısı değiştiğinde bağlantımda dalgalanmalar var vs bir şeyler dersen gelip ilgenirler şayet onlar böyle yaptıysa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 12, 2018 Author Share Posted November 12, 2018 senyor3, 14 dakika önce yazdı: Müşteri hizmetlerini arayıp bakmalarını söyle, daha önce olmuyordu kablo vs bağlantısı değiştiğinde bağlantımda dalgalanmalar var vs bir şeyler dersen gelip ilgenirler şayet onlar böyle yaptıysa. birde yasal olarak aynı kablodan hattı çekme hakları varmı? bu hat zayıflamasını etkilemezmi? veya kutuya kadar gelirken zaten tek teldenmi geliyor? tekniği nedir işin bilmiyorumki..? Müşteri Hizmetlerinin bir anormallik göreceğini sanmam aynı hattan gelmesi dışında. çünkü ethernetten gelen bağlantı normal. sadece upluad hızında düşme var. içerideki kablosuz wifi dağılımınada onlar karışmaz muhtemelen. özellikle yaşlı teknisyenlerde artist oluyor. gerçi şimdi pek yaşlı kalmadı. altyapı yetersizken hızımı kopma hat zayıflamasından oluyor diye 4 mb düşürmüşlerdi. genç olanda 4 mb neyine yetmiyor diyor hararetli hararetli. şimdi ise neyseki hipernet alabiliyorum. modem arayüzünde ulaşılabilir max. hız 60 mb gösteriyor. mevcut hızımsa 24 mb ama 23 mb a sabitlemişler. bir kere sordum telefonda niye 24 değilde 23 mb diye , 23 mb iyi iyi diyor kendinden emin biçimde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 abdulhey_, 6 dakika önce yazdı: birde yasal olarak aynı kablodan hattı çekme hakları varmı? bu hat zayıflamasını etkilemezmi? veya kutuya kadar gelirken zaten tek teldenmi geliyor? tekniği nedir işin bilmiyorumki..? Müşteri Hizmetlerinin bir anormallik göreceğini sanmam aynı hattan gelmesi dışında. çünkü ethernetten gelen bağlantı normal. sadece upluad hızında düşme var. içerideki kablosuz wifi dağılımınada onlar karışmaz muhtemelen. özellikle yaşlı teknisyenlerde artist oluyor. gerçi şimdi pek yaşlı kalmadı. altyapı yetersizken hızımı kopma hat zayıflamasından oluyor diye 4 mb düşürmüşlerdi. genç olanda 4 mb neyine yetmiyor diyor hararetli hararetli. şimdi ise neyseki hipernet alabiliyorum. modem arayüzünde ulaşılabilir max. hız 60 mb gösteriyor. mevcut hızımsa 24 mb ama 23 mb a sabitlemişler. bir kere sordum telefonda niye 24 değilde 23 mb diye , 23 mb iyi iyi diyor kendinden emin biçimde. Bu kadar teknik bilgim benimde yok Eğer bu kablo olaylarından sonra o hız düşüşü ve dalgalanması yaşadıysan kesin bu sebeptendir. Ben olsam vakit kaybetmeden arar ve düzelttiririm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C252neytAlacao287lu Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 (edited) sizin kullandığınız 2 kablo mesela sarı turuncu sizin olan diğeri de misal siyah kırmızı oradaki ankastredeki dizinlere girmesi önemli. gelen kablo 6 lı olur 8 li olur fark yapmaz. Yasal olarak hakları vardır siz sadece internet hizmetini almak için ücret ödüyorsunuz. kablo kiralama ücreti data ücreti gibi servisleri türktelekoma ödemek durumundalar. hakları olmasa bir nevi zaten en başta hangi kabloyu kullanalım efendim diye sormaları gerekir ve bunun içinde ücret talep etmeleri gerekir bir diğer mevzu ise hattın bulunduğunu ankastre ve bitiş noktası. 2 hattı aynı port'tan veremezler sizin kullandığınız 2 kablo bitişe kadar gitmektedir ( bu yüzden çoğu modemlerde artık kullanıcı ve şifre istemez hatta tanımlı olduğu için direkt alır tak kullan gibidir. ) upload hızında düşme var ise arıza kaydı açtırmalısınız. aynı hattan dediğiniz gibi verebilseler eğer ip blogundan aynı dış ip gelir size 2 modem de çakışır. kiralama mantığıdır bitişte abdulhey_, 18 saat önce yazdı: birde yasal olarak aynı kablodan hattı çekme hakları varmı? bu hat zayıflamasını etkilemezmi? veya kutuya kadar gelirken zaten tek teldenmi geliyor? tekniği nedir işin bilmiyorumki..? Müşteri Hizmetlerinin bir anormallik göreceğini sanmam aynı hattan gelmesi dışında. çünkü ethernetten gelen bağlantı normal. sadece upluad hızında düşme var. içerideki kablosuz wifi dağılımınada onlar karışmaz muhtemelen. özellikle yaşlı teknisyenlerde artist oluyor. gerçi şimdi pek yaşlı kalmadı. altyapı yetersizken hızımı kopma hat zayıflamasından oluyor diye 4 mb düşürmüşlerdi. genç olanda 4 mb neyine yetmiyor diyor hararetli hararetli. şimdi ise neyseki hipernet alabiliyorum. modem arayüzünde ulaşılabilir max. hız 60 mb gösteriyor. mevcut hızımsa 24 mb ama 23 mb a sabitlemişler. bir kere sordum telefonda niye 24 değilde 23 mb diye , 23 mb iyi iyi diyor kendinden emin biçimde. 24 alabiliyorsanız vdsl dir vdsl+ lar 35 verir bakır kablo ile alıyorsunuz internet hizmetini 24 ü tam veremezler zaten 23 iyidir iyi Edited November 13, 2018 by C252neytAlacao287lu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekycy Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Sizin bu diye gösterdiğiniz kablo telefon ana hat kablosu, çift sayisi değişir, sanırım size gelen 10 çift, bu kabloda 10 adet hat dagığıtımı yapılır, mavi beyaz dan başlar siyah kırmızı diye devam eder. sizin sorunuza gelince ''bağlantıda'' bir sorun yoksa hat düşmesi, internet kesilmesi, hız testi problemi yaşatmaz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 13, 2018 Author Share Posted November 13, 2018 C252neytAlacao287lu, 3 saat önce yazdı: sizin kullandığınız 2 kablo mesela sarı turuncu sizin olan diğeri de misal siyah kırmızı oradaki ankastredeki dizinlere girmesi önemli. gelen kablo 6 lı olur 8 li olur fark yapmaz. Yasal olarak hakları vardır siz sadece internet hizmetini almak için ücret ödüyorsunuz. kablo kiralama ücreti data ücreti gibi servisleri türktelekoma ödemek durumundalar. hakları olmasa bir nevi zaten en başta hangi kabloyu kullanalım efendim diye sormaları gerekir ve bunun içinde ücret talep etmeleri gerekir bir diğer mevzu ise hattın bulunduğunu ankastre ve bitiş noktası. 2 hattı aynı port'tan veremezler sizin kullandığınız 2 kablo bitişe kadar gitmektedir ( bu yüzden çoğu modemlerde artık kullanıcı ve şifre istemez hatta tanımlı olduğu için direkt alır tak kullan gibidir. ) upload hızında düşme var ise arıza kaydı açtırmalısınız. aynı hattan dediğiniz gibi verebilseler eğer ip blogundan aynı dış ip gelir size 2 modem de çakışır. kiralama mantığıdır bitişte 24 alabiliyorsanız vdsl dir vdsl+ lar 35 verir bakır kablo ile alıyorsunuz internet hizmetini 24 ü tam veremezler zaten 23 iyidir iyi Anladım sağolun. normal çalışan modemin olduğu oda da modemin wifi si ve direkt ethernet ile aldığım bağlantı. extender ın olduğu oda da bir şey var ama ne? extender ın olduğu oda da extender dan aldığım wifi oldukça tutarsız 4mb ile 20 mb arası oynuyor. genel olarakta 9-12 mb arasında salınıyor.eskiden böyle aniden 17 den 5-6 mb düşme hiç olmuyordu? extender da mı sorun var yoksa başka bir şeymi soruna neden oluyor bilmiyorum. birde modem arayüzünden baktığımda hat zayıflamasında indirme değeri 11.5 daha önceden onu daha yüksek gibi hatırlıyorum. resmini vereyim: Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 (edited) abdulhey_, 48 dakika önce yazdı: Anladım sağolun. normal çalışan modemin olduğu oda da modemin wifi si ve direkt ethernet ile aldığım bağlantı. extender ın olduğu oda da bir şey var ama ne? extender ın olduğu oda da extender dan aldığım wifi oldukça tutarsız 4mb ile 20 mb arası oynuyor. genel olarakta 9-12 mb arasında salınıyor.eskiden böyle aniden 17 den 5-6 mb düşme hiç olmuyordu? extender da mı sorun var yoksa başka bir şeymi soruna neden oluyor bilmiyorum. birde modem arayüzünden baktığımda hat zayıflamasında indirme değeri 11.5 daha önceden onu daha yüksek gibi hatırlıyorum. resmini vereyim: Yalnız sizin internet hızınızı sinyal gürültüsü yani snr margin etkiler hat zayıflaması olan apartmanınızdaki ankastre kutusundan santrale olan mesafenizden kaynaklıdır.Konulan görseldede 19.8 ile snr margin değerlerinizin çok normal olduğu açıkca görülmekte ben problemin wifi extenderde olduğunu düşünüyorumki bu wifi extender'in ne olduğunuda anlayabilmiş değilim access point yani menzil arttırıcımı acaba ? Eğer öyleyse Please register to see this content. Edited November 13, 2018 by SoNKraL_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 13, 2018 Author Share Posted November 13, 2018 SoNKraL_, 8 dakika önce yazdı: Yalnız sizin internet hızınızı sinyal gürültüsü yani snr margin etkiler hat zayıflaması olan apartmanınızdaki ankastre kutusundan santrale olan mesafenizden kaynaklıdır.Konulan görseldede 19.8 ile snr margin değerlerinizin çok normal olduğu açıkca görülmekte ben problemin wifi extenderde olduğunu düşünüyorumki bu wifi extender'in ne olduğunuda anlayabilmiş değilim access point yani menzil arttırıcımı acaba ? Please register to see this content. ben 95 tl ye aldığımı hatırlıyorum. bu ne la yüzde yüz zamlanmış. Bu sayın Sonkral. enerjiye takıp bilgisayardan çıkan ethernet kablosunun diğer ucunu buna takıp adres satırına adını yazıp arayüzünden kurulumu yapıyorsun sonra oturma odasındaki orta yerdeki prize takıp wifi ağı genişletici olarak wifisine girip kullanıyorsun. gerçi bazan modemin kendi wifi side oturma odasında aynı hızı veriyor. ama her zaman değil. bu birazcık ağı genişletmiş oluyor işte. ama daha önceleri en az 18 mb falan hız veriyordu ve dalgalanma olmuyordu hızda. şimdi ise telefondan veya tablettende denedim cihaz kaynaklımı diye hızı ölçme anında bile çok dalgalanıyor. ama yukarıda belirttiğim durumlar hariç. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 abdulhey_, 9 saat önce yazdı: ben 95 tl ye aldığımı hatırlıyorum. bu ne la yüzde yüz zamlanmış. Bu sayın Sonkral. enerjiye takıp bilgisayardan çıkan ethernet kablosunun diğer ucunu buna takıp adres satırına adını yazıp arayüzünden kurulumu yapıyorsun sonra oturma odasındaki orta yerdeki prize takıp wifi ağı genişletici olarak wifisine girip kullanıyorsun. gerçi bazan modemin kendi wifi side oturma odasında aynı hızı veriyor. ama her zaman değil. bu birazcık ağı genişletmiş oluyor işte. ama daha önceleri en az 18 mb falan hız veriyordu ve dalgalanma olmuyordu hızda. şimdi ise telefondan veya tablettende denedim cihaz kaynaklımı diye hızı ölçme anında bile çok dalgalanıyor. ama yukarıda belirttiğim durumlar hariç. Bahsi geçen ürün yorumlarını ve sorunlarını arattırın internette hız düşmesi/dalgalanma/online oyunlarda ping sorunu yaşayan çok bu ürünle bazıları ürünün versiyonunu yükseltip yani re500 alıp problemi çözdüğünü söylemişler.Lakin 700 tl verdikten sonra direk powerline adaptör alıp direk ethernet hattını verip farklı modemmiş gibi kullanmak bütün problemleri çözüyor.Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 14, 2018 Author Share Posted November 14, 2018 SoNKraL_, 2 saat önce yazdı: Bahsi geçen ürün yorumlarını ve sorunlarını arattırın internette hız düşmesi/dalgalanma/online oyunlarda ping sorunu yaşayan çok bu ürünle bazıları ürünün versiyonunu yükseltip yani re500 alıp problemi çözdüğünü söylemişler.Lakin 700 tl verdikten sonra direk powerline adaptör alıp direk ethernet hattını verip farklı modemmiş gibi kullanmak bütün problemleri çözüyor.Please register to see this content. Sağolda artı harcama yapamam. Birde wps pinini değiştirip devredışı yaptım wifi ye yeni şifre atadım güvenlik için. Modem girişede şifre atadım. Wifi lerin şifre hepsinde aynı tabi. Bunun etkisi olurmu? Geçende baya kopma sorunu vardı. M. Hizmetlerini aradım. Modeme reset atıp orjinal kullanıcı bilgilerini girdik ondan sonra hiç kopma olmadı. Yani orjinal bilgileri değiştirince olurmu bilmiyorum? Reset atıp wps pinini orjinal bıraksam geçen o pini kiracıya vermiştim. İlgili wifi unutulmadıysa yine ordan giriş yapabilir yalnız. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 Extenderın olduğu oda da yada extenderda bir şey var. Hız komple download sıfır oldu, upluad 2.5mb. Extender ı yeniden kurucam. Yalnız hız ölçümde sıfır ila 2 mb olmasına rağmen YouTube da HD videolar ı takılmadan oynatıyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 (edited) Oda da bir şey var sanırım. Çünkü modemin kendi wifi si tutarlı olması lazım extender ı prizden çıkardığım da bile o wifi noktasıda ölçümde aniden yükselip sıfır a iniyor ve sıfır olarak sonuç veriyor hız. Fakat oda da buna ne neden oluyor bilmiyorum. Extender ın kurulumunuda yeniden yaptım üstelik..? Haydaaa hepsi aynı oldu.! bilgisayarda ethernettede aynı oldu. modemi sıfırlayıpta denicem. Edited November 16, 2018 by abdulhey_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Se7Touch Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Yasal olarak hakları var, şahsen telekomda çalıştığım sıralar birçok kez daha önce çektiğim kablonun yedek ayaklarından yeni abonelere bağlantılar yaptım. Buna kabloyu kullanan müşteri karışamaz sonuçta herhangi bir kablo kullanım bedeli ödemiyorsunuz. Ödediğiniz tutar sadece kullanmakta olduğunuz paket tutarıdır. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts