Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Origin Online Oyunlarda Uyguladığı Fiyat Politikasına Destek !


Anarchosa
 Share

Recommended Posts

Origin Online Oyunlarda Uyguladığı Fiyat Politikasına Destek !

9771544313906.jpg

 

Originden bir çok oyun satın alıp oynuyoruz,fiyat politikası gerçekten canımızı sıkmaya başladı dolar yüzünden uygulanan (Euro-Dolar) kurlardan dolayı senede 1 kez aldığımız oyunlar ülkemiz içinde bir oyunun fiyyatı 500 450 TL oldu kaldıki yurt dışında böyle değil çünkü hayat endexleri alınan askeri ücretler bizim 5X olduğu için onlara çok ucuz geliyor,Bölge tanımlı satış yapılabilir.Steam'ın türkiye için uyguladığı indirimleri görebiliyorum.Ve destek için aşağıda hem origin forumda konu açarak hemde EA mail ile ulaştırarak, instagram'dan yazdığınız yazıyı resim olarak yollayarak destek verebilirsiniz,resim olarak atmanızın sebebi özel mesaj karakter sınırı yüzündendir.Paylaşmak destek içindir,farkındalık için sizde mail atabilirsiniz.

Bu benim açtığım konu;

Alıntı

 

 

İngilizce:

Alıntı

Hello there,

 

I am writing this email with the hopes of conveying the concerns of Turkish Origin-PC community.

As a member of Origin-PC community in Turkey, I must sadly report that, the latest pricing strategy of Origin-PC Turkey online store has started to greatly impact whether we can afford to play games. You might know that Origin-PC Turkey online store is not locally managed and is subject to European pricing. In other words, we pay close to 70 euros for newly released games. The problem is, we can't afford it economically.

 

You can clearly see our predicament when you simply compare minimum wages across countries like France, Germany and the UK versus Turkey. By simply comparing minimum wages, you can see that a person in those countries earn about five (yes 5!) times of a counterpart in Turkey (around 1500 euros vs 300).

 

The solution to our problem is not as hard as it sounds. You can see for yourself that online services like EA Access all have special pricing for Turkey. Furthermore, STEAM has special pricing and discounts for our country as well.

 

In short, we kindly ask EA to players revise the prices for Turkish Store and apply the fixed exchange rate that will make games reachable for Turkish Origin-PC players. We think it may be obtainable by revising the prices and putting a region lock to games that are sold on the Turkish origin store.

 

Türkçesi:

Alıntı

Selam,

 

Bu e-postayı, Türk Origin-PC topluluğunun kaygılarını iletme ümidiyle yazıyorum.

Türkiye'de Origin-PC topluluğunun bir üyesi olarak, Origin-PC Türkiye online mağazasının en yeni fiyatlandırma stratejisinin oyun oynamaya gücümüz olup olmadığını büyük ölçüde etkilemeye başladığını üzülerek bildirmeliyim. Origin-PC Turkey online mağazasının yerel olarak yönetilmediğini ve Avrupa fiyatlandırmasına tabi olduğunu biliyor olabilirsiniz. Diğer bir deyişle, yeni çıkan oyunlar için 70 Euro'ya yakın ödüyoruz. Sorun şu ki, ekonomik olarak karşılayamıyoruz.

 

Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki asgari ücretleri sadece Türkiye'ye kıyasla karşılaştırdığımızda, bu durumu açıkça görebiliyorsunuz. Sadece asgari ücretleri karşılaştırmak suretiyle, bu ülkelerdeki bir kişinin Türkiye'de bir muadili (yaklaşık 1500 avroya karşılık 300) yaklaşık beş (evet 5!) Kez kazandığını görebilirsiniz.

 

Sorunumuzun çözümü, göründüğü kadar zor değil. EA Access gibi çevrimiçi hizmetlerin Türkiye için özel fiyatlandırmaya sahip olduğunu kendiniz görebilirsiniz. Ayrıca, STEAM'in ülkemiz için de özel fiyat ve indirimleri bulunmaktadır.

 

Kısacası, EA'ya oyuncuların Türk Mağazasına fiyatları revize etmelerini ve Türk Origin-PC oyuncuları için oyunlara ulaşabilecekleri sabit döviz kurunu uygulamasını rica ediyoruz. Fiyatların revize edilmesi ve Türk oyun mağazasında satılan oyunlara bölge kilitlemesi yapılmasıyla elde edilebileceğini düşünüyoruz.

 

Edited by Anarchosa
Link to comment
Share on other sites

Sadece Origin değil. Xbox Store ve Playstation Store da aynı şekilde. Şuan tek Steam iyi gidiyo oda bağımsız yapımcılarda. Geri kalan firmalarda kur farkını yansıtmaya başladılar.

Playstation için 1 ay öncr Sony mail yağmuruna tutuldu fakat bir sonuç çıkmadı. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oyun severler bu kadar soyulmaya müsait olduğu sürece oyunun fiyatı düşük olur, ancak öyle bir hale getirirlerki ekstra içerik satın almadan oynayamazsın. Örnek olarak herkes pahalı oyunlardan bahsediyor ancak gündemdeki fortnite a o kadar çok para harcıyorlarki şaşırmamak elde değil. Sözde ücretsiz oyun ancak bu içerik satın alanlar sayesinde ücretsiz olarak oynamak nerede ise mümkün değil. Aynı şey yerli olduğu söylenen zulada da söz konusu. Adamda gram oyunculuk yok ancak o kadar para saçmış ki oyuna ancak para saçarak denk duruma gelebilmiş. Ben hayatım boyunca hiç içeriklere para harcamadım ancak o kadar çok harcayan varki 10 tl oyunu alıyorsunuz oynamak için binlerce lira harcamak zorunda kalıyorsunuz hemen hemen tüm oyunlarda. Oyun severler o kadar aptalki oyun fiyatları ücretsiz bile olsa içeriğe fahiş fiyatlar ödemeden oynayamazsınız. Sonuç olarak oyun severlerin aptallıklarından dolayı uçan bu oyun fiyatları yada bölgeye özel fiyatlandırma yapılaması konusunda destek vermiyorum. Gerekirse protesto için oyunu satın almayacaksın. Gör bak nasıl dolara rağmen fiyatları nasıl düşürüyorlar. Ben bu aptal oyun severler olduğu sürece bu tür hiçbir kampanyaya destek vermem. İşi bu noktaya getirenler oyun severler. Şimdiden yazıyorum. Attığınız mailleri dikkate alsalar bile, zorla içerik satın aldırarak yine fahiş fiyatlara getirirler. Bundan 1-2 yıl öncesine kadar mobil oyun olan clash of clans oynuyordum. Ülkemiz insanları o kadar çok ekstra içerik satın alıyorlarki artık oyun becerisine, zekaya, stratejiye oyunda gerek dahi kalmıyor. Artık oyunu oyuncu değil, para oynamaya başlıyor. Sonuç olarak bugün şikayet edilen şeyler Türkiye' deki oyun severlerin aptallıklarından kaynaklanıyor. Twitch, youtube de ünlü kişiler hep korsan oyundan, Türkiye' nin oyun yapımcıları tarafından kaale alınacak bir yer olmadığını belirtiyorlar ancak kimse kusura bakmasın 85 milyonluk ülkeyi dikkate almamak aptallık olur. Bence fiyatlardan önce oyunların Tr dil veya altyazı eklenmemesi daha önemli bir konu. Saçma sapan diller ekleniyor Türkçe eklenmiyor. Daha dün ücretsiz bir oyunda bakıyorum Portekiz Portekizcesi, Brezilya Portekizcesi... böyle 3-4 tane Portekizce dil seçeneği var ancak Türkçe yok. Kusura bakmayın böyle oyun yapımcılarından iyilik dilenen kampanyalar yerine biz Türkiye olarak tepkimizi koyacağız onlarda buna karşı adım atacaklar. Yine son kez yazıyorum. Bizler içeriklere bu kadar para harcadığımız sürece oyun yapımcıları bir şekilde cebindeki paranın tümüne göz dikmeye devam edecek. Bana uygun fiyat vermediği, içerikten tırtıklamadığı sürece oyunu satın alırım. Steamde toplamda 50' ye yakın oyunum var ve tek kuruş harcamadım. Bu fiyat politikaları olduğu sürece de oyun satın almam. Müşteri deli gibi para harcadığı sürece satıcı hep istediği politikaları güdecektir...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...