abdulhey_ Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 C deki bilinmeyen dosyalar arkadaşlar C de bir programı bakacaktım resmini verdiğim şu dosyaları gördüm. 2007 tarihli falan nedir bunlar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 Visual c++ paketi yüklediyseniz veya bir program yüklerken gerekli olduğu için yüklediyse kalıntı dosyalarıdır. Zararı yoktur silebilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 senyor3, 14 dakika önce yazdı: Visual c++ paketi yüklediyseniz veya bir program yüklerken gerekli olduğu için yüklediyse kalıntı dosyalarıdır. Zararı yoktur silebilirsiniz. valla en son Movavi Video Suite 17 yi yüklediğimi hatırlıyorum. birde google drive senkronize oldu galiba. baktım C-ronaldo muydu öyle meşhur bir arkadaşın live messenger programı gibi bir kaç program vardı. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 abdulhey_, 2 dakika önce yazdı: valla en son Movavi Video Suite 17 yi yüklediğimi hatırlıyorum. birde google drive senkronize oldu galiba. baktım C-ronaldo muydu öyle meşhur bir arkadaşın live messenger programı gibi bir kaç program vardı. Programların yüklenme tarihlerine bakın orda bir yerlerde yakın zamanda visual c++ falan yüklenmiştir kesin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 senyor3, 6 dakika önce yazdı: Programların yüklenme tarihlerine bakın orda bir yerlerde yakın zamanda visual c++ falan yüklenmiştir kesin visual c ++ ekran kartı sürücüsü ile yükleniyor. ama sistemi temmuz sonunda kurmuşum. ve ama ekran kartı sürücüsünü bir kaldırıp yeniden yüklemişim. ha ses driverini yükleme konusu olmuştu ondandı galiba. onun için ekimde yüklenmiş görünüyor ekran kartı ve visualc 2005 ve 2008. birde A4 tech kamera driverini yüklemişim ama ne işse biri sistem kurulumu tarihli biri yine ekimde iki kurulum dosyası var. o da 2007 tarihli sürüm yani.. nasıl kurup kaldırıyorsun demeyin çünkü kaldırmayı iobit uninstaller ile artıkları ile birlikte kaldırıyorum her zaman. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 abdulhey_, 6 dakika önce yazdı: visual c ++ ekran kartı sürücüsü ile yükleniyor. ama sistemi temmuz sonunda kurmuşum. ve ama ekran kartı sürücüsünü bir kaldırıp yeniden yüklemişim. ha ses driverini yükleme konusu olmuştu ondandı galiba. onun için ekimde yüklenmiş görünüyor ekran kartı ve visualc 2005 ve 2008. birde A4 tech kamera driverini yüklemişim ama ne işse biri sistem kurulumu tarihli biri yine ekimde iki kurulum dosyası var. o da 2007 tarihli sürüm yani.. nasıl kurup kaldırıyorsun demeyin çünkü kaldırmayı iobit uninstaller ile artıkları ile birlikte kaldırıyorum her zaman. O kaldırma kısmında sadece belirttiğin program kalkıyor işte geri yanında yüklediği paketler kalkmıyor. Ben her programı kurarken total uinstaller ile hangi paketleri kurduğunu görüyorum toptan kaldırıyorum. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 2007 tarihli doayalar. Googledrive senkronize ile oluşmuşlardır muhtemelen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furopebelu Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Virüs bulaşmış hemen antivirüsle tarama yapıp format atmanızı tavsiye ederim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackjack1921 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 furopebelu, 1 saat önce yazdı: Virüs bulaşmış hemen antivirüsle tarama yapıp format atmanızı tavsiye ederim. Yanlış bilgi, virüs bulaşmamış, Visual C++ kurulum dosyalarıdır, güvenle silebilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 blackjack1921, 3 dakika önce yazdı: Yanlış bilgi, virüs bulaşmamış, Visual C++ kurulum dosyalarıdır, güvenle silebilirsiniz. Bencede? o değilde defender dahil hiç koruma yok. Sadece dikkatli kullanmaya çalíşıyorum. O Uela belgelerinde sistem uygulamaları nın anlaşmaları var galiba İngilizce anladığım kadarıyla. İnstall dosyası neki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackjack1921 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Ekran alıntısı yaptığınız resimdeki dosyalar normalde bir klasöre çıkartılıp kurulum yapılır, hepsi bir bütündür. kurduğunuz bir program Visual C++ dosyalarını C diskinin ana dizinine çıkarmış. Ücretsiz bir Antivirüs programı kurmanız gereklidir yada en azından defender aktif olsun, ne kadar dikkat etsek de önlem almakta fayda var. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 abdulhey_, 41 dakika önce yazdı: Bencede? o değilde defender dahil hiç koruma yok. Sadece dikkatli kullanmaya çalíşıyorum. O Uela belgelerinde sistem uygulamaları nın anlaşmaları var galiba İngilizce anladığım kadarıyla. İnstall dosyası neki? Kurulum yaparken eula sözleşmelerini kabul etmek zorundayız yoksa yüklenmiyor.Bu yüzden otomatik olarak kabul etmiş. Güvenli silin ve kurtulun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 (edited) blackjack1921, Bir saat önce yazdı: Ekran alıntısı yaptığınız resimdeki dosyalar normalde bir klasöre çıkartılıp kurulum yapılır, hepsi bir bütündür. kurduğunuz bir program Visual C++ dosyalarını C diskinin ana dizinine çıkarmış. Ücretsiz bir Antivirüs programı kurmanız gereklidir yada en azından defender aktif olsun, ne kadar dikkat etsek de önlem almakta fayda var. Neden oldu anlamadım. Silicem. 1809 old klasörü bile duruyor. Update den yüklemiştim. Eset SS kullanıyordum. Defender daha başarılı geldi kurmadım Eset i. Defender da fazla hassas geldi devredışı yapmıştım ama kendisi girdi devreye arada tehdit bulunamadı diyor. Sağolun. Edited November 17, 2018 by abdulhey_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furopebelu Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 (edited) blackjack1921, 2 saat önce yazdı: Yanlış bilgi, virüs bulaşmamış, Visual C++ kurulum dosyalarıdır, güvenle silebilirsiniz. Benim de başıma geldi, virüs bu. Arkadaşın bilgisayarı çöküp dosyalarına zarar gelirse hesabını nasıl vereceksiniz? Eset, avg, kaspersky, norton en az dört antivirüs kurup tarama yapmak gerekir. Çok sinsi bir virüs bu. Edited November 17, 2018 by furopebelu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 furopebelu, 14 dakika önce yazdı: Benim de başıma geldi, virüs bu. Arkadaşın bilgisayarı çöküp dosyalarına zarar gelirse hesabını nasıl vereceksiniz? Eset, avg, kaspersky, norton en az dört antivirüs kurup tarama yapmak gerekir. Çok sinsi bir virüs bu. Dosyaların virüsle alakası yok . Ayrıca virüsler gözle görülebilir şekilde kendilerini c'ye bırakmıyorlar. Gizliyorlar, ben hesabını verebilirim çünkü bu konuda kendime güveniyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 furopebelu, 20 dakika önce yazdı: Benim de başıma geldi, virüs bu. Arkadaşın bilgisayarı çöküp dosyalarına zarar gelirse hesabını nasıl vereceksiniz? Eset, avg, kaspersky, norton en az dört antivirüs kurup tarama yapmak gerekir. Çok sinsi bir virüs bu. Sizde nasıl bir zarara neden olmuştu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furopebelu Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 (edited) senyor3, 31 dakika önce yazdı: Dosyaların virüsle alakası yok . Ayrıca virüsler gözle görülebilir şekilde kendilerini c'ye bırakmıyorlar. Gizliyorlar, ben hesabını verebilirim çünkü bu konuda kendime güveniyorum. Yeni nesil 2007 den beri adım adım dünyadaki tüm bilgisayar sistemlerini ele geçirip siyonizmi yaymak için tasarlanan israil ve abdnin üst aklı tarafından üretilen bir virüs bu. Siz şüphelenmeyin diye zaten kendisini C ye atıyor. Eski kendini system32 ye atan virüsleri kimse yemiyor artık. Maalesef ben sildikçe her program yüklemeden sonra tekrar geliyordu. Formatla bile gitmiyor anakartın romuna yazıyor kendisini. Virüsten ancak bilgisayarı formaldehit ve sülfürik asitle imha ederek kurtulabildim. Edited November 17, 2018 by furopebelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 furopebelu, 7 dakika önce yazdı: Yeni nesil 2007 den beri adım adım dünyadaki tüm bilgisayar sistemlerini ele geçirip siyonizmi yaymak için tasarlanan israil ve abdnin üst aklı tarafından üretilen bir virüs bu. Siz şüphelenmeyin diye zaten kendisini C ye atıyor. Eski kendini system32 ye atan virüsleri kimse yemiyor artık. Maalesef ben sildikçe her program yüklemeden sonra tekrar geliyordu. Formatla bile gitmiyor anakartın romuna yazıyor kendisini. Virüsten ancak bilgisayarı formaldehit ve sülfürik asitle imha ederek kurtulabildim. Dicek bir şey bulamadım,dalga geçmek veya kavga başlatmak gibi olmasın ama visual c++ paketlerini virüs olarak algılayan tek insan sensin. Arkadaş taratsın sonuca bakalım 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 senyor3, 31 dakika önce yazdı: Dicek bir şey bulamadım,dalga geçmek veya kavga başlatmak gibi olmasın ama visual c++ paketlerini virüs olarak algılayan tek insan sensin. Arkadaş taratsın sonuca bakalım Neyle taratıcam. Arkadaşın dediğine göre sanırım kimyasal savunmada yapmak gerekiyor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNGHaZe Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 abdulhey_, 7 dakika önce yazdı: Neyle taratıcam. Arkadaşın dediğine göre sanırım kimyasal savunmada yapmak gerekiyor. Yeni sistem dizmeye ne dersin ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 senyor3, 41 dakika önce yazdı: Yeni sistem dizmeye ne dersin ? Yok sağol hiç zamanı değil. Yalnız arkadaşın dediği gibi olursa pek gülemicem. İki kez virüs vakası yaşadım. Biri mirc sohbet programından ESET silmeye yetişemiyordu. Bir de CD lere bile aktarmayi becerdim. Bulaşan tüm herşey ex oldu. Diğeride internet cafe den USB belleğe. Her klasörün içine klasör olarak kendini üretiyordu. Onu kolay kafesledim ve komple silebildim. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekycy Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 furopebelu, 4 saat önce yazdı: Virüsten ancak bilgisayarı formaldehit ve sülfürik asitle imha ederek kurtulabildim. Birini öldürüp delil bırakmak istemedin sanırım... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 sildim. önce defender ile taradım. bir öğe hariç tarandı tehdit yok dedi. o öge de sondaki bmp dosyası. yönteici izni istiyormuş. yalnız silerken hepsi yönetici izni istedi. toptan verdim izini sildim yeniden başlattım pc yi birde denemek için Firefox kurdum şimdilik sorun yok. arkadaşın dediğine katılmıyorum. çünkü öyle bir niyetleri olsa bir tek dosyaya bakar iş haberimizde bile olmaz. zaten bilgi olarak kişisel bilgi kalmadı gibi. diğer özel güvenlik konularında çok şükür şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. 99 yılından beri internet kullanıyorum. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts