Jump to content

İşte Umts'in Içimizi Acıtan Gerçekleri


alparslan

Recommended Posts

Standart bir UMTS bağlantısı cep telefonumuzdan yüksek hızla internete bağlanmamızı sağlıyor. Ayrıca, minik bir USB modem sayesinde, Şehrin her yerinden, istediğimiz her an, dizüstü bilgisayarınızı açtığınız anda internete yüksek hızla bağlanabiliyorsunuz.Bu bağlantının hızı 7.5 Mbps ile bugün evlerimizde kullandığımız ADSL bağlantılarından daha yüksek. Yani, mobil operatörünüzle bir UMTS bağlantısı antlaşması imzalayıp parmak büyüklüğünde bir USB UMTS modem vasıtası ile ADSL'e ihtiyaç duymaksızın, evinizden ya da sokaklardan, kırlardan, bahçelerden, dağ başından internete yüksek hızla bağlanabilirsiniz.

AT&T şirketinin tüm ABD'de 13 bin şehir ve kasabayı kaspsayacak şekilde dağılmış ağında geniş bant internet erişimi sağlayan 3G hizmetine bağlanmak için ödenmesi gerekenn ücret, aylık sınırsız erişim için bölgeden bölgeye farklılık gösterse de 20-30 dolarlar civarında. İş adamları için daha yüksek hızlı bağlantılar ise 60-70 dolar civarında fiyatlandırılıyor.

ABD, teknolojik ve ekonomik,üstelik coğrafik anlamda da size çok uzak mı göründü? Buyurun dahil olmak için taklalar attığımız Avrupa Birliği'ne bir göz atalım. Yurtdaşlarımzın yoğunluğu sebebiyle ikinci Türkiye sıfatıyla anılan Almanya'da, ayda 25 euro'ya evlermizdeki ADSL bağlantılarından daha yüksek hızla, kablosuz olarak istediğiniz heryerden,istediğiniz her an internete bağlanabiliyorsunuz. Telefon operatörü Base, E-Plus Base paketi ile aylık 25 euro'ya sınırsız, geniş bant interneti küçük bi UMTS USB modem ile sunuyor. Üstelik firma modeme takılacak SIM kart için gidipte şirktetten bir telefon hattı almanızı şart koşmuyor. Yanı SIM kart sadece UMTS bağlantısı ile internete bağlanmak için kullanıyorsunuz ve ses hizmetleri için ödemek zorunda olduğunuz veya olcağınız vergi veya sabit ücretlerden muaf oluyorsunuz. Eğer parmak boyutundaki minik USB UMTS modeme de toplu para ödemek istemez ve modemi operatörlerden bedava olmaz isterseniz, aylık ödemeniz 30 Euro'ya cıkıyor . Türk Lirasına çevirirsek yaklaşık 50'YTL ediyor ve bu miktar bugün evlerimizde kulandığımız sınırsız 1Mbps ADSL bağlantısının fiyatı.

kaynak:chip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...