Jump to content

Director Mx 2004


HoT_JaZz

Recommended Posts

9780321223654lr2.jpg

zz2191op6.jpg

CD’ler, DVD’ler, kiosklar, internet için yüksek performanslı multimedya içerikleri ve uygulamaları geliştir!

Güçlü multimedia yazarlık çözümü olan Director MX ile her tip medyayı birleştirebilir, heryerde yayınlabilir ve herkese ulaştırabilirsiniz. Director ile interaktif ses, video, bitmap, vector, metin, font gibi farklı öğeleri bütünleştirerek gerçek sonuçlar sunan zengin erişilebilir içerikler üretebilirsiniz. Bildik Macromedia kullanıcı arayüzü ile daha etkin çalışabilir ve kusursuz Macromedia Flash MX entegrasyonunun avantajını kullanabilirsiniz. Uygulamaları genişletebilir; eklenti mimarisi ile özelleştirebilir ve ileri düzey bellek yönetimi ile –uzun dosya veya videoları bile- kesintisiz oynatabiliriniz. Ve CDDVD, intranet veya Shockwave Player ile 300 milyonun üzerinde İnternet kullanıcısına erişebilirsiniz.

Özellikler

Güçlü ve Esnek

Eşsiz bir ortam tipleri listesinin yanında, geliştirme ve oynatımın genişleyebilirliğinden yararlanarak, Director MX 2004’ün avantajlarını kullanın.

Multimedya projelerinizin içine DVD videoları gömmenizi, kontrol etmenizi ve oynatmanızı sağlayan yeni DVD işlevselliğini kullanarak yaratıcılık imkânlarınızı genişletin.

Director’ın güçlü Xtra plug-in mimarisini kullanarak istediğiniz yönde genişleyin. Xtra’lar, geliştirme ortamını ve oynatım motorunu neredeyse sınırsız şekilde genişletebilmenize izin verir. Üçüncü parti Xtra’ları kullanın veya joystick ve kameralar gibi harici aygıtları kullanmak üzere kendi Xtra’larınızı yazın ve işletim sistemi seviyesinde gelişmiş görevleri gerçekleştirin.

DVD-Video, Windows Media, RealMedia, QuickTime ve Macromedia Flash ile ses, bitmap ve 3 boyutlu formatları bir arada kullanarak içeriği daha çekici hale getirin.

Bütünleşik ve Verimli

Dinamik ve etkileşimli içerik yaratmak için Macromedia MX 2004 ürün ailesiyle kusursuz bir birliktelik içinde çalışın.

Director MX 2004’ün içinde Flash çalıştırma ve düzenlemeyi kullanarak, Macromedia Flash MX 2004 dosyalarını kolayca ithal edin ve içeriklerini düzenleyin.

Director’ın içinde büyük ölçüde iyileştirilmiş Macromedia Flash oynatım performansıyla genel performansı artırın. Kullanıcı arayüzü ve ortam bileşenleri dahil olmak üzere, zengin işlevlere sahip hazır Macromedia Flash MX 2004 bileşenlerini kullanın.

Tanıdık Macromedia kullanıcı arabirimi ve büyük ölçüde özelleştirilebilir çalışma alanıyla sezgisel bir şekilde çalışın. Stage, Bir-Pencerede-Film (Movie-in-a-Window) kenetlenmesi ve araç paletinizi değiştirerek en verimli ortamı yaratın.

Üretken ve Etkili

Çeşitli script dillerini ve diğer verimlilik gelişmelerini kullanarak, yaratıcı fikirlerinizi daha rahat ve etkili bir şekilde hayata geçirin.

Popüler JavaScript sözdizimini, tanıdık Lingo script’lerini ya da bu ikisinin bir kombinasyonunu kullanarak, ses getiren deneyimler geliştirin ve etkin bir şekilde gelişmiş etkileşim yaratın.

Macintosh ve Windows projektörleri dahil olmak üzere çeşitli platformlar ve farklı formatlar için, içeriği tek adımda kolayca yayınlayın.

Sprite’lara ve kanallara isimler atayıp, bunları rahatça izleyerek, sıralayarak ve konumlarını değiştirerek üretim süresinden kazanın. Kodu tekrar yazmadan sprite ve kanalları Score içinde taşıyarak, script geliştirme ve düzenleme süresinden kazanın.

Flash ve Director'ın birbirine rakip olmamasına karşın, kullanıcılarımızın pek çoğu her iki ürünü de kullanıyor ve ne zaman hangi ürünü kullanacağı konusunda emin değil.

Ne zaman Director’ın, ne zaman Flash’ın ve ne zaman ikisinin birden kullanılacağı aşağıda özetleniyor.

Macromedia Flash ve Director’a Genel Bakış

Macromedia Flash, Web’te görüntülemek üzere küçük dosyalar yaratmak için tasarlanmış vektör tabanlı bir programdır; bunu, görüntülenebilecek resim ve ortam tiplerini kısıtlayarak yapar.

Macromedia Director, İnternet, CDDVD’ler, kiosklar ve masaüstü sunuları için etkileşimli içerik yaratmak üzere geliştirilmiş bir multimedya geliştirme aracıdır.

Pek çok Director kullanıcısı, Macromedia Flash ve Director’ı bir arada kullanmanın avantajını keşfetmiştir; diğer yandan giderek daha fazla Macromedia Flash kullanıcısı bu güçlü bileşimi keşfediyor. Director MX 2004’ün Macromedia Flash çalıştırma ve düzenleme, Macromedia Flash nesneleri üzerinde JavaScript sözdizimi kontrolü ve Director MX 2004’ün içinden yeni Macromedia Flash nesneleri yaratabilme becerileri gibi yeni yetenekleri, Macromedia Flash ile çalışmayı çok daha verimli hale getiriyor.

Macromedia Flash MX 2004’ü, hem aygıtlar hem de Web için akan vektör animasyonları, küçük dosya boyuna sahip videolar ve zengin İnternet uygulamaları yaratmak için kullanın.

Director MX 2004’ü, uzun formatta (veya akan) videodan faydalanan genişleyebilir multimedya içeriği yaratmak için kullanın; bunların arasında CDDVD, kiosklar ve Web dahil olmak üzere çeşitli ortamları hedefleyen gelişmiş 3 boyutlu oyunlar ve öğrenme uygulamaları sayılabilir.

Bu iki çözümü bir arada kullanarak, her iki uygulamanın gücünden faydalanan en güçlü, çekici ve yayınlanması kolay İnternet içeriğini geliştirin.

Hangi aracı ne zaman kullanacağınız hakkında daha fazla bilgi aşağıda yer alıyor

Bunları Yapmak İstediğinizde Macromedia Flash MX 2004’ü Kullanın

İçeriği 414 milyonun üzerinde İnternet kullanıcısına tutarlı bir şekilde sunmak Macromedia Flash Player, sunucu yükünü ve içeriğin indirilme süresini azaltan, neredeyse her yerde var olan öncü zengin istemcidir.

Global ve erişilebilir içeriği kolayda geliştirmek. Macromedia Flash MX içeriği 11 dil için destek, dikey yazı, Unicode standartları ve engelli insanlar tarafından kullanılan yardımcı teknolojiler için destek sayesinde global olarak artık izlenebiliyor.

Zengin İnternet Uygulamaları Geliştirmek. Macromedia Flash MX’i, XML ve standart URL’de kodlanmış metin ya da Macromedia Flash Remoting MX tarafından sağlanan yüksek optimizasyona sahip AMF protokolünü kullanarak, mevcut uygulama sunucuları ve standart aktarım protokolleriyle (HTTP, HTTPS) kolayca bütünleşen uygulamalar yaratmak için kullanın.

İletişim ve akan ortamdan faydalanmak. Macromedia Flash Player 6, çok sayıda kullanıcı ve çalışma grubu arasında keyfi verilerden (anında mesajlaşma gibi), video ve ses akışından faydalanan dağınık uygulamalar geliştirmek için lider durumdaki istemci uygulamasıdır.

Director MX 2004’ü ile Neler Yapılabileceği Hakkında Maddeler

1. Şunları kullanarak akan, etkileşimli, çok kullanıcılı içerik yaratmak

2. Video DVD-Video, Windows Media, RealVideo, Apple QuickTime, AVI, Ses Real Audio, MP3, AIF, WAV

Resim JPG, GIF, PNG, PSD, BMP ve daha fazlası

3. Etkileşimli 2 boyutlu ve gerçek zamanlı 3 boyutlu animasyon

4. Macromedia Flash

5. Metin ve yazı tipleri

6. Xtra’lar

7. Sabit ortama yayınlamak. Director’ın performansı, ortam yönetimi ve genişleyebilirliği, onu CD-ROM, DVD-ROM, kiosklar ve diğer sabit ortamlarda içerik yayınlamak için ideal hale getiriyor

8. En uygun içerik oynatımını elde edin. Sabit ortam içeriğinde genellikle megabaytlarca veri bulunur. Director’ın gelişmiş dinamik bellek yönetimi, pürüzsüz oynatım için bu verilerin sistem belleğine hızla yüklenmesini ve bellekten atılmasını sağlar.

9. Director çalıştırılabilir dosyasından diğer uygulamalara erişilebilen, onları çalıştırabilen ve kontrol edebilen eksiksiz özelliklere sahip uygulamalar yaratın.

10. Kullanıcının diskine okumayazma erişimi gibi daha fazla denetim kazandırmanın yanında, joystick’ler gibi diğer cihazları da kontrol edin.

11. Bitmap, ses ve uzun video akımları gibi ağır ortama sahip içeriği kullanmak. Director’ın gelişmiş sıkıştırması, geniş ortam desteği ve hızlı görüntüleme motoru sayesinde, aynı zamanda hafif ve yüksek performanslı olabilen uygulamalar yaratın.

12. Director MX 2004, fotoğraf gerçekçiliğinde olmayan küçük resimler yaratmak için kullanabileceğiniz pek çok resim formatını destekler (GIF gibi).

13. Director MX 2004 ile programlama dili seçenekleri olan Lingo ve JavaScript sözdizimi, yüksek performanslı içerik için 14. Stage’de çok sayıda sprite’ı (bitmap, vektör, vb.) hızla hareket ettirebilecek şekilde tasarlanmıştır.

15. Bir ekran okuyucu gerektirmeden, içeriği çok sayıda platformda erişilebilir durumda yayınlamak. Director MX 2004, hem Apple Macintosh, hem de Microsoft Windows tabanlı sistemlerde çalışan erişilebilir CDDVD-ROM, kiosk uygulamaları ve Web tabanlı uygulamalar geliştirmek için idealdir. Görme engelli Web kullanıcıları, genellikle bir web sayfasının içeriğini yüksek sesle okuyan ekran okuyucu yazılımlardan faydalanır. Director MX 2004 işletim sistemine ait yerleşik metinden sese kadar tüm yetenekler kullanılabildiğinden, ekran okuyuculara veya diğer yardımcı teknolojilere ihtiyaç duymadan, kendinden seslendirilen erişilebilir içerik yaratabilirsiniz. Bu, halk kütüphaneleri veya müze kioskları gibi pahalı ekran okuyucuların kurulmasının pratik olmadığı durumlarda önemlidir.

16. Büyük dosyalarda maksimum performansı ve pürüzsüz oynatımı sağlamak. Pürüzsüz oynatım için, Director’ın gelişmiş bellek yönetimi sayesinde yüzlerce megabayt veriyi hızla sistem belleğine alabilir ve bellekten atabilirsiniz.

Director’ın genişleyebilirliği sayesinde kontrolü ele almak. Director’ın içinden diğer uygulamaları çalıştırın, joystick’ler gibi girdi cihazlarını kullanın ve mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimi için özel işlevselliği bütünleştirin.

Etkileşimli, gerçek zamanlı 3 boyut kullanarak, Web sitenizi daha çekici ve etkili hale getirmek. Şunlar için etkileşimli 3 boyutu kullanın

17. Online oyunların ve eğlencenin kalitesini artırmak.

18. Online alışveriş ve öğrenme gibi deneyimleri daha keyifli ve pratik hale getirmek

19. Satışları artırmak ve iadeleri azaltmak

Kısaca anlatmak gerekirse tüm multimedia araçlarını bu programla tek bir dosya haline getirerek (exe) bu dosyayıda her ortamda ekstra programa gereksinim duymadan güzel tanıtımlar uygulayabilirsiniz..

http://rapidshare.com/files/84363900/Director_MX_2004.rar[/CODE]

[/center]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...