Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Hotspot için Artık Ayda 9 TL Ücret Ödenecek


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

3304vgh.jpg
Akıllı telefonlarındaki mobil internet paketini başka cihazlarla paylaşanlara ek ücret geliyor. 15 Ocak 2019’dan itibaren mobil hotspot kullananlara aylık ek ücret yansıtılacak. Mobil internet paylaşımı aylık 9 TL olarak ücretlendirilecek.

Mobil internet paketini ‘hotspot' yoluyla başka cihazlarla paylaşanlara kötü haber geldi. Bundan sonra mobil internetini paylaşanlar, aylık 9 TL ücret ödemek durumunda kalacak.
Turkcell'den konuyla ilgili olarak abonelerine gönderilen mesajla ortaya çıkan bu gelişmeye göre iOS veya Android telefonlardaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliği kullananlar artık ek ücret ödeyecek. İlgili mesaja göre uygulama 15 Ocak'ta başlayacak.

EK 2 GB VERİLECEK

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre söz konusu mesajda, "15.01.2019'dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır" denildi.

2 GB'LİK PAKET, SADECE PAYLAŞIM İÇİN KULLANILABİLECEK

Müşteriler, bu 2 GB dışında, mobil internet paketlerindeki mevcut ‘data'larını da paylaşmaya devam edebilecek. Ancak telefonlardan Hotspot (tethering) olarak yapılan paylaşımlarda bu ücret alınacağı için mevcut paket veya ek 2 GB'lik paket fark etmeksizin, mobil internet paylaşımı yapılması durumunda 9 TL'lik ücret anında yansıtılacak.

DİĞER MOBİL OPERATÖRLERİN AYNI ADIMI ATACAKLARI TAHMİN EDİLİYOR

Turkcell müşteri destek hattı tarafından da doğrulanan bu ek ücret uygulaması konusunda diğer mobil operatörlerin (Türk Telekom, Vodafone) de aynı adımı atacakları tahmin ediliyor.

Kaynak: sputniknews.com

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • TornadoEffect changed the title to Hotspot için Artık Ayda 9 Tl ücret ödenecek
  • TornadoEffect changed the title to Hotspot için Artık Ayda 9 TL Ücret Ödenecek
  • Moderator

Turkcell, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı yapan müşterilerinden "Hızlı Giriş" teknolojisi üzerinden giriş yapmaları halinde, herhangi bir ücret talep edilmeyeceği açıklamasında bulundu.

Turkcell'den yapılan açıklamada, şirket olarak öncelikli amaçlarının müşterilerinin değişen kullanım alışkanlıkları ile aynı doğrultuda gelişen yeni taleplerine uygun çözümler üretebilmek olduğu bildirildi.

Son dönemde müşterilerinin yoğun şekilde, "Kişisel Erişim Noktası" (hotspot) özelliğini kullanırken, yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasını engelleyen bir seçenek talep ettiklerin belirtilen açıklamada, 15 Ocak'tan itibaren yeni bir uygulamanın hayata geçirileceği kaydedildi. 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu amaçla mobil uygulama ve web sitelerine yapılan üye girişlerini sadece telefon numarası kullanarak daha hızlı ve güvenli hale getiren 'Hızlı Giriş' teknolojisi üzerinden hotspot yapma özelliği sayesinde, müşterilerimiz güvenli bir şekilde kişisel internetlerini paylaşmaya devam edebilecekler. Bunun için müşterilerin internetlerini paylaşırken açılacak sayfaya 'Hızlı Giriş' teknolojisi üzerinden giriş yapmaları yeterli olacak. Bu şekilde giriş yapacak müşterilerimiz paketlerindeki interneti hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir cihaz sınırı olmadan güvenli bir şekilde paylaşabilecekler.

Hotspot ile farklı cihazlarla yaptıkları internet paylaşımı sonucu tarifelerindeki internetin tüketimini takip ve kontrol edemeyen, bunun sonucu olarak beklemedikleri fatura bedelleriyle karşılaşan müşterilerimiz de bulunuyor. Bu müşterilerimizin sorununu gidermek amacıyla 'Hızlı Giriş' üzerinden giriş yapılmadan başka cihazlarla internet paylaşımı yapıldığında dünyadaki çeşitli internet paylaşım modellerindeki örneklerde görüldüğü gibi, aylık 9 TL'ye mevcut tarifesindeki internetine ek olarak 2 GB'lık paylaşımlı internet paketi devreye girecek. Bu 2 GB'lık ek paketin kullanım durumu Hesabım uygulaması üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca bu müşterilerimiz, 30 günlük süre içerisinde 2 GB'lık paylaşım internetleri sona erdikten sonra ek ücret ödemeden tarifelerindeki interneti paylaşmaya devam edebilecekler.

15 Ocak'tan itibaren geçerli olacak söz konusu yenilikler sayesinde müşterilerinin kişisel internetlerini paylaşırken ortaya çıkabilecek olası güvenlik risklerine karşı korunması ve mobil internet paylaşımlarını daha detaylı şekilde takip edebilmelerinin sağlanmasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, Turkcell'in hotspot konusu da dahil olmak üzere müşterilerinden gelebilecek her konudaki yeni öneri ve talepleri her zaman dikkate alarak, onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüreceği belirtildi.

Kaynak: 

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Yalnız arkadaşlar 9 TL verince güvenlik açığı kapanıyor mu diye Turkcell'e sormak lazım. Bence tamamen kılıf bulma olayı bu. Güya firma güvenliğimizi düşünüyormuş, hotspota biz şifre koyarak güvenliğimizi sağlayamıyoruz mu acaba (!) Sizden ricam sosyal medyadan tepkinizi bu konuda göstermeniz ve gündem de tutmanızdır. Millet ne olduğunun tam farkında değil olayın, diğer firmaların da bu konu da karar alması vatandaş için kötü olur. Yanlışlıkla internetini başka cihazda kullansan adam para alacak senden resmen...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Beyler vodafone öyle bir uygulamaya geçmeyeceğini duyurmuş helal olsun valla. O "Yanımda" uygulamasından her hafta 6 saatlik 2 gb çıkıyor yada indirim çeki gibi saçma şeyler çıkıyor ama böyle durumlardaki kararları da helal olsun dedirtiyor adama

Link to comment
Share on other sites

Hotspot kullanırken veri bitince 9 tl ye 2gb verilecekmiş. Normal olarak versene 2gb ı bitince paketimiz. Tamamen R den ibaret. Turkcell zaten telefondan hotspot açıp açmadığımızı görüyor. Açtıktan sonra hotspotla ilgili bildirim alıyordum turkcellden. Bakalım neler olacak ilerde. Zor günler bizi bekliyor.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Bana göre vatandaşın parasını cebinden nasıl koparırım icraatıdır. Güvenlik açığını bahane ediyorlar ,9 TL verince güvenlik açığı kapanıyor mu ? Bir de müşterilerden gelen talep deniliyor, kim bunun için firmaya başvurur, adamlar yazmış üç kişi gösterin bana diye hiçbirinden cevap yok. Bunlar ciro rekorları kırıyorlar diye övünüyorlardı ya alın işte yeni rekor için yapılanlar... Birileri de kalkmış yurt dışıyla karşılaştırıyor aynı para ve hizmeti, limitsiz interneti bunlar versin ondan sonra bunları konuşalım.... Lütfen sosyal medyadan tepkinizi koyun, vatandaşı enayi yerine koymaktan başka bir şey değil bu...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator
abdulhey_, 5 saat önce yazdı:

dün genel açıklama yapıldı hiç biri ücret almayacak. onun için bu başlığın ücret ödenmeyecek şeklinde değiştirilmesini öneririm.

Hızlı giriş sitemi denilen olay garip bir sitem geldi bana, sanki bilgi alma amaçlı verilerini kullanmaya dönük bir sisteme benziyor. Sonrada o verilerle sana özel reklamları uygulamalarında karşına çıkaracak gibi.  Buna ne gerek vardı?  Ayrıca sistem daha kalkmadı, hızlı girişi kullanmazsan aynı uygulamaya devam. Söylediğin haberi daha önce üst iletide  bu sayfada paylaştım.

SoNKraL_, 7 saat önce yazdı:

Kazıkcell kullananlar düşünsün Türktelekom ve Vodafonede böyle bir uygulama yok :)

Böyle uygulamalar kâr amaçlı olarak genele yayılıyor sonradan. Vatandaştan ses çıkmazsa bir bakmışsın kullandığın operatörde aynı kararı almış. Ayrıca daha sonradan diğer operatörlerin de katılacağı konuşuluyor. Operatörler şimdilik böyle bir uygulamamız yoktur diyor, ben bir tanesi ile konuştum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

gocunmadan söylüyorum piyasa gitgide zorba piyasası olmaya başladı.  bunun siyasi amacının olmadığına değinmemek ahmaklık olur bence.  kuralsızlık yada asla saygısızlık amacım olamaz o ayrı.  neyse herkesin kendi beyni aklı zekası var . bu konulara girdinmi sonu gelmez. veya doğal bir meta sürecimi yoksa?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator
abdulhey_, 27.12.2018 - 23:54 yazdı:

gocunmadan söylüyorum piyasa gitgide zorba piyasası olmaya başladı.  bunun siyasi amacının olmadığına değinmemek ahmaklık olur bence.  kuralsızlık yada asla saygısızlık amacım olamaz o ayrı.  neyse herkesin kendi beyni aklı zekası var . bu konulara girdinmi sonu gelmez. veya doğal bir meta sürecimi yoksa?

Bakalım BTK ne diyecek bunların kararlarına. Vatandaşın tepkisi bu konuda çok önemli.  İşin bir tarafı da "Bunu müşteri memnuniyeti için yapıyoruz." demiyorlar mı, tam alay ediyorlar. Birisi CEO'ya baya iyi vermiş cevabı :)

Spoiler

3130eqd.jpg

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

valla neyse ney sonuçta şu İnsan ların Allah lık yapmaya kalkmaları ...işte gerçek veya riya asıl mesele bu. benzetmek gerekirse o daha İnsanı idi gerçi ama Ezel dizisindeki Ramiz Dayı nın Cengiz e oyun kurup sürekli "İnandımı" (yedimi) demesi gibi bir şey..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...