Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

 PrimeOS 4.5 yeni versiyonu konuya eklendi güncellendi! 12 Mart 2019

Bilgi: Genel olarak chromeOS'den memnuniyetsizlik yaşayanlar göz önüne alınarak,konu listesinden çıkarılmıştır şimdilik diğerleri ile devam edilecektir.

Geliştirilen yeni çalışmalar olursa ayrıca zaten konuya her daim ekleyebiliriz. :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Konuya Andex oreo (android x86_x86) Build 180202 yurtdışı kaynaklardan edinilen "windows launcher google playstore'a" tam destekli yeni sistem eklenmiştir.

indirme + kaynak linkler açıklamalar konu altına iliştirilmiştir! 

Güncelleme tarihi: 15 Mart 2019 Esenlikle kalınız! :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

AcemiBey, 15.03.2019 - 21:26 yazdı:

@forjest hocam mümkünse deneyebilir misiniz? Eğer kurduysanız nasıl kurulduğunuzu ve deneyimlerinizi anlatırsanız güzel olur.

Kendim şu ana kadar kurmadım sadece herkezin istifade etmesi,farklı alternatif olması çerçevesinde paylaşım yaptım.ancak,konu altına eklediğim gibi tecrübe edenler yorum yapsın diye ilave bilgi düşüldü bugün yarın kuran arkadaşlar olacaktır oda olmadı,ilgili dağıtıma ait olan tutorial tanıtım videoları,forum vb.içerikleri denetleyerek sonuç almakta yararlı olabilir.

Saygılarımla. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
cenkobay, 3 saat önce yazdı:

775 pin intel masaüstü için hangi android   sistemi kurarsam ses,video  vb. gibi   donanım sorunum  olmaz

  • Kendim genellikle Phoenix OS'i aioboot flash diskimde bulunduruyorum geçen kardeşimin eski laptopuna kurulum yaptık şakır şakır çalışıyor google markete girip bir kaç uygulama  ve oyun vb. kurduk şu ana kadar herşeyi tanıyıp kuruldu sorunsuz olarak  kullanmakta 1gb ram pentium 4 işlemci 80gb hdd.  rahat ve akıcı çalışıyor.
  • Linux olarak önerim 32 bir winbuntu işletim sistemini rahat bir şekilde de kurabilirsiniz şayet android olamayacaksa eğer buda bir seçenek olarak iyi bir tercih olabilir seçim sizin tabiiki. Kolay gelsin.
  • Favori android sistemler: Phoenix OS + PrimeOS her ikiside düşük donanımlarda dost sistemler android saflarında.
  • Favori linux sistemler : 32 bit Lubuntu,winbuntu kesinlikle hızlı ve seri çalışırlar herşey yüklenebilir.1 gb ram pentium celeron sistemlerde rahat çalışırlar android'ten bile hızlılar.
  • Saygılarımla. :) 
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

asil111, 29 dakika önce yazdı:

Sevgili @forjestHacı abi eski ATOM işlemcili bir laptobumuz var. Hali hazırda windows7 Starter yüklü yavaş çalışsada iş görüyor.. Sence Buna Şahin görünümlü Doğan bir adet şahsınızın  Winbuntu 32bit atsak yada makinanın kendini 500 tl etmez ama gidip 240TL verip SSD hardiskmi alsak ne yapsak , ne fark eder ? Önerin nedir. ?

forjest abi de en güzel tavsiyeyi bulunacaktık laıkin bende atom işlemcili bir netbook kullanıcıs olarak Bing ile win 8.1 single language sistemini kurdum suan da ondan yazıyorum gerek açılış kapanış hızı olsun gerek word excel kullanımı olsun orta dereceli bir laptoptan hiçbir farkı yok resmen hayata gerı döndü netbook.... denemenizi önreririm

Linux tarafınan gelince winbuntu 32 de netbooktaki bu Bing ile 8.1 single language in yanına kurdum onda da gayet hzlı ve stabil bir çalışma hızı alım ikisi de aynı derece de kendıne getirdi netbooku velhasıl kelam

windows içib Bing ile 8.1 single language 

linux için winbuntu 32 hatta ve hatta macbuntu bile canavar gibi oldu.

 

Saygılarımla.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

asil111 Theogus45

Benim yazacaklarımı Theogus45 belirtmiş zaten ancak,benim ekleyeceğim  şu olacaktır. Linux sistemleri windows kadar ram ve işlemci kullanmaz programların çalışmalarının hızı,virüs bakım onarım vb. işlemlere gerek olmayacağı buna mukabil linux sistemlerde risklerin zararlı içeriklerinde çalışmayacağınında , +'larını dahil edersek eğer değerlendirmelere bunlarıda dahil etmek gerekli olduğunun kanaatindeyim. Geriye sadece kullanımına alışmak kalıyor linux'te geriside zaten çorap söküğü gibi gelecektir. ki kurması ve kullanmasıda çocuk oyuncağı diyebiliriz. Kurulum sonunda sürücüler,uygulamalar vb. temel uygulamaların yüklü hazır gelmeside zamandan tasarruf sağlayacaktır elbette. 64bit işlemci desteği varsa eğer 64 bit sistemlerin kurulumlarının yapılması bazı uygulamaların chrome gibi 32bit'e destek vermediğinide düşünürsek bu bakımdan da ( 64 bit'in ) kurulumunun mantıklı olacağıda aşikardır. 

Eskiden bugüne belki w7 şu ana kadar en çok kullanılanlar arasında olsada bilindiği üzerede, gerek yazılım gereksede sürücü vb. durumlarda artık eksik kalabilmekte uygulamalar vb. yükseltme vb.iletilere kullanıcıları maruz bırakmaktadır. Eski jenerasyon üretimli olan cihazlara bu bakımdan da, uyumlulukları işletim sisteminin desteğinin olup almadığı, güncelleme vb. gibi bunlara önem vererekte sistem kurmakta önemli.

w8.1 sistemleri bu bakımdan desteklerinin sürmesi açısından bakılınca kurulabilmesinin daha mantıklı olduğuda linux kadar mantıklı bir bakımada. Eğerki güncelleme vb. alıyorsa eğer w8.1embedded ındustry sistemininde kurulumunun fayda getireceğini düşünmekteyim windows safında destek hız vb. bakımdan w7'ye göre, daha mantıklı gibi durmakta.  :) 

Eski donanımlı pclere, kurulabilecek genel sistemler:

  1. Android işletim sistemlerinden: PrimeOS , PhoenixOS (Google playstore destekli,telefonlarla senkronize olması bakımından tercih edilebilirler. eski sistemlerde)
  2. Linux işletim sistemlerinden: Winbuntu / Macbuntu  ( Windows'a veya Mac'e benzerlikleriyle işleri kolaylaştıran yapıda olmalarıda ilk ve son kullanıcıya kolaylık sağlar)
  3. Windows işletim sistemlerinden: Windows 8.1 Embdedded Industry / Bing ile windows 8.1 (Düşük donanımlarda artık tercih edilen sistemler arasındalar yeni destekli )
  4. Şimdiki durumu nedir bilmiyorum ancak eklemekte yarar gördüm, NT klonu olan ReactOS sistemide xp benzerliğiyle denenebilir çok düşük bir boyutu vardır linux tabanlı değildir ancak linux diye daha çok  telaffus edilmektedir. Çok ölü olan pcleri hatta 128 mb ramli cihazı bile hayata çevirebilir. Bunuda son olarak ekleyeyim dedim. Kurulum ve kullanımı xpye benzer exe dosyalarını kurar kullanılır. 
    Please register to see this content.

Forum içi Tags: Android sistemler , Winbuntu sistemler , Macbuntu , Windows sistemleri konusu , Eski pclere Linux sistemleri konusu , Mac benzer linux sistemleri , Windows benzeri linux sistemleri , TNCLinux konusu

Edited by forjest
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

@forjest hocam yine senin başını ağrıtcam.. kusuruma bakma

burdaki android os lardan hangisi oyun oynamak açısından daha performanslı ? veya osboxes dan saf android imajı mı kullanmak dah auygun bu yeni android os lar mı (prime os gibi)

nasıl kullanacağım sorusu ise

büyük ihtimal bir arch serisinde vmware içerisinde sürekli oynadığım ve savaştığım oyun için lazım..  emeklilik zor işşşşş

Edited by tosunpasa
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

tosunpasa, 2 dakika önce yazdı:

@forjest hocam yine senin başını ağrıtcam.. kusuruma bakma

burdaki android os lardan hangisi oyun oynamak açısından daha performanslı ?

nasıl kullanacağım sorusu ise

büyük ihtimal bir arch serisinde vmware içerisinde sürekli oynadığım ve savaştığım oyun için lazım..  emeklilik zor işşşşş

Aralarında benim beğendiğim kurulum yapıp google playstore üzerinden uygulamalarıda rahat şekilde çalıştırdığım PhoenixOS oldu. Kurulum 2 dk.bile sürmüyor zaten masaüstü kullanıcı adı zaman klavye dil ayarlamaları yapılıp direkt menülerden ilgili işlemler yapılabiliyor.

İki önerimden , 1.PhoenixOS 2.BlissOS olacak ikiside android işletim sistemleri konusunda bana göre en iyileri piyasada. Güncellik bakımından blissos daha mantıklı olabilir ancak arayüz vb. kullanım bakımından ben özellikle, phoenixos sistemini daha çok beğendim bu kişiye göre değişir sanıyorum birazda windows'u andırmasından kaynaklı olabilir menüler,klasör sağtık kullanımı fare imleç benzerliliği gibi detaylar vs..

Link to comment
Share on other sites

tosunpasa, 5 dakika önce yazdı:

ellerine emeğine sağlık hemen hazır image dosyalarını indirip denicem... kafaya taktım.. bir şekilde linux e taşıncam oyunumda sorun yaşamadan 🙂

Aslında stabillik uygulama ve tabanı ubuntu olması bakımından Linux Mint'i önerebilirim bir çok kolaylıklar daha evvelinden sisteme tanımlanması ilk ve son kullanıcı bakımından da işleri büyük ölçüde rahatlatmakta buda diğer önerilerime ek olarak her ne kadar sevmesemde bu dağıtımı, yinede bu bakımdan güzel ve sorunsuz.

  • Linux Mint Download Sayfası:  | Masaüstü arayüzü olarak cinnamon olanı oldukça popüler bildiğimiz üzere tavsiye!
  • SourceForge profilimde bulunan proje çalışmalarım TNCLinux, Macbuntu , Ubuntu XFCE , Winbuntu : 
    Please register to see this content.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Windows Benzeri Linux Işletim Sistemleri 2021
      LinuxFX | DeepinOS | ChaletOS | ZorinOS | Winbuntu | Linuxmintcinnamon | Kubuntu
      Hızlı Bakış: Şu an internet dünyasında en yaygın olarak Windows benzeri işletim sistemleri olarak tercih edilen Popüler Windows benzeri Linux işletim sistemlerini sizler için bir araya getirdim. Amaç Derli toplu hepsi bir arada olsun aranıldığında ve erişiminde kolaylık sağlaması.Torrent ile indirmek için utorrent kullanılabilir.
      Güncellenme tarihi: 16 OCAK 2021
      1-LINUXFX - WINDOWSFX
      Linux dünyasına yeni katılan ve son günlerde adında çok bahsettiren windows10 işletim sistemi klonu olma özellikleriylede gündemde olan LinuxFX WindowSFX işletim sistemi,windows'tan linux işletim sistemine geçme işleminde kolaylıklar sağlayarak tasarlanmış bugüne dek en iyi windows benzerliğini üzerinde taşıyan tam özellikli diyebileceğimiz eksiksiz bir linux dağıtımı diyebiliriz. Daha fazla bilgi için forum içerisinde yer alan sayfasından bilgi alabilirsiniz değerli arkadaşlar.

      LinuxFX WindowSFX indirme linki

      &
      2 - DeepinOS Linux
      DeepinOS Linux kendine has masaüstü geliştirmeleriyle son yıllarda bir çok linux camiasının dikkatlerini üzerine çekerek,Çin menşeili bu harika resmi dağıtımı olan bu sistemde aranılan bir çok şey söz konusu arkadaşlar,gerek kurulum kolaylığı,program oyun vb. uygulamalara ait googleplaystore benzeri üzerindeki program mağazasıyla ön plana çıkan geniş özellikleri ve windows'a benzerliğiylede yüksek önceliklere imza atmaya devam eden geliştirmeside halen daha süren ender diyebileceğimiz son yılların en kullanışlı arayüze sahip debian tabanlı deepin masaüstü arayüzlü işletim sistemi.

      DeepinOS indirme linki

      &
      3 - CHALETOS LINUX
      Günümüzde eşine pek rastlanmamış olan üzerinde de bana göre büyük emeklere imza atmış geliştiricisinin sayesinde, yüksek optimizasyon ve windows benzerliliğide beraberinde olan, taktire şaayen bir linux dağıtımı olarak karşımızda. Gerek minimal boyutu ve temel gereksinimleri karşılayan görsellerin zengin olduğu araç ve donanımları bünyesinde barındıran günümüzde de adından hala söz ettiren popüler olan windows'a benzer linux sistemlerinden. Windows7/8 görselllerinin yoğun olduğu bir sistem günlük iş ofis vb. işlemler için bulunmaz nimet bir sistem.

      ChaletOS indirme linki

      &
      4 - ZORINOS
      Zorin linux işletim sistemi her ne kadar tam olarak windows'a benzemesede görüntüsü efektleri kendine has olan özellikleri ve yapısıyla masaüstü görünümü olarak çok yakın windows benzerliği olduğunu düşünerek geçmişten bugüne, ilk ve son kullanıcıların pratik olarak kullanım ortamı sağlaması nedeniyle yüksek tercih nedenleri arasında bulunan işletim sistemlerinden diyebiliriz arkadaşlar ubuntu tabanlı ve uyumluluğuylada farkı olmadan kullanılabilecek kaliteli bir dağıtım.

      ZorinOS indirme linki

      &
      5 - Winbuntu Linux
      Piyasada yaygın olarak,windows benzerliğiyle linux dağıtımlarının az bulunması nedeniyle geçmişte ubuntu tabanını ele alarak kendi hazırladığım windows simge ve görsellerini içeren ve bir çok sürücü + uygulamalar windows yazı tipleri vb. gelişmiş uygulamalarında dahil edildiği  eksiksiz bir linux dağıtımı olarak uzun zamandır internet dünyasında,türkiye sınırları içerisinde forumda da tercih edilen linux dağıtımları arasında bulunmaktadır +'sı belki şu olur Türkçe dil desteği varsayılan gelmesi vb. özellikler gibi düşünülebilir. güncelleme ve ubuntu tabanlı olmasıda ilk ve kullanıcı için ayrıca güzel bir tercih sebebi olabilir. Forum içerisindeki konusundan daha fazla bilgi edinebilirsiniz değerli arkadaşlar.

      Winbuntu indirme linki

      &
      6 - Linux Mint cinnamon
      Linux Mint yaygın olarak en çok kullanılan linux dağıtımları arasında olduğunu hepimiz az çok biliriz,ne varki mint'in kendi geliştirdiği cinnamon masaüstü arayüzünün çok fazla windows pencereleri efektleri ve görsel manada benzeyişi nedeniyle,konuya dahil etme düşüncesi oluşmuşturki,son yıllarda'da cinnamon arayüze sahip olan linux dağıtımlarının bu benzerlilik düşünceleri ilk ve son kullanıcıya kolaylıklar sağladığının düşünülmeside bu dağıtımı kendine has bir özel dağıtım yapmaktadır.

       
      Linuxmint Cinnamon indirme linki

      &
      7 - Kubuntu Linux
      Kubuntu linux bildiğimiz üzere kde ve kde plasma masaüstünün diğer dağıtımlara göre daha saf ve özelleştirilebilir olarak sunmasından dolayı + olarak windows'a benzerlilik bakımındanda cinnamon kadar etkili bir masaüstü arayüzüne sahip olması nedeniyle listeye aldım. Çünkü örnekle windows7 gagget ve transparent şeffaf sayfaların özelleştirilmesi istenirse eğer daha fazla özelleştirmeyle kullanıcının isteklerine göre yapılandırılıyor olmasından kaynaklı olarak, iyi bir seçenek olduğunu düşünmekteyim. Tabiiki bu yazdıklarım esasen bir çok masaüstü dağıtımlarında da yer almaktadır ne varki işleri pratik hale getirenleri amaç burada sunmak amaç.

      Kubuntu Linux indirme linki

      Hazırlayan: Forjest | Copyright © 2021
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...