Jump to content

Asus Kasa ön Panel Ses Sorunu?


scream55

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Benim kasamın ön paneline kulaklık takınca çalışmadı. Herhalde bu yeni HDefinition ses kartlarında bu sorun var. Eskiden böyle birşey yoktu. Anakartın belgesinde ses kartını AC'97 yapın diyor. Bunu yapmak için Realtek ses yönetici programından bir yeri işaretlememiz gerekiyormuş. Onu yapınca ön panel çalışıyor ancak arka panel iptal olmuyor. Yani hoparlör de ses veriyor. Biosta bununla ilgili bir ayar yok. Sadece ses kartını 'Enable-Disable' ayarı var.

Mutlaka başına gelen vardır. Yardımınız için teşekkürler.

Gigabyte P31-DS3L, Asus 5A1, Windows XP SP2.

Link to comment
Share on other sites

ön panele kulaklığı ya da mikrofonu taktığın zaman bi pencere açılıyor bildiğim kadarı ile ordan taktığın donanımı belirliyorsun sorun olmuor, pek ihtimal vermiyorum ama bi de bağlantıları kontrol et yanlışlık olmasın...

Link to comment
Share on other sites

Jak sensing olayı ön panelde çalışmıyor. Arkada çalışıyor sadece. Program içerisinde ön panel ayarları da düzgün gözüküyor. Kasa içi bağlantıları da sağlıklı.

Bu Realtek HD ses çipi intelin 945 ve üzeri çipsetlerinde varmış. Herkesde aynı sorun var mı yoksa anakarttan veya kasadan mı kaynaklanıyor acaba? Çünkü aynı kasayı 865 çipsette yani AC97 olarak kulandım. O zaman sorun yoktu.

Şu anda sorun ön panele jak takılınca arkayı iptal etmemesi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...