Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bozuk Usb Disk & Hafıza Kartı Onarım & Tamir Rehberi


tahsin4345
 Share

Recommended Posts

Editör Notu:

Konuyu ilk defa ziyaret eden kullanıcılarımız için bilgilendirme notu:

İlerleyen sayfalarında işe yarar çözüm önerileri sunulmuştur.

 

TOSHİBA 16 GB USB 02 BELLEK ACILMIYOR BİÇİMLENMİYOR

bilgisayara takar takmaz resimlerdeki durumlarla karşılaşıyorum   TOŞHİBA 16 GB USB 02 BELLEK ACILMIYOR BİÇİMLENMİYOR .bu usb yi biçimlendirebilsem tüm sorunları çözeceğim lakin biçimlendirmiyor napmam lazım bu konuda tecrübesi olan varsa yazarsa makbule gecer  şimdiden teşekkürler 

PCYE TAKINCA BÖYLE DİYAPIYOR.jpg

2019-01-09_134630.jpg

2019-01-09_134702.jpg

2019-01-09_140130.jpg

MWSnap002.jpg

Edited by mephistooo2
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ismail_Var, 12 dakika önce yazdı:

Bellek takılı iken  şuradaki uygulamayı çalıştırdığınızda görüyorsa formatlayın düzelecektir.

BU şekilde görünüyor lakin formatlamıyor  hatta 16 gb lık usb sanki burada 1 mb gibi görünüyor

borz_50, 41 dakika önce yazdı:

Aynı konu bende acmistim.halen çözüm bulamadım.32gb benim flash bellek.sorun aynı 

degerli dostum görmemişim kusura kalmayasın .neyse sorun aynı olduktan sonra benimki çözülürse seninkide çözülür umuyorum .pc de hiç görmese ugraşmıyacağım lakin harf ataması ve surucu olarak gördüğü halde neden formatlamaz onu anlayamadım

Please register to see this content.

Edited by tahsin4345
Link to comment
Share on other sites

3 yıl önce benimde başıma gelmişti sizinle aynı marka-model ve aynı sorun, farklı PC'lerde her türden kurtarma ve onarım aracını kullandım netice alamadım yerli yabancı forumlarda araştırdığımda benzer sıkıntı yaşayanların çözüm bulamadığını görünce vazgeçmiştim.

Link to comment
Share on other sites

Öncellikle Size ve bu sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun. Yukarıda arkadaşların belirtmiş olduğu yöntemler genelde Flash disk hatalarını düzelten- biçimlendirmeleri yapan toollar. Sorununuzu bunlardan biri ile çözemedi iseniz sorununuz şu olabilir:

─Flashı bölmeye mi çalıştınız?

─Flash ile çok fazla kopyalama ve yapıştırma mı yaptınız?

─Flashların yazma ve okuma ömrleri var. HDD gibi değiller ve SSD oldukları için belli süre sonra (süreye takılmayın, belli miktarda kullanımla) veya belli koşullarda (fazla ısınma veya nemlenme, voltajın ara ara fazla ya da eksik gelmesi) ömürleri doluyor. Her şeyin bir sonu vardır..

─Umarım onarabilirsiniz ve içeriğini kurtarırsınız.

─Piyasada sürekli bu şekilde hata veren bir tane marka say deseniz TOSHIBA derim. Sürekli olarak ve istikrarlı şekilde hata vermeye yönelik üretiliyorlar. Yenisini alınca farklı marka almanızı öneririm. (bu arada 2. marka eklersek: SANDISK derim. O da sürekli bozulur. Çok çektirdiler ve herkese de çektiriyorlar) Tabi şimdi yıllardır kullandım, hata almadım, canını okudum bana mısın demedi diyen bir sürü kişi çıkacaktır. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yazdıklarım şahsi görüşüm değil, tespittir. İnternet araması yaparsanız bu iki marka yüzünden yaşanan rezillikleri görürsünüz. (Sizin öyledir demiyorum, genel olarak şunu diyeyim: Maalesef, Ucuz etin yahnisi olmuyor..)

  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

asd720, 42 dakika önce yazdı:

son çare frimware yüklemeyi deneyin

o nasıl oluyor farklı bir yöntemmi biraz acarmısınız şu yönteminizi

 

casper0007, 4 saat önce yazdı:

Hdd Low Level Format Tool denedınızmı

bu proğram bozuk olan 16 gb flas belleği görmedi  partition vizart da görmedi   bilgisayarım yönetten  diskler bölümündede görünmüyor

byhabit, 4 saat önce yazdı:

 

disk partı çalıştırdım oradaki disk listesinde görünmüyor

casper0007, 4 saat önce yazdı:

Hdd Low Level Format Tool denedınızmı

denedim görmedi

Edited by tahsin4345
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 5 saat önce yazdı:

üstad, flash belleği farklı PC'de dene biçimledirilmezse, USB Disk Storage Format Tool, EaseUS Partition Master veya benzer  programlar var dene sonuç alamazsan, usb bellek ömrünü tamamlamış demektir.

aslında flash bellek neden biçimlendirilemediğini öğrenmek için, flask belleğin içindeki kaynak (leğim) yerlerindenmi? yoksa, elektrik enerjisindenmi? devre dışı kaldığını anlamak için, CMD komutları ile fabrika ayarlarına çevirme komutlarıyla'da denemek gerek

CMD komut istemi:

bilgisayarımın içerisindeki usb sürücüsünün üzerine gelin bir parmağınızla shift tuşuna basılı tutarak mause ile usb sürücüsünün üzerinde sağ klik yapın

format:X yazın. X yerine sürücü adı ne ise onu yazın, enter yapın

 

saygılarımla; 

 

  EventData
    DeviceInstanceId USBSTOR\Disk&Ven_GENERIC&Prod_USB_Mass_Storage&Rev_1.00\52604FA6E64BCE10BBFF360C&0
    DriverName disk.inf
    ClassGuid {4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    DriverDate 06/21/2006
    DriverVersion 10.0.17134.1
    DriverProvider Microsoft
    DriverInbox true
    DriverSection disk_install.NT
    DriverRank 0xff0006
    MatchingDeviceId GenDisk
    OutrankedDrivers disk.inf:GenDisk:00FF2002
    DeviceUpdated false
    Status 0x0
    ParentDeviceInstanceId USB\VID_0930&PID_6544\52604FA6E64BCE10BBFF360C
Link to comment
Share on other sites

bozart, 20 saat önce yazdı:

Bu tip sorunlar genel de flash bellekte  içinde çatlama  olduğu için biçimlenmez.. Tek çözüm çöpe atılacak ? saçınızı başınızı yollmadan 

Aşağı yukarı tüm yöntemler denenmiş görünüyor. Bir kaç tane daha yöntem var. Ama yaptıkları/yapacakları iş aynı. Bunlar çözemedi ise, muhtemel sorun: flash belleğin kendisi :) çözüm ise yerine yenisini almak ve eskiye tören düzenleyip son bir hatıra fotoğrafı çekerek çöpe atmak.

—Flash girişi oynuyor mu tahsin4345 Hocam? eğer flash ınızın USB Port girişi oynuyorsa ve imkanın varsa onu tamir et ya da yenisini oraya kaynakla.

—Eğer Flash ara ara ısındı ise (yoğun kullanımdan, hava şartlarından etc..) kendi diskinin bakır/kalay bacakları da bozulmuş olabilir. Çözüm olarak şunu yap (Bu en son aşamada yapacağın iş olsun. Çözülürse ne mutlu bize, sana. (sonucu da paylaşırsın) (çok tehlikeli: flash çöp olmadı ise bu işlem sonucu çöp olabilir) (çok dikkat lazım) Flash ın tüm aksamını (plastik olan herşeyini, dış kabını da) çıkart. Elinde RAM tutar gibi sadece FLASH ın içi kalsın. (Belki son görüşün olabilir :) uzun uzun ve anlamlıca bak) fırını 200 dereceye (veya üstüne max230 (daha üstünü yapmasan iyi olur) a kadar yolu var. Malzeme olarak markanın ne kullandıklarına bağlı. Üretici sitesinde üretim projelerine baktım. Açıklama yok. Deneme yanılma ile çözeceğiz.) ayarla. Fırın boşken bu ısıya geldiğinde, flash ı içine koy. diyot kısmı üste bakacak şekilde. bir dakikaya yakın dursun. sonra çıkar (dikkat et kendine zarar verme- anneden gelebilecek uçan terliklere hazırlıklı ol :) )  çıkarınca üzerine bez koyup biraz baskı uygula ve parçalar sanki oynuyormuş da sen yerine oturtuyormuşsun gibi hareket ettirmeye çalış. soğuk bir yere dinlenmeye koy. sonra tekrar çalıştırmayı dene (aynı işlemi önce 1 dk, sonra 3- 5 dk ya çıkarabilirsin. Amaç kaynak tellerini yumuşatmak ve sıkıntılı olan yerleri varsa eski haline getirmek.) Umarım çözülür.

[─Doctor Strange ya da Thanos'u tanıyorsan onlar zamanı bükerek flash'ını eski haline alabilir. Ama kendileri bu aralar savaşıyorlar. Meşgul sayılırlar.. :D (Yine de rica edebiliriz.)]

  • Like 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Denemediyseniz alttaki uygulamalarıda deneyin :) 

  • Gparted Live iso (Windows'tan bağımsız olarak) direct boot edip başlatın disk yöneticisi üzerinden ilgili diski görüyorsa eğer,biçimlendirme silme vb.formatda diski oluşturma işlemini yapın. Daha evvel ve hala usbdiskim üzerinde kullandığım başarılı bulduğum disk yapılandırma aracı olarak öneririm.
  • MiniTool Partition Wizard windows üzerinden kurulum yapıp ilgili diskleri biçimlendirme vb.işlemlerde oldukça başarılı bir uygulama.
    Please register to see this content.

+

Spoiler

Seagate marka 500gb'lik harici diski uzun zaman önce almıştım mübarek taş gibi çıktı kaç defa yere düşürmeme rağmen şakır şakır çalışıyor hala sözüm ona mecburi kalmadıkça bu flashdisklerden uzak durmak gerekli en sağlamı taşınabilir bir disk  almak at çantanın cebine dursun her türlü kullanılır.

Mali sorunu olmayan içinse,extreme tarz isteyen ayrıca boş bir box kutu alıp laptop fazlalık harddiskler veya -> ssd disk kutuya ilave edilip yıllarca kullanılabilir.Bu hususla ilgili daha evvel,mahallede bir arkadaşa flash disk alacağım tavsiye istemişti,kendimde elindeki fazla bulunan harddisk'e  yönelik öneride bulunmuştum,kendiside aldığı usbdisk girişli box kutuya harddiskini kullanarak tüm arşivini iki parçalı yaptığı diskini  (Ntfs+Fat32),yedekleme yaptığını verilerinin garantide olmasının hazzının olduğunu teşekkürle tarafıma sağolsun belirtmişti.Flashdisk ile sınırlı kalınmaması gerekliliği,yapılabilecek çoğu işlemlerin taşınabilir diskler üzerinden de aynı özellikte ve mantıkta daha fazla alan kullanımı sağlayarak yapılabilirliliğinin anlayışında ayrıca yorum yaptım. :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

forjest, 13 saat önce yazdı:

Denemediyseniz alttaki uygulamalarıda deneyin :) 

  • Gparted Live iso (Windows'tan bağımsız olarak) direct boot edip başlatın disk yöneticisi üzerinden ilgili diski görüyorsa eğer,biçimlendirme silme vb.formatda diski oluşturma işlemini yapın. Daha evvel ve hala usbdiskim üzerinde kullandığım başarılı bulduğum disk yapılandırma aracı olarak öneririm.
  • MiniTool Partition Wizard windows üzerinden kurulum yapıp ilgili diskleri biçimlendirme vb.işlemlerde oldukça başarılı bir uygulama.

+

  İçeriği Gizle

Seagate marka 500gb'lik harici diski uzun zaman önce almıştım mübarek taş gibi çıktı kaç defa yere düşürmeme rağmen şakır şakır çalışıyor hala sözüm ona mecburi kalmadıkça bu flashdisklerden uzak durmak gerekli en sağlamı taşınabilir bir disk  almak at çantanın cebine dursun her türlü kullanılır.

Mali sorunu olmayan içinse,extreme tarz isteyen ayrıca boş bir box kutu alıp laptop fazlalık harddiskler veya -> ssd disk kutuya ilave edilip yıllarca kullanılabilir.Bu hususla ilgili daha evvel,mahallede bir arkadaşa flash disk alacağım tavsiye istemişti,kendimde elindeki fazla bulunan harddisk'e  yönelik öneride bulunmuştum,kendiside aldığı usbdisk girişli box kutuya harddiskini kullanarak tüm arşivini iki parçalı yaptığı diskini  (Ntfs+Fat32),yedekleme yaptığını verilerinin garantide olmasının hazzının olduğunu teşekkürle tarafıma sağolsun belirtmişti.Flashdisk ile sınırlı kalınmaması gerekliliği,yapılabilecek çoğu işlemlerin taşınabilir diskler üzerinden de aynı özellikte ve mantıkta daha fazla alan kullanımı sağlayarak yapılabilirliliğinin anlayışında ayrıca yorum yaptım. :)

 

Çözüm yönteminiz umarım işe yarar;

Çözümler sürekli sunuluyor arkadaşlar. Denediklerinizi yazın. Şu oldu şu olmadı gibisinden. Böylelikle sorununuzun çözümünü buluruz ve de bu sayfa bu sorunların hepsi için tam çözüm sayfası olmuş olur. (gerçi artık hemen hemen her yöntemi söyledik ve tekrara düşmeye de başladık. Sadece işi yapacak program adları değişiyor. Arka planda çalışma yöntemleri aynı kalıyor) Dün de bir başka arkadaşa şunları göndermiştim. Bunları da deneyin isterseniz:

 

geçmiş olsun öncelikle..

Diskinizde herhangi bir yıpranma durumu söz konusu değilse ve bu sorunu ilk defa yaşadı iseniz;

*biçimlendirme yarıda kesilince windows bazen bu tür hataları veriyor.  Alttaki bir kaç çözüme bakabilirsiniz

—XP varsa direkt orda biçimlendirme yapabilir,

─ya da herhangi bir windows sürümünden bilgisayarım-sağ tık- yönet- depolama - disk yönetimine gidebilir ve orada flash ı bulabilir ve biçimlendirebilirsiniz.

— adressinden tool u indirin (HP flash yazdığına bakmayın. Tüm Flashlar içindir.) oradan biçimlemeye çalışın (farklı seçeneklerle kullanın. hepsini deneyin. Bu tool Flasha ya da PC ye arıza vermez)

— şurdan  USBDeview i indirin. Aygıtın sürücüsünü (sadece flasha ait her türlü sürücüyü) kaldırın. sonra flashı söküp geri takın. biçimlendirme ekranı gelmesi gerek. biçimlenirse çözülür (flash a ait tüm firmware ler, sildiğinizden emin olun) (Windows 2. takışınızda firmware lerini otomatik yükleyecektir.)

—burdan 

Please register to see this content.
 indirin. flashı bulup her türlü alternatifi ile deneyin (yalnız dikkat edin yerel disklerinizi seçmediğinizden emin olun. durduk yere yerel harddisklere format atmamış olun :) ) Bu program %99 çözer diye umuyorum. (daha ayrıntılı olarak kullanımını ve hangi seçenekle yapacağınızı da anlatabilirim. Lakin sizin de çözeceğiniz kanaatindeyim. Tüm seçenekleri sırayla FLASH a uygulayın. İlla ki biri ile çözersiniz. (k.bakmayın fazla vaktim yok. Program adlarını ve nasıl yapacağınızı alternatifleriyle yazıyorum. çözeceğinize inancım tam.) 

— şu da konu içinde paylaşılmıştı: 

 denemenizde fayda var.

 

─── şimdilik bu kadar diyelim. Yöntemleri deneyin. Sonucu bildirirseniz sevinirim. (bir de konu içinde yazmış olsaydınız daha çok arkadaşa faydalı olurduk. Bu sorunu yaşayan çok oluyor çünkü. En son bu konu şurda açılmıştı 

 ) 

——— Umarım çözülür. Kolay gelsin....

  • Like 1
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

  • Çalıştıra cmd.exe yazarak Komut İstemini açın. 
  • diskpart komutu ile işleme başlayın. Son satırda DISKPART> yazacaktır. 
  • list disk komutu ile bilgisayarınızda takılı disk listenizi görüntüleyin. Boyut kolonunu baz alarak sd kartınızın disk numarasını öğrenin. (Örnek Satır: Disk 2    Çevrimiçi      7651 MB      0 B )
  • İşlem yapılacak sd kart örnekte Disk 2 'dir.
  • DİKKAT: YANLIŞ DİSK SEÇİMİ kalıcı veri kayıplarına neden olabilir.
  • select disk 2 komutunu girin. Disk 2 şimdi seçili disk. mesajını göreceksiniz.
  • clean komutunu çalıştırın. DiskPart diski başarıyla temizledi. mesajını göreceksiniz.
  • create partition primary komutunu çalıştırın. DiskPart belirtilen birimi oluşturmada başarılı oldu. mesajını göreceksiniz.
  • active komutunu çalıştırın. DiskPart geçerli birimi etkin olarak işaretledi. mesajını göreceksiniz.
  • assign komutunu çalıştırın. DiskPart sürücü harfi veya takma noktasını başarıyla atadı.komutunu göreceksiniz.
NOT: Erişim engellendi gibilerinden hata mesajları ile karşılaşırsanız işleme Yönetici Hesabı ile devam edin. Ayrıca Komut istemini (cmd.exe) Run as ile Administrator olarak çalıştırın.
Windows 7 de yapmanı tercih ederim böyle de düzelmezse USB ni sök USB ile anakarta lehim lenmiş telleri kontrol et belki 1 tanesi kopmuştur. Buda olmadıysa yapacak başka bişey gelmiyor aklıma .
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

selokan, 7 saat önce yazdı:

Çözüm yönteminiz umarım işe yarar;

Çözümler sürekli sunuluyor arkadaşlar. Denediklerinizi yazın. Şu oldu şu olmadı gibisinden. Böylelikle sorununuzun çözümünü buluruz ve de bu sayfa bu sorunların hepsi için tam çözüm sayfası olmuş olur. (gerçi artık hemen hemen her yöntemi söyledik ve tekrara düşmeye de başladık. Sadece işi yapacak program adları değişiyor. Arka planda çalışma yöntemleri aynı kalıyor) Dün de bir başka arkadaşa şunları göndermiştim. Bunları da deneyin isterseniz:

 

geçmiş olsun öncelikle..

Diskinizde herhangi bir yıpranma durumu söz konusu değilse ve bu sorunu ilk defa yaşadı iseniz;

*biçimlendirme yarıda kesilince windows bazen bu tür hataları veriyor.  Alttaki bir kaç çözüme bakabilirsiniz

—XP varsa direkt orda biçimlendirme yapabilir,

─ya da herhangi bir windows sürümünden bilgisayarım-sağ tık- yönet- depolama - disk yönetimine gidebilir ve orada flash ı bulabilir ve biçimlendirebilirsiniz.

— adressinden tool u indirin (HP flash yazdığına bakmayın. Tüm Flashlar içindir.) oradan biçimlemeye çalışın (farklı seçeneklerle kullanın. hepsini deneyin. Bu tool Flasha ya da PC ye arıza vermez)

— şurdan  USBDeview i indirin. Aygıtın sürücüsünü (sadece flasha ait her türlü sürücüyü) kaldırın. sonra flashı söküp geri takın. biçimlendirme ekranı gelmesi gerek. biçimlenirse çözülür (flash a ait tüm firmware ler, sildiğinizden emin olun) (Windows 2. takışınızda firmware lerini otomatik yükleyecektir.)

—burdan  indirin. flashı bulup her türlü alternatifi ile deneyin (yalnız dikkat edin yerel disklerinizi seçmediğinizden emin olun. durduk yere yerel harddisklere format atmamış olun :) ) Bu program %99 çözer diye umuyorum. (daha ayrıntılı olarak kullanımını ve hangi seçenekle yapacağınızı da anlatabilirim. Lakin sizin de çözeceğiniz kanaatindeyim. Tüm seçenekleri sırayla FLASH a uygulayın. İlla ki biri ile çözersiniz. (k.bakmayın fazla vaktim yok. Program adlarını ve nasıl yapacağınızı alternatifleriyle yazıyorum. çözeceğinize inancım tam.) 

— şu da konu içinde paylaşılmıştı: 

 denemenizde fayda var.

 

─── şimdilik bu kadar diyelim. Yöntemleri deneyin. Sonucu bildirirseniz sevinirim. (bir de konu içinde yazmış olsaydınız daha çok arkadaşa faydalı olurduk. Bu sorunu yaşayan çok oluyor çünkü. En son bu konu şurda açılmıştı 

 ) 

——— Umarım çözülür. Kolay gelsin....

resimde görüldüğü gibi denedim malesef çözüm olmadı yardımlarınız için genede teşekkürler

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

tahsin4345, 18 saat önce yazdı:

resimde görüldüğü gibi denedim malesef çözüm olmadı yardımlarınız için genede teşekkürler

Please register to see this content.

USBDeview, paragon, hp tool u ve partition wizard (ve benzerleri konuda paylaşıldı) denediniz mi? Bunları da deneyin eğer denemedi iseniz..

furopebelu, 20 saat önce yazdı:

Toshibanın flaş diskleri böyle 1 hafta kullandıktan sonra çöp oluyor sandiskten şaşmayın

Sandisk de toshibadan arka kalır değil. Size hata vermemiş o kadar. Konu içinde yazıldı bu 2 marka zaten. Sandisk'in öyle modelleri var ki Toshiba'dan berbat.

selokan, 10.01.2019 - 14:23 yazdı:

Aşağı yukarı tüm yöntemler denenmiş görünüyor. Bir kaç tane daha yöntem var. Ama yaptıkları/yapacakları iş aynı. Bunlar çözemedi ise, muhtemel sorun: flash belleğin kendisi :) çözüm ise yerine yenisini almak ve eskiye tören düzenleyip son bir hatıra fotoğrafı çekerek çöpe atmak.

—Flash girişi oynuyor mu tahsin4345 Hocam? eğer flash ınızın USB Port girişi oynuyorsa ve imkanın varsa onu tamir et ya da yenisini oraya kaynakla.

—Eğer Flash ara ara ısındı ise (yoğun kullanımdan, hava şartlarından etc..) kendi diskinin bakır/kalay bacakları da bozulmuş olabilir. Çözüm olarak şunu yap (Bu en son aşamada yapacağın iş olsun. Çözülürse ne mutlu bize, sana. (sonucu da paylaşırsın) (çok tehlikeli: flash çöp olmadı ise bu işlem sonucu çöp olabilir) (çok dikkat lazım) Flash ın tüm aksamını (plastik olan herşeyini, dış kabını da) çıkart. Elinde RAM tutar gibi sadece FLASH ın içi kalsın. (Belki son görüşün olabilir :) uzun uzun ve anlamlıca bak) fırını 200 dereceye (veya üstüne max230 (daha üstünü yapmasan iyi olur) a kadar yolu var. Malzeme olarak markanın ne kullandıklarına bağlı. Üretici sitesinde üretim projelerine baktım. Açıklama yok. Deneme yanılma ile çözeceğiz.) ayarla. Fırın boşken bu ısıya geldiğinde, flash ı içine koy. diyot kısmı üste bakacak şekilde. bir dakikaya yakın dursun. sonra çıkar (dikkat et kendine zarar verme- anneden gelebilecek uçan terliklere hazırlıklı ol :) )  çıkarınca üzerine bez koyup biraz baskı uygula ve parçalar sanki oynuyormuş da sen yerine oturtuyormuşsun gibi hareket ettirmeye çalış. soğuk bir yere dinlenmeye koy. sonra tekrar çalıştırmayı dene (aynı işlemi önce 1 dk, sonra 3- 5 dk ya çıkarabilirsin. Amaç kaynak tellerini yumuşatmak ve sıkıntılı olan yerleri varsa eski haline getirmek.) Umarım çözülür.

[─Doctor Strange ya da Thanos'u tanıyorsan onlar zamanı bükerek flash'ını eski haline alabilir. Ama kendileri bu aralar savaşıyorlar. Meşgul sayılırlar.. :D (Yine de rica edebiliriz.)]

son çözüm olarak bunu yapın. 

  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...