Jump to content

Laptop Ekran Sorunu


yancisulo320
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

 

Yaklaşık olarak iki gündür laptobu açmadığım ve sabah açtığımda ekran da böyle bir problem ile karşılastim ve ekranda hasar filan olmadı. Laptop Packard bell easy note modeli, sorun ve çözümü nedir? 9873f4d32aa7a46937b93878357a128b.jpg

 

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

 

Link to comment
Share on other sites

Çoğunlukla bilindiği üzere laptop vb.panel görüntü arabirimi ile ilgili bir sorun.Taşıyı film kablolarında zamanla oluşan çatlama yırtılma durumlarında ortaya çıkan görüntü panel değişimi gerektiği belirtilmekte.Packard bell Easynote modelleri ile ilgili belirtilen yine benzer sorun ve cevaplar.

Spoiler

Packard Bell EasyNote MS2273 NOTEBOOK EKRAN HATA OLUŞUMLARI

MÜŞTERİ SORULARINDAN BAZILARI VE CEVAPLARI


Kullanmakta olduğum Packard Bell EasyNote MS2273 notebook bilgisayarımın ekranında dikey çizgiler çıkmakta. Ekran kasasını açıp kapatırken bazen çizgi sayısı artmakta, bazen azalmakta. Bu ekranın tamiri yapılabilir mi yoksa yenisini mi almalıyım?


Teknik Servis Bilgisi :
Packard Bell EasyNote MS2273 notebook ekranınızdaki arıza, panelin esneme ya da darbe alması sonucu oluşmuş yatay film yırtılmasından kaynaklanmaktadır. Ekran panelinin arkasında yer alan taşıyıcı film kabloları yırtılma ya da lehimlerinden çatlama yapması sonucu bu görüntü ortaya çıkar. Bu tip durumlarda ekran panelinin değişmesi gerekir. Tamiri mümkün olmamaktadır.


Müşteri Sorusu:ekran-hatas%C4%B1-2-1-300x235.jpg
Packard Bell EasyNote MS2273 marka model laptop bilgisayarımın ekran görüntüsü resimdeki gibidir. Ekran kasasını sağ yada sol üst köşeden esnettiğim zaman görüntü geliyor, peşine tekrar gidiyor. Bu ekran panelinin tamiri olurmu?


Teknik Servis Bilgisi:
Packard Bell EasyNote MS2273 notebook ekranının arızaya geçmesi darbe almasından kaynaklanmaktadır. Ekranın esnetince, veriyolundaki çatlakların temas etmesi sonucu görüntü alabiliyorsunuz. eski haline bırakınca görüntünün gitmesi, veriyolundaki çatlakların açılmasından kaynaklanmaktadır. Bu tip durumlarda ekran panelinin değişimi gerekir.


ekran-hatas%C4%B1-3-300x225.jpgMüşteri Sorusu:
Packard Bell EasyNote MS2273 laptop bilgisayarım açınca beyaz ekran veriyor. Görüntü yok, aydınlatma var. Sorun nedir? Tamiri mümkün olurmu?


Teknik Servis Bilgisi :
Packard Bell EasyNote MS2273 notebookta görüntülenen arıza ekrandan olabileceği gibi, data kablosu, ekran kartı yada ekran chipseti arızası da olabilir. Her üç arızada da ekrana beyaz görüntü gelir. Beyaz ekran hatası yada arızası şeklinde bahsedilen bu durumda, laptop bilgisayarın teknik servis tarafından arıza tespitinin yapılması gerekir. Beyaz ekran veren notebook ekran panellerinin elektronik devre kaynaklı arızalarının tamirleri mümkün olabilmektedir.


ekran-hatas%C4%B1-4-300x198.jpgMüşteri Sorusu:
Packard Bell EasyNote MS2273 notebook bilgisayar kullanıcısıyım. Kardeşim harici mouseyi notebook klavyesinin üzerinde iken ekranı kapatmış. Açtığımızda mürekkepi akmış gibi ekranda renkler birbirine girmiş durumdaydı.  Sanıyorum ekran kırıldı ama dışardan kırık yada ele takılan çatlak izi yok. Ekranın mürekkepleri toplanırmı yoksa yeni ekranmı almamız gerekiyor.


Teknik Servis Bilgisi :
Packard Bell EasyNote MS2273 notebook ekran paneli fiziksel darbe sonucu kırılmış. Ekranın yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Laptop ekranlar kırıldıkları zaman dışardan çatlak izine rastlanmaz. Dış yüzeyleri kırılmaz, iç kısmında data aktarımı yapan kristal yapı kırılır. Ekranda renklerin karmaşık olmasıda Likit Kristal sıvının ekran panelinin arasına akmasından kaynaklanmaktadır.

Kaynak: 

Please register to see this content.

Alıntıdır.

Sorun farklı olsada bilmekte yarar olacağı kanısındayım eski bir arkadaşımın kullanmadığı bana verdiği görüntü chip'i bozuk onarımıda oldukça pahalı olduğundan yaptırmayıp kullandığım hp marka notebook_sistemden yazıyorum eğerki çok fazla fiyat tablosu çıkarsa değmeyecekse eski cihazlara para harcamak mantıksız olduğuda ortaya çıkıyor.değecekse olabilir tabii aklıma geldi belirteyim dedim.

- Araştırmalarım sonucunda alternatif çözüm yollu olarak görüntü chip'ini ısıtarak belli bir süreliğine düzeltebiliyorlarmış ancak kalıcı yöntem  olmadığından gereksiz gördüm garantide vermemişlerdi zaten oyun oynamadığımdan ötürü şimdilik beni görütüyor bu vaziyette. 

- Eski cihazların bazen yaygın olan parçaları piyasada uygun fiyatlarda olabiliyor ayrıca sanal pazarda vs.Tespiti sonrası,arızalı olan parçayı çok uygun fiyatlarda bularakda bütçeye etkili katkı sağlanabilir ki,dövizin yüksek olduğu bu süreçlerde bilhassa.

Saygılar kolay gelsin.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...