Jump to content

Sigintos Yerli özel Amaçlı Işletim Sistemi


cagdas70
 Share

Recommended Posts

SigintOS Yerli Özel amaçlı işletim Sistemi

 SigintOS; isminden de anlaşılacağı üzere SIGINT (Signal Intelligence) yani sinyal istihbaratına yönelik geliştirilmiş bir Linux dağıtımıdır. Ubuntu Linux temel alınarak hazırlanan bu dağıtım, DVD veya USB bellek üzerinden canlı olarak çalıştırılabilme veya diske yükleme işlemiyle de kullanılabilmektedir. İçerisinde kendine özgü SigintOS Tool adındaki yardımcı yazılımı bulunmakta olup bu yazılım ile birçok SIGINT işlemleri tek bir grafiksel ara yüz üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
Böylece, sinyal işlemleri ile ilgilenen pek çok insanın sıkça karşılaştığı donanım ve yazılım kurulumu problemleri SigintOS ile tamamen ortadan kalkmış durumda.. HackRF, BladeRF, USRP, RTL-SDR gibi donanımlar hali hazırda kurulu olarak bulunmakta olup yine bu alanda en çok kullanılan Gnuradio, Gsm, LTE ve Gps uygulamaları da dağıtımın içerisinde mevcut bulunmaktadır.

Yerli Dağıtım

SigintOS, Pardus Linux gibi diğer dağıtımlardan farklı olarak yalnızca bir alana odaklanmış durumda. Bu nedenle sıfırdan temel bir sistem oluşturmak yerine Ubuntu’nun güçlü ve kararlı yapısı kullanılarak üzerinde geliştirmeler yapılmıştır. Türkçe dahil olmak üzere birçok dil desteği bulunan dağıtım, global kullanım amacı ile varsayılan olarak İngilizce dilinde çalışıyor. SigintOS Tool yazılımı da yine global kullanımı baz aldığı için İngilizce olarak karşımıza çıkıyor.

Örnek Uygulama

SigintOS ile Kendi GSM Operatörümüzü Kuralım

SigintOS dağıtımı içerisinde kurulu halde bulunan YateBTS adlı açık kaynaklı yazılım ve BladeRF gibi full-duplex bir donanım ile saniyeler içerisinde kendimize ait bir GSM şebekesi kurabiliriz.

Önemli Not: Bu bölüme anlatılacak olan GSM operatörü kurma örneği yalnızca deneysel olarak anlatılmış olup bu örneğe bakarak yapmış olduğunuz testler bir faraday kafesi içerisinde veya çevrenizdeki başka kişilerin kullandığı cihazların frekanslarını etkilemeyecek şekilde yapılmalıdır.

Gereksinimler
GSM operatörü kurmak için ihtiyacımız olan tek şey SigintOS dağıtımı ve full-duplex özelliğinde bir donanım olacaktır. Piyasada bulunabilen BladeRF ve USRP adlı cihazlar bu işlem için yeterlidir. HackRF donanımı ile GSM operatörü kurulması mümkün değildir. Çünkü HackRF, half-duplex bir cihaz olup aynı anda hem sinyal alıp hem de gönderme işlemi gerçekleştiremez.

GSM Şebekesi Ayarları
YateBTS ayarlarının kolayca yapılabilmesi için NIPC adında bir web paneli mevcuttur. SigintOS içerisinde YateBTS web paneline http://localhost adresinden ulaşılmaktadır.


BTS Configuration sekmesinde GSM operatörümüzün hangi bantta ve frekansta çalışacağı, adının ne olacağı gibi ayarlar yapılmaktadır.

Radio.Band: GSM850 – GSM900 gibi farklı band aralıkları mevcuttur. Biz örneğimizde GSM900 bandını kullanacağız.
Radio.C0: Seçtiğimiz GSM900 bandındaki hangi frekansı kullanacağımızı seçebiliriz. Örnekte 935Mhz frekansını seçiyoruz.
Identity.MCC: Kuracağımız operatörün ülke kodu. Her ülkeye ait mcc kodları bulunmaktadır. Türkiye’nin mcc kodu 286’dır.
Identity.MNC: Operatör kodu. Her ülkedeki operatörlerin kendine ait bir kodu bulunmaktadır. Örneğin Turkcell=01 Vodafone (Telsim)=02 olarak belirlenmiştir. Örneğimizde kendi kodumuzu 10 olarak belirledik.
Identity.ShortName: GSM operatörümüze ait isim.

Subscribers sekmesinde, operatörümüzde kayıtlı olan kullanıcıları belirleyebiliriz. Manage Sims kısmından yeni bir sim kart yani yeni bir operatör kullanıcı belirleyeceğimiz gibi List Subscribers sekmesinde Regexp alanına .* parametresini girerek her cep telefonu ve sim kart kullanıcısının bizim operatörümüze bağlanabilmesine olanak sağlayabiliriz.

afac428ab2f6f5b0597de4818cf5da72.png

b2cfcb365b6e190b227b3ca4bbb9e9c8.png

Edited by cagdas70
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Yerli her türlü çalışmayı destekleriz. Başlarlar dileriz. Ellerinize sağlık olsun.

AcemiBey, 5 saat önce yazdı:

Bildiğimiz Ubuntu değil mi bu? Ubuntu'dan ne farkı var bu dağıtımın? Sadece Ubuntu'nun üzerine bazı programların eklenmiş hali mi?

Anladığım kadarıyla farkı, ubuntu temelli olarak çatallanmış ve özel bir amaç için üretilmiş olması. Sinyal ve sinyalizasyon diye açıklamış konu sahibi bunu.
 

Spoiler

 

Sıfırdan sistem yazmak bu iş için hem gereksiz hem de fazladan yük ve enerji olacağı için bu yapılmayarak, en iyilerinden biri kendi amaçları uğruna değiştirilmiş. Tabi sistemi sıfırdan yazmak daha harika. Herşeyiyle senin olan, içinde ne olduğunu bildiğin bir sistem olurdu. Bir zamanlar böyle bir sistemimiz vardı... Adı pardus idi...

Yerli işletim sistemi Pardus da şu anki haliyle Debian aslında. Hatta Debian daha iyi kendisinden. Şimdiki Pardus sadece birkaç uygulama barındırıyor. Çatallama dahi yapılmamış. (Bildiğin Debian, masaüstüne bir arkaplan konmuş o kadar...

Eski hali tamamen sıfırdan yapılmıştı. Hiçbir temele dayanmadan linux çekirdeği ile sıfırdan yazılmıştı... neyse...

 

 

Link to comment
Share on other sites

habele, 9 saat önce yazdı:

Bunun için özel eğitim almak lazım. Aksi takdirde işe yaramaz.

Yapan arkadaş hakkında bir malumatım yok, sadece tahminen konuşursam, muhtemelen, araştırma-öğretim görevlisi yada mühendis olabilir. Bir ihtiyaca binaen (ya da projeye) üretilmiştir. Sonra da herkes faydalansın diye buraya sunulmuştur. (Sayın cagdas70    , umarım yanlış anlamazsınız. Sadece tahminde bulundum. Dediğim gibi olmama ihtimali elbet mevcuttur. Paylaşımınız için teşekkürler.)

Link to comment
Share on other sites

DeathStroke, 13 saat önce yazdı:

Yani bizim işimize yarayıp yaramaması , ihtiyacımıza göre değişir. Anlaşılan o ki, konuda zaten nasıl kullanılacağı anlatılmış olup, özel eğitime gerek olacağını düşünmüyorum.

Konuyla ilgili ayrıntılara bakarsan 1500 tl karşılığında 2 günlük eğitim verildiğini  ve bununla ilgili neler yapılabileceğini de görürsün.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By awengers44
      Uzun bir aradan sonra yeni bir çalışma ile gelişen ihtiyaçları karşılamak için farklı bir yapı ile multiboot çalışmamızı sizinle paylaşıyoruz.
      Sitede paylaşım halinde olan multiboot sistemlerdekinden temel farklılığı, sistemin üç (3) parçalı yapıdan oluşması ve boot edemediği yaptığımız testlerden sonra güncel donanımların daha az olacağı kanaati tarafımca hasıl olmuştur.
      Sürekli gelişen ve zorlaştırılan sistem yükleme sorunsalı bana göre büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.
      Tabi sizlerden gelecek olan geri dönüşlere göre zaman içinde sistem değişiklikler gösterecek ve daha iyi olacaktır inşaAllah.
      Sistem büyük ölçüde açık kaynak ve isteyen istediği gibi değiştirebilir, ancak tnctr,de veya başka birde yerde paylaşım olacaksa desteğini değişikliği yapan yapımcının vermesi gerekir.
      Hala kullanan olabilir düşüncesi ile Windows Xp Sp3 ön hazırlık sistemde yapılmış olup, kullanmak istediğinizde paylaşım klasöründe olan xp ISO dosyasını _ISO klasörüne kopyalamanız yeterlidir.
      Secure Boot sorunu her multiboot sistemde olduğu gibi bunda da olacaktır. Bu sebepten dolayı ön yükleme imza desteğinden geçmediği takdirde BIOS,a girip secure boot kapatın!!
      ----------------------------------------------------------------
      Kurulum oldukça basit olup yapılacak ve dikkat edilecek tek kısım kurmak istediğimiz disk ve verdiğimiz rakam  
      Kurulumdan sonra varsayılan Disk isimlerini ASLA değiştirmeyin..
      WinPE x64 aioboot ile birlikte ağ destekli kurulumlu olup bizzat @crasadure hoca tarafından sistemlerin testleri yapılmış ve bildirimlerine göre sistem en iyi hale getirilmiştir.
      Sistemin tüm testlerinde emeği vardır, üstada çok teşekkür ederim.
      Tayfun hocanın çalışma hakkındaki hazırladığı video anlatımı..
      Sistemden görüntüler..
       
      Vadi MultiBoot v4 indirme grup linki.
      https://app.mediafire.com/fbkl8q3mm4wqy @Emre028 in isteğiyle Vadi v4 Ventoy sistemde birlikte çalışmaya uyarlanmış ve forum kullanıcılarına da hediye edilmiştir.
      Öncelikle betik dosyasının çalışmasını engelleyecek herhangi bir güvenlik uygulamanız varsa geçici olarak devre dışı bırakın.
      1- Üstteki paylaşım klasöründen Ventoy_1.0.91_Vadi_MultiBoot_v4_TR.7z indirin ve dosyayı zip ten olduğu gibi kendi klasörüne çıkarın. Ayrı bir klasör olacaksa da adında boşluk olmasın.!!
      2- Vadi_Ventoy_TR.bat çalıştırın ve kurmak istediğiniz diski seçin.
      3- VADI_EFI disk birimi için en az 1850 mb alan verin.
      4- Dosyaların gerekli bölümlere kopyalanıp kurulumun tamamlanmasını bekleyin. Hayırlı olsun..
          Ventoy'dan Vadi MultiBoot'a geçiş kısayolu: F6
          Grub2FM'den Ventoy'a geçiş kısayolu: F5 
      Not: Bu sistemde Ventoy'da bulunan grubia32_real.efi ve grubx64_real.efi dosyaları sebebiyle AIO-Boot sistemde çalışan dosyaların haricinde (yapımcı değişikliğe gidinceye kadar) güncellenemiyor. 
      @mephistooo2 Üstad betik dosyasını kullanmama izin verdiği için ayrıca teşekkür ederim.
      AIO-Boot WinPe11  veya *.vhd dosyasından dolayı benim tercihim AIO WinPE10 x64 sistemle tam uyumlu, winpe10x64 için değil ama winpe11x64 için yapımcısı tarafından sürekli geliştirilmektedir. Sisteminize eklemeyi ihmal etmeyin derim  
      Değişiklikler ve yapılan yeni güncellemeler;
      AIO_Boot güncellemelerini kurmak için dosyayı MultiBoot_USB diskine kopyalayıp yönetici olarak çalıştırın.
    • By vedatorkun
      1. Adım: rarreg.key adlı bir dosya oluşturun
      2. Adım: Aşağıdaki kodu dosyaya yapıştırın
      3. Adım: Winrar kurulum dizinine gidin (varsayılan olarak => c:\ProgramFiles\WinRAR\ )
      4. Adım: rarreg.key dosyasını bu WinRAR dizinine yapıştırın
       
      RAR registration data WinRAR Unlimited Company License UID=4b914fb772c8376bf571 6412212250f5711ad072cf351cfa39e2851192daf8a362681bbb1d cd48da1d14d995f0bbf960fce6cb5ffde62890079861be57638717 7131ced835ed65cc743d9777f2ea71a8e32c7e593cf66794343565 b41bcf56929486b8bcdac33d50ecf773996052598f1f556defffbd 982fbe71e93df6b6346c37a3890f3c7edc65d7f5455470d13d1190 6e6fb824bcf25f155547b5fc41901ad58c0992f570be1cf5608ba9 aef69d48c864bcd72d15163897773d314187f6a9af350808719796 Kaynak
    • By freekays
      CentOS 7 & GUI
        Yusuf KayaAralık 20, 2022 Hiç yorum yok:    
       
      CentOS 7 & GUI
       
      https://drive.google.com/file/d/1zz_tKmjCLfvgLrktCip_vM0GuoW4AqeE/view?usp=share_link
       
      root & freekays
      1234
    • By FiberoptikZagor
      Debian 11.6 Network Install yöntemiyle hazırlanmıştır.
      5.10 Linux çekirdeği kullanır.
      Cinnamon Masaüstü ortamı aktiftir.
      Xorg + Wayland Görüntü motoru kullanır.
      Samba dosya paylaşımı aktiftir. Genel klasörü paylaşıma açıktır.
      CPU RAM ve Net Kullanım bilgisi aktiftir.
      CPU ısı ölçer aktiftir.






      Login Yöneticisi : Lightdm
      Uygulama Yöneticisi : Gnome Yazılım Merkezi + Synaptic
      Temizlik Aracı : Bleachbit
      Partition Düzenleme ve Image Uygulaması : Gnome Disk + Gparted
      Video Uygulaması : VLC
      Müzik Uygulaması : Audacious
      PDF Okuyucu : Evince
      Metin Düzenleyici : Gedit
      Internet Tarayıcı : Firefox ESR
      Kullanıcı : tnctr (Otomatik Giriş)
      Şifre : 2023 (aynı zamanda root şifresi)
       
      ISO : 0,99 GB
      MEDIAFIRE       ALTERNATIF LINKLER
    • By freekays


      Masaüstüne geçmek için

      giriş yapın ve startx komutu verin


      Login: root
      Password: 12345

      İNDİR

      FreeBSD 12.4 Release vdi
       
      yalnız 50 tane oyun kurulu 500 mb yapar heralde
      bi zahmet kaldırısınız hiç dokunmadım
      KDE yi kurup paylaştım okadar

      sendmaill i kapatmak hızlandırabilir açılışı

      isteyen bağlantı türünü NAT yapsın açılışı hızlandırmak için
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...