Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Grub2win E şifre Koyabilirmiyiz?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Grub2win e şifre koyabilirmiyiz?

ayrı Hdd lere windows 10 dan sonra boşta kalan sata HDD e windows 7 uefi ultimate kurmuştum ve boot bozulmuştu. EasyBCD ise windows 10 da çalışmadığından bir arkadaşımızın önerisi ile Grub2win programı ile meseleyi çözebilmiştim. 

gerçi hala seçim sayfası pc yi ilk açışta gelmiyor. yeniden başlattığımda geliyor. direkt windows 10 a giriyor. uğraştım W ile seçim sayfasını seçsemde 5 sn sayıp direkt windows 10 a giriyor. bu konuda bilginiz varsa söylerseniz sevinirim. ben o kadar kurcaladım program seçim sayfası geliyor ama w ye tıkladığımda dediği gibi windows seçim sayfası gelmiyor yeniden başlatınca geliyor.

neyse asıl konu ise bu programla windows 7 veya 10 veya komple bilgisayar açılışına şifre koyabilirmiyim? yani windows ların kendi parola koymaları uzun meseleler çıkartabiliyor o yüzden direkt bu programla direkt şifre koyup istediğimde hemen kaldırabilrmiyim?

Veyahut bu işi kolayca yapabilecek türkçe bir program varmıdır?

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

BIOS security varken başka koruma aramak da benimki de soru yani? ? Security de 2 tane iki tane güvenlik koyma modu var. Administratör user password. Ben user password kullandım BÍOS a girerken bile şifreyi istedi.

Fakat bir de Secure boot kısmı var. Burada da standart ve custom olmak üzere iki tane güvenlik modu var. Standart olan bu kullandığımız sanırım. Custom u seçtiğimde ise bir sürü ayrıntılı güvenlik ayarı çıkıyor. Key Management ayarı çıkıyor. Yani Anahtar yönetim i. Peki bunlar ne anlama geliyor?  PK, KEK. db ve dbx ayarları var. Bunlar nedir?  resim yükleyemedim boyutları 1 mb ı geçtiğinden .

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...