Jump to content

Usb Flash Bellek Uyarısı!


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Usb Flash bellek uyarısı!

sandisk dual.JPG      Arkadaşlar görüntüdeki usb belleğimi düşürdüm.  Cebim delikti delik küçük diye önemsemedim.  eve geldiğimde 25 krş lar cebimden düşmeye başlayınca uyandım.  ama usb bellek cebimde malesef yoktu. aslında düşme ihtimali yer ve zaman aralığı kısa. aradım bulamadım. takıldığım mekanlara bulunursa beni arasınlar diye telefonumu bıraktım. Bir nevi mobil depomdu. ! gizliliğimle ilgili görüntü ve bilgiler varmı tam hatırlamıyorum. ama olma ihtimali var!  artık Allah a emanet.. en masum avantacı herşeyi siler kendi kullanır.

Size bu duruma karşı tavsiyelerim;  usb belleği iyi bir şifreleme ile şifreleyin ve rahatlıkla görünebilecek biçimde adres ve telefon numaranızı  bu durumlara karşı bir belgeye yazın.  

Edited by abdulhey_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hulasa, 2 dakika önce yazdı:

Geçmiş olsun.  Bulan kişi muhtemelen işine yarayan program varsa kullanır gerisini siler gider endişe etmeyin. Bu arada hangi şifreleme programını tavsiye edersiniz.

Sağolun. Ben söyledim ama tam olarak en iyi şifreleme nasıl olur onu bilmiyorum.  Aslında zaten içinde şifreleme programı ile birlikte geliyor. Rüfus ile sistem yazdırırken siliyorum. ama kaybettiğim de vardı. silinirsede sitesinde var zaten. oradan yeniden yüklenebilir. işin ilginci bunun 32 gb lığı zor bulunuyor. bu yüzdende pahaya biniyor. :)   bir tane daha var elimde ama onda sistem yazılı.

Bazan  online sms ile kullanıcı bilgileri geliyor onları unutmayayım diye telefonda ekran resmini alıyorum. :) silmiyorumda.. ( şimdi bu bilgi üzerine millet benim usb belleğin peşine düşüyormuş :)  boşuna yorulmayın pek para edecek bir şey yok. :) ) bu tür şeylerden kaldıysa biraz sıkıntı olabilir.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

abdulhey_

Geçmiş olsun olan olmuş artık bundan sonra dikkatli olmanda yarar var tedbiri elden bırakmamak gerekli.Geçmiş yıllarda bu delik cep olayından benim başım bayağı ağrımıştı evin anahtarlarından tut harçlıklarımı çok kez kaybettiğimi hatırlıyorum eminim çoğu  kişide hayatında birkezde olsa buna benzer durumlarla karşılaşmıştır.

Elbette yaşamayan bilemiyor ne yazıkki genel olarak baktığımızda ne yazıkki toplum olarak bazı negatif gelişmeler olmadan çare arayışına düşmüyoruz örnek dişimiz çürüyor son dakika dişçiye gidiyoruz gibi düşünebiliriz sonuç olarak bir kayıp yaşatıyor ihmal edilmemesi gereken bir durum gibi.

Taşınabilir disk kullananlar için yararlı ve gerekli bir öneri olmuş  katılıyorum saygılarımla.

hulasa

Piyasada çok yaygın farklı adlarda usbdisk koruma şifreleme uygulamaları mevcut tabii,bir kez bile kullanmadım ancak internet'de daha evvel rastladığım kadarıyla alttaki uygulamaların başarılı olduğu belirtilmekte inceleyip bakılabilir.

  • GliSoft USB Stick Encryption
  • Wondershare USB Drive Encryption
     
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@forjest ustam sağol.  abdala malum olurmuş ya. valide bu aralar baya bir şeyler kaybetti.  daha bir gün önce kendisine " yahu bunları nasıl beceriyorsun benim hiç böyle önemli bir şeyimi kaybettiğimi gördünmü" dedim. içimdende büyük konuştum galiba diye içime bir kurt düşmüştü. :) evet büyük konuşmuşum mübarek günlerde..

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...