Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Solus 4.3 Gnome,kde,mate,budgie Latest Final Released!


forjest
 Share

Recommended Posts

Solus 4

SOLUS 4.3

Güncellenme tarihi: 23 Temmuz 2021

OS Tipi: Linux
Temel: Independent
Kökeni: Ireland 
Mimari: x86_64
Masaüstü: Budgie, GNOME, MATE

Solus Budgie Image

Hakkında

PiSi paket yöneticisinin çatallanmış bir versiyonu olan “eopkg” paket yöneticisini ve geliştirme ekibince geliştirilen GNOME 2 ile entegre edilmiş “Budgie” adlı özel bir masaüstü ortamını kullanan Solus‘un 4.3 no’lu sürümü, Joshua Strobl tarafından duyuruldu. Solus 4.3’ü duyurmaktan gurur duyduklarını söyleyen Strobl; yeni sürümün, yeni masaüstü ortamı güncellemeleri, yazılım yığınları ve donanım etkinleştirmeleri sağladığını ifade etti. Strobl; Budgie, GNOME, MATE ve KDE Plasma masaüstü ortamlarıyla kullanıma sunulan sistemin; ses ve video multimedya oynatımı için, özel olarak arzu edilen deneyimi karşılayan, kullanıma hazır yazılımlar içerdiğini söyledi. Budgie ve GNOME, video oynatımı için GNOME MPV ile birlikte gelirken, MATE; video oynatımı için VLC ile , KDE Plasma; ses oynatımı için Elisa ve video oynatımı için SMPlayer ile birlikte geliyor. 5.13.1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; Mesa, 21.1.3, Firefox 89.0.2, LibreOffice 7.1.4.2 ve Thunderbird 78.11.0 gibi güncel yazılımlar içeriyor.

İNDİRME Linki

Alıntı

 

Solus-4.3-Budgie.iso (1,857MB, SHA256, torrent)

Solus-4.3-GNOME.iso (2,073MB, SHA256, torrent)

Solus-4.3-MATE.iso (1,838MB, SHA256, torrent)

Solus-4.3-Plasma.iso (2,042MB, SHA256, torrent)

Kaynak: https://getsol.us/download

 
31c07d1789d1560f4f6029ee515bf0c0?s=80&d=

About filozof

 

OS Tipi: Linux
Temel: Independent
Kökeni: Ireland 
Mimari: x86_64
Masaüstü: Budgie, GNOME, MATE

_= ScreenShot =_

Spoiler

Solus Budgie Image

Laptop

2019/03/Budgie 10/ Icon Tasklist Popover

 

Edited by forjest
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Memoli

Manjaro linux'ün son çıkan versiyonlardaki bazı bug sorunları sanıyorum kernel yapılandırmalarına dayalı yaşanılan problemlerden ötürü,kullanıcıları büyük ölçüde farklı dağıtımlara geçmeyi düşündürttü.Ancak Manjaro'ya rakip olarak belkide bazı özelliklerinin daha iyi olduğu belirtilen birbirinden farklı iki dağıtımdan herhangi birini kurarak alternatif seçenek olarak görülen beğenilen son zamanlarda adından sözde ettiren arch tabanlı yine calamares kurucu özelliği ile CondresOS ve Namib sistemleride,manjaro'yu aratmayacak özelliklere sahip.Diğer taraftanda arch tabanında kullanılabilecek bir çok popüler dağıtımında olduğu unutmamak gerekli."Antergos,Archman,Arcolinux,Swagarch dağıtımlarıda oldukça başarılı."

Kısaca bahsetmek gerekirse:

Antergos: uygulamalar ve sürücü vb.opsiyonları seçme özelliği bulunan Antergos linux bu kapsamda en mantıklısı görünmekte özetle kullanıcının kendi isteğine göre seçme özelliği tanınmakta.

CondresOS/Namib her ikiside kullanıcının neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapısı zengin güncel uygulamalarla beraber yüklü şekilde geliyor belki ilk kez kuracak olan yada sonradan uğraşmayayım diye düşünenler için tercih edilebilecek bir dağıtım.

Archman: Archman  Gereksiz olan uygulamaların bulunmadığı sadece temel gereksinimlere uygun olan tüm bileşenlerin sisteme dahil edildiği,ilk ve son kullanıcı dostu olan işleride kolaylaştıracak şekilde dizayn edilmiş Arch linux'ün gücünü kullanıcı ile tam anlamıyla buluşturan bir dağıtım özetle Türkçe dilininde eksiksiz şekilde yer aldığı kurulabilecek dağıtımlardan forum site desteği ile tam destek almak isteyenler içinde doğru bir seçim olacaktır.

Swagarch:Üstteki özelliklerden yine kalır yanı olmayan sade temiz bir kurulum kullanım ortamı sağlayan.Arch linux konfurunu sağlayacak şekilde tasarlanmış sorunsuz ve kullanıcı dostu bir dağıtım.

Arcolinux: Son zamanlarda adından söz ettiren her ay yeni güncel iso kalıpları çıkarıp,kullanıcılarınada site ve forum üzerinden eğitim bilgi belge ve dökümanlarla destek verip video'lu anlatımlarıda dahil ederek yardımcı olmayı hedeflemiş yapımcı ve geliştirici arcolinux ekibininde oldukça başarılı olduğunu belirtmek gerekli.Arch linux'ün tüm nimetlerinden istifade etmek etmek,yeni başlayanlar kodlama ve bu alanlarda araştırma yaparak kendini geliştirmek isteyenler için kesinlikle önerebileceğim bir dağıtım dağıtımı kurmadan evvel öncelikle sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Solus linux: çizgisini bozmadan tıpkı linüx mint,ubuntu vb. dağıtımlar gibi fazla  bir değişiklik yapmadan temel bir kaç değişiklik kernel tema vb.görsel değişikliklerle yol alıyor şimdilik bir sorunu yok stable kararlı olarak sistemlerde yerini almaya devam ediyor.Solus ilk ve son kullanıcılar için her gereksinimi karşılayacak seviyede doğru bir sistemde diyebiliriz ayrıca. 

Saygılar. :) 

Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Solus 4.3 Gnome,kde,mate,budgie Latest Final Released!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...