Jump to content

İlk Canlı Bilgisayarlar Yapıldı.


Sirius

Recommended Posts

61854.jpg

İlk canlı bilgisayarlar yapıldı

Bilim adamları bakterilerin genleriyle oynayarak ilk “yaşayan bilgisayarları” yapmayı başardılar

Amerika’dan bilim adamları, bakterilerin genlerini değiştirerek “yaşayan bilgisayar” yaptı. Araştırma, bu tür bilgisayarların kullanışlı olduğu kadar, veri saklama ve genetik mühendisliği için de uygulanabilir olduğunu gösterdi.

Kuzey Carolina ve Batı Missouri Devlet Üniversitesi’nden matematikçiler ve biyologlar, E.koli bakterisine genler ekleyerek, “yanık krep” adı verilen matematik problemini çözmeyi başardılar.

Bu matematik problemi farklı boyutlarda ve yanık bir bölümü olan krepleri içeriyor. Soru ise, bu krepleri, yanık kısmı üst tarafa gelecek şekilde en büyük altta olacak şekilde “en az hamleyle” sıralamak.

Bu deneyde, araştırmacılar DNA parçalarını krep olarak kullandı. E-koli bakterisine başka bakterilerden gen ekleyerek, bu “krepleri” çevirmeleri sağlandı. Ayrıca bakterilere, sadece doğru sıralamada çevirme yaptıklarında, antibiyotiğe dirençli olmasını sağlayan bir gen de eklendi.

Yaşayan bilgisayarların ilk prototiplerinden olan bu bilgisayarların birçok kullanım alanı bulunuyor. Bir kavanozda onlarca milyar bakteri bulunabileceği için sağlanacak bilgi işlem gücünün devasa olacağı belirtiliyor. Bunun anlamı ise daha az yerde daha hız anlamına geliyor. Ayrıca bakterilerin öğrenebilme ve mutasyon yetenekleri nedeniyle bilgisayar teknolojisini çok farklı bir boyut getireceği düşünülüyor.

kaynak

 http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=142132[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

kullanıcı birşeylerle uğraşmaktadır.. ekran gitgel yapar..

kullanıcı: la olum 10 dakka rahat ver be şu işi bitireyim..

bilgisayar: ama abi benim x8f5r4 başka biriyle ağ kurmuş.. kahroluyorum..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
bu teknoloji hızı ile fazla yaşamayız

Einstein diyor ya: 3. Dünya savaşında hangi silahların olacağını bilemem ama, 4. Dünya savaşında taş ve sopaların olacağını gayet iyi biliyorum. İşte, aynen senin dediğin kapı bu.

Ayrıca, bu eschericia coli nam-ı diyar E.koli ne hayırlı bakteriymiş ya. İnsanoğlunun her ihtiyacına cevap veriyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...