Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Format Iso Yapma


eskehacettepe
 Share

Recommended Posts

format kalıbı hazırlamayı bana forjeste motuna mephistooo2 ye mesaj yolu ıle sordun ve konu actın tekrar yazıyorum bir seferde ogrenemezsın 

1.sistem nasıl yapılır gereklı olan wındows ıso kalıbı

2,Guncellemelerı entegre yontemı dısm  yada kurulum yaparak sysyprep ıle ımaj alma

3.gimagex

tabı bu esnada hangı guncellemeler eklenmelı nelere dıkkat edılmelı 

regler ayarlar vs ıyıce kurcalamadan ogrenemezsın armut azıma gel yok yanı arastıracaksın

Ornek

UpdatePack7R2-19.3.15 guncelleyebılırsın ama bunun ıcın  UP7Integrator kullanamasını bılmelısın

Edited by casper0007
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Her iki pc nin özellikleri aynı ise olur... Ama farklı özellikli pc olursa mavi ekran hatası verir.. Riskli iş... Birde hdd yi komple silme ihtimali war.. En iyisi orijinal format 

Link to comment
Share on other sites

Alınan yedeğin sadece kişiye özel pc'de kullanımı.

Acronis ile alınan tib uzantılı yedek alınan dosyalarda lisans,sürücüler,programlar ve ekstralar olacağından dolayı,aynı sisteme tekrar'dan sorunsuz geri yüklenebilir.

Alınan yedeğin farklı pc'lerde  kullanılması,acronis yedeği ile sıfır windows sistem kurulumu

Acronis üzerinden alınan windows işletim sistemi yedeği farklı bilgisayarda da kullanılacak ise şayet mutlaka sürücü vb.sisteme ait donanımların yüklenmemesi,sistemin lisanslanmaması gereklidir.Özetle temiz bir kurulum,sadece sisteme yönelik güncellemeler son olarak optimizasyon özelleştirmeler yapılarak son aşamada yedek alınması gerekli amaç bir sonraki işlemde sorunların yaşanmaması.

Yedek alındı,aldığım yedeği aynı pc'ye,yada farklı pc'lere kullanımı vs.

Daha evvel'de benzer konularda ben ve diğer arkadaşlarımızında katkıları ile bu hususlarla ilgili fikirlerimizi paylaşmıştık yine aynı şekilde bu alınan yedek/tib image'larını acronis true image home bootable iso kalıbı (ön yüklemeli) olan dosyasını kullanarak,recovery metodu ile alınan yedeğin herhangi bir pc'ye sistemi mount edilmesi kurulması,buradaki ince nokta bilindiği üzere partition'lar/Hdd.'ler daha evvel'den yapılandırılmış ise bölümleme yapılan disklerin tek partition durumuna getirerek "addnewdisk" yönergesiyle diski tek ana disk olarak başından aktif edip,recovery seçeneğine gidilip menü seçenekleri üzerinde aynı şekilde "universal mode" fonksiyonu seçimi ile geri yüklemeye start verilerek işlemlerin bitmesini beklemek yeterli.Son yıllarda da aşağı yukarı kullanılan ve yaygınlaşan bir yöntem olduğunuda belirtmek gerekli veri kayıpları,eksiksiz ve hızlı sonuç,zaman kazancı sağlaması vb.durumlar vs.acronis'e ek olarak aomei uygulamasını kullanarakda aynı işlemlerin yapıldığınıda az çok hepimiz bilmekteyiz.

ISO kalıbına getirme süreci veya sistemi wim/esd dosya biçiminde kaydetmek

Yine üstteki metinler göz önünde bulundurularak,mevcut kurulmuş olan sistemden ve sistemin genelde kullanımı ve paylaşımının yapılacağı düşünülerek evrensel ölçülerde sorunlarınında risk oluşturmaycak şekilde hazırlanmış olan windows sistemden dism++ uygulamasını kullanarak diğer arkadaşlarında belirttiği önerdiği şekilde tools'lardan istifade edilebilir donanım özellikleri bağlı olarak işlemler belli bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşir.Dism++ uygulamasının Türkçe dilinde olanı sitede mevcuttu DJ_Rush kardeşimiz daha evvel'den eklemişti,arayüzüde bu sayede anlaşılır olduğundan işlemlerin yapılmasıda belki yeni başlayanlar için kolaylaşacaktır.Diğer taraftan ntlite,wintoolkit uygulamalarını kullanarakda özelleştirme,güncelleme ekleme çıkartma ve bir çok özellikleri kullanarak sistem elde etmek mümkün dism önerilir.

wim/esd kalıpları yedeklerinin,mevcut windows iso dosyalarına ekleme işlemleri

wim/esd oluşturulmuş olan yedekleri,değişimleri,32 bit'lik bir wim dosyasını (efi kurulum için) olabilir,64 bit iso dosyasına ekleme vb.amaçlarda ekleme çıkartma işlemlerinde kalıp iso dosyalarının aynı şekilde kaydedilmesi anlayışıyla bu işlemlerin sağlıklı olması iso dosyalarını "poweriso,ultraiso" uygulamalarını kullanarak müdahale etmek doğru tercih olacaktır.Dvd diske veya usb_flash-diskler'e yazdırma sonunda iso üzerinden kurulumlarda ön yükleme özelliğinde sistem dosya yapısının bozulmaması sorun yaşanmaması için amaç.

Sistemleri gerçek makinede denemeden evvel sanal makinede testler yapmak

Hazırlanan sistemlerin deneme kullanımı işlevleri sorunlarını saptamak amaçlı,virtual box / vmware workstation sanal sistem emulatorlerini kullanarak sonuçları testleri yapmakta ayrıca yararlı sistemler ve uygulamaların test işlemler için mutlaka bulunması gerekli programlar.Bu sayede de,sonradan gelişecek olan sistemlerle ilgili problemler en aza indirgenecektir.


Bahsi geçen uygulama konular

Dism++ | Poweriso | Ultraiso | Aomei | Acronis - Acronis2 

Anlatımlar destek

Kolay gelsin.

Edited by forjest
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

eskehacettepe, Bir saat önce yazdı:

forjest bey beraber yapsak olurmu acaba ben kendim başıma yapamıyorumda abi

 

forjest bey burdamısınız acaba

 

Kurban olayım at şu formatı artık.... 10 sene önce ülkenin yarısı teknik servis oldu bu site sayesinde... şurda 3 tane konuyu okuyup format atacan...  at şu formatı, aç dükkanını, hadi yap şunu yaaa.... :facepalm:

  • Haha 8
Link to comment
Share on other sites

  • Editor
eskehacettepe, Bir saat önce yazdı:

yok abi ilk defa üye oldumda motun abi yapamıyorum bir türlü

Armut piş ağzıma düş istiyorsun, burada çoğumuz sana yol gösterdik, herkes birşeyler yazdı ama sen her mesajdan sonra yapamadım diyorsun, desen ki şunu yaparken şurada takıldım, yardımcı oluruz ama senin yazdığın mesaj hiç değişmiyor "yapamadım"...

Anlaşılan o ki denemiyorsun bile...

Ayrıca tib uzantılı dosya ile soru sormak için konuyu açtın, şimdi de diyorsun ki ben acronis ile hazırlamadım...

İlk önce ne yapmak istediğine karar ver...

Ayrıca neden iso kalıbı oluşturmaya çalışıyorsun, forumda Windows a ait bir sürü iso dosyası var, indir birisini yaz DVD yada USB'ye...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Arkadaş sistem yapacakmış siz çok yanlış anlamışsınız.

Please register to see this content.

İnşallah ilk çalışmanı bekliyoruz o zamana kadar banlanmazsan :D

Zaten format atmakta ne var biosa bile girmene yok setup.exeyi çalıştırman yeterli artık otomatik sistemi yeniden başlatıp kuruyor.

Edited by furopebelu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...