Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi çok Yakında Geliyor


hadibeolsun
 Share

Recommended Posts

Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi Çok Yakında Geliyor

Birçok yeniliğe ev sahipliği yapan Windows 10 Nisan 2019 güncellemesi için yolun sonuna gelindi.

Bir süredir 19H1 güncellemesi üzerinde çalışan Microsoft, yapmış olduğu açıklamayla Nisan 2019′da yeni bir sistem güncellemesi yayınlayacağını müjdelemişti.

Bu kapsamda Windows Preview sürümleri çatısı altında kullanıcılara bir takım özellikler ve hata gidermeleri sunan Microsoft‘un, Windows 10’un yedinci ana güncellemesini yakın zaman içerisinde yayınlayacağı ileri sürüldü.

Bugün yayınlanan yeni Windows 10 önizleme sürümü ile beraber mevcut yapı numarasını 18361‘e çıkartan Microsoft’un, yayınlamış olduğu yeni ön izleme sürümü 2 farklı hata düzeltmesine de ev sahipliği yapıyor.

Google’ın Oyun Platformu Stadia, AMD İle Güçleniyor

Daha önceden yayınlanan önizleme sürümünde ise 6 farklı hatayı düzelten Microsoft, yeni güncellemeyle beraber daha az hata düzeltmesine gidiyor.

Yine de bu konu hakkında henüz Microsoft cephesinde resmi bir açıklamanın yapılmadığını da belirtmekte yarar var.

Windows 10 Nisan 2019 güncellemesi

Dikkat Çeken Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi Yenilikleri

– Masaüstü kullanıcıları için yeni tema: Nisan 2019 güncellemesi ile beraber kullanıcılara yeni bir parlak tema sunulacak. Bu tema ile beraber Microsoft, menü ve arayüz elementleri gibi görsel bileşenlerin rengini değiştirecek. Ayrıca bu temaya uygun duvar kağıtları da kullanıcılara sunulacak.

– Baştan aşağıya yenilenen Başlat Menüsü : Yeni güncellemeyle arayüz tasarımına odaklanacak olan şirket, Başlat Menüsü tasarımına da el atacak. Bu kısımda daha minimalist bir tasarım diline geçiş yapacak olan Microsoft, daha az ikona yer verecek.

– Windows Sandbox: 19H1 güncellemesinin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise şüphesiz ki Windows Sandbox. Bu özellik sayesinde kullanıcılar güvenilmeyen uygulamaları, sistemden yalıtılmış bir şekilde açabilecekler. Böylece, işletim sistemine olası bir fidye yazılımı veya benzeri virüslerin girmesi rahatlıkla engellenebilecek.

– Güncellemeler için 7 GB ayrılmış alan: Windows 10 kullanıcılarının genel sorunlarına da odaklanan Microsoft, yeni ana güncellemesinde ayrıca Yetersiz Hafıza sorunununda el atacak. Windows 10 güncellemeleri için, otomatik olarak 7 GB alan ayıracak olan yazılım devi, böylece güncelleme sırasında olası Yetersiz Hafıza sorununu da tarihe karıştıracak.

– Windows 10 uygulamaları güncellenecek: Yeni güncelleme hakkında bilinen önemli detaylardan birisi ise, ana sistem uygulamalarının çoğu yeni özellikler ile güncellenecek.

– Microsoft güncelleme stratejisini değiştirecek: Bildiğiniz üzere, bir süredir Windows 10 Home kullanıcıları güncellemeleri duraklatma veya erteleme özelliğini bekliyorlar.

Yeni güncellemeyle bu bekleyişe de bir son verecek olan yazılım devi, Home kullanıcılarına sistem güncellemelerini bir haftaya kadar erteleme imkanı da verecek.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

En büyük yenilik işinizin ortasında i7 li işlemcili pcde işlemciyi %100 kullanıp (böylece peygamberlerle aynı sabra sahip olabilirsiniz, çünkü iki satır kodla güncellemeyi düşük öncelikle çalıştırmak çok zor), sonra zart diye bilgisayarı yeniden başlatıp (bu sayede yaşadığınız sürprizle gününüz şenlenebilir) yine güncelleme sırasında siyah ekranda 3 saat bilgisayarınızı kullanılamaz hale getirip güncelleme sonrası bilgisayarınızı kağnıya çevirip bütün ayarlarınızı defaulta getirerek çalışan programların driverların çalışmamaya başlaması. Performans ve gizlilik açısından da BELGELER klasörleriniz siliniyor ki böylece gizli dosyalarınıza kimsenin erişme şansı olmuyor ve performansınız tavan yapıyor! Ve tabii ki ortaya çıkan açıkları kapatıp başka açık yerleştirerek de bilgisayarınızın hackerlara karşı çok güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.

Macera aradığınızda bir ayarı yapmak için Denetim Masası ve Ayarlar arasında 1 saat gidip gelerek eğlenebilirsiniz.

Windows Defender ile yine tüm işlemciyi kullanılamaz hale getirerek virüslere geçit vermemiş olursunuz.

Ve sistemde tıkladığınız her yerde bambaşka bir arayüzle karşılaşarak (+ IE, Edge, WMP, Groove Music) can sıkıntınızı giderebilirsiniz.

i.png.60409ab324c8b1b421c4012340c070ca.png

Edited by furopebelu
  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Her gün güvenlik sorunları ortaya çıkıyor. Güvenlik sorunlarını ortaya çıkartan yine onlar. Güya güvenlik problemlerini bulan kim microsoft'un anlaşmalı antivirüs şirketleri. Çünkü en iyisi bu diyerek eskisini devre dışı bırakıp yenisini satın aldırmak. Hep para tuzağı. 

19H1 de yayınlanacak ben o sistemi de editleyeceğim göreceğim bakalım.

 

Edited by hadibeolsun
  • Like 2
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

borz_50  arkadaşım sizin kullandığınız sistemi bende indirip kurdum ancak kullanmakta olduğum bazı sürücü ve programları kurmadı sürekli uyarı veriyor, hiçbir şekilde kuramadım mecburen kaldırmak zorunda kaldım, bilgisayar özelliklerim yazının altındadır.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...