Jump to content

2 saatte 2.250 milyon


emily

Recommended Posts

Milliyet'in 1 milyon kız çocuğunun okuyabilmesi için başlattığı "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına destek için dün Kanal D'de canlı yayımlanan "Büyük Buluşma"da, iki saat içinde 2 milyon 250 bin YTL toplandı

Milliyet'in eğitim olanağından yoksun 1 milyon kız çocuğunun okuyabilmesi için başlattığı "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına destek için dün Kanal D'de canlı yayımlanan "Büyük Buluşma" adlı programda kampanyaya destek yağdı.

İki saat içinde, telefon, SMS, internet yoluyla 2 milyon 250 bin YTL toplandı. Böylece 2205 kız çocuğuna üç yıllık eğitim bursu sağlanmış oldu. En büyük bağışçı ise, üç yıl boyunca bin çocuğa burs vereceğini bildiren Metro Grup oldu.

agun3.jpg

Ünlüler bağış için yarıştı

Sunuculuğunu Uğur Dündar ve Osman Yağmurdereli'nin yaptığı ve saat 15.00'te başlayan programa, "Fırtına dizisi oyuncularından Burçin Terzioğlu ve Murat Yıldırım, "Gümüş" dizisi oyuncuları Songül Öden ve Kıvanç Tatlıtuğ, "Ah Polis Olsam" dizisi oyuncusu Cem Kılıç, "Arka Sokaklar" dizisi oyuncuları Gamze Özçelik ve Şevket Çoruh, "Ihlamurlar Altında" dizisi oyuncuları Nur Sürer ve Sinan Tuzcu, "Karınca Yuvası" dizisi oyuncuları Memet Ali Alabora ve Emel Sayın ile "Acemi Cadı" dizisi oyuncusu Nergis Kumbasar, kızı Yasmin ile stüdyo konuğu olarak katıldı. Sanatçılar, kadınlar ve erkekler olarak ikiye ayrılıp telefonların başına geçerek, kampanyaya destek için telefonla arayanlara yanıt verdiler.

Program boyunca Turkcell, Telsim ve Avea faturalı cep telefonu kullanıcılarının "Burs" yazıp 5414'e göndermeleriyle 5'er bin YTL'lik katkı sağlandı.

Kanal D'de yayımlanan "Kod Adı" dizisinin teknik kadrosu telefonla 1000 YTL bağışta bulunurken, telefonla canlı yayına bağlanan Beyazıt Öztürk kampanyaya destek olacağını söyledi. Programın sunucuları Dündar ve Yağmurdereli, bağış miktarını açıklamak istemeyen Öztürk'e "10 bin burs mu?" diye espri yaptı. Öte yandan Şarkıcı Petek Dinçöz 3, Armağan Çağlayan da 2 çocuğa burs sözü verdi.

Emel Sayın'dan 10 burs

Emel Sayın 10 çocuğa burs, Fırtına dizisi ekibi ile Davut Güloğlu 5'er çocuğa burs, Yılmaz Baç 1000 YTL, yapımcı İbrahim Mertoğlu 2500 YTL, Oya Aydoğan 2500 YTL, sanatçı Gülşah Dilek 1000 YTL, Adil Mutlu da 1020 YTL bağışta bulunacaklarını açıkladı.

Nalan, Keremcem, Adnan Şenses, Yavuz Bingöl şarkılarıyla, Hüsnü Şenlendirici klarnetiyle, Anjelika Akbar da piyano resitaliyle hem stüdyoda, hem de ekranları başında programı izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

SEDAT ERGİN KAMPANYA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kadınların enerjisinden yararlanmalıyız

Programın başlangıcında Dündar ve Yağmurdereli ile sohbet eden Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, kampanya hakkında bilgi verdi. Türkiye'de resmi rakamlara göre 600 bin, gayri resmi rakamlara göre de 1 milyon kızın imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemediğini belirten Ergin, şöyle konuştu: "Bu toplumsal sorumluluk projesiyle yola çıktık. Dedik ki, bir kampanya yapalım ve Türkiye'ye, bazı şeyleri değiştirmek isteyen vatandaşlara, kurumlara seslenelim. 1.5 yıl içinde 21 milyon YTL'lik imkân sağlandı. Biz de katkıda bulunduk ve 19 kız yurdu projesi üstlenildi. Bunlardan 8'i faaliyete geçti. Bu eğitim döneminin sonunda hepsi açılmış olacak. Asıl amacımız toplumda bu konuda bir farkındalık yaratmak. Yapacağınız çok küçük katkılar Anadolu'da birçok kızımızın hayatında çok büyük değişiklikler yapabilir. Türkiye'yi daha ileriye ******ürmek istiyorsak bunu ancak kadınlarımızın enerjisi ve aklından yararlanarak yapabiliriz. Bunun yolu da kızlarımızın okula gitmelerinden geçiyor."

HANZADE DOĞAN:

Bu haykırışa kulak verin

Doğan Gazetecilik A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Hanzede Doğan, programda verdiği mesajında şöyle dedi: "Baba Beni Okula Gönder seferberliği 2005 yılının nisan ayında 500 bini aşkın kız çocuğumuzun haykırışıydı. Bu haykırışa Türk toplumu cevap verdi. Kısa zamanda 20'ye yakın yurt yaptırıldı.4 bine yakın kız çocuğumuza burs olanağı sağladık. Fakat bugün geldiğimiz noktada yaptıklarımız daha yapmamız gerekenlerin sadece başlangıcı. Çünkü hâlâ 15 ile 19 yaş arasındaki kız çocuklarımızın yarısına yakını okula gidemiyor, okula gönderilmiyor. Eğer toplumumuzun yarısını eğitimden mahrum edersek bu artık kadın hakları konusu değil insan hakları konusudur. Bu mahrumiyet Türkiye'yi sakat bırakıyordur.

Günde 1 YTL'ye bir çocuk okur

Kelimenin tam anlamıyla vücudumuzun yarısı işlemezken biz ilerlemek istediğimiz noktaya gelemeyeceğiz. Dolayısıyla 'en büyük sorunumuz işsizlik, en büyük sıkıntımız geçim sıkıntısı' diyorsak eğer ülke olarak, o zaman ben de diyorum ki, bu sorunu halletmenin tek bir, yegâne bir çaresi var. O da bütün çocuklarımıza eğitim hakkını vermek. Bütün çocuklarımızı eğitmek. Dolayısıyla hepinizden bu haykırışa kulak vermenizi, bu seferberliğe katılmanızı istiyorum. Günde 1 YTL'ye bir çocuğun eğitimini sağlayabiliyoruz, sadece 1 YTL'ye. Dolayısıyla bugünün Türkiye'sinde ekonomik sorunlar yüzünden çocuğumuza eğitim veremiyoruz gerçeğini kabul etmemeliyiz, içimize sindirmemeliyiz. Bu seferberliğe desteğinizin devam etmesini diliyorum."

kaynak->milliyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...