Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bu Tv Kartı Notebook Ta çalışır Mı?[çözüldü]


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

abdulhey_, 06.04.2019 - 01:18 yazdı:

@Bay_RC  Olmadı yine yav. ne ses var ne görüntü. çift taraflı HDMI ile denedim. Vga da var ama  monitörde vga girişi var uydu alıcıda ise sadece data aktarıcı var. bilgisayar çalışırken veya çalışmazken HDMI ile taktığımda ikisinde de " Aralık Dışında" bildirimi veriyor.  Araştırdım bunun da bir sürü nedeni olabilirmiş.

YOUtube da anlatılmış ama en basitinde bile baya ekipman gerekiyor.şimdilik bıraktım. Aslında 24 inç ips led FHD bir monitörden Tv seyretmek keyifli olacaktı ama olmadı. o zaman bilgisayarı çalıştırıp tv kartından seyretme alternatifim olacak sadece.

Galiba eskisi gibi kafa yormayı beceremiyorum. veya angarya geliyor.

bende olmayan HDMI to VGA Aparatı . ama bende gerek yokki buna. zaten iki tarafıda HDMI portu var. hoperlör desen zaten monitörde kendinden var. hadi o da olmadı desek ses çıkışıda mevcut.  Yani bu durumda monitörle uydu alıcıyı HDMI portlarından bağlayınca hemen görüntü gelmesi gerekir gibi ama olmadı işte...  Neyse zamanla öğreniriz belki..

yine internet üzerinden okuduklarımdan anladığım kadarıyla

mönitörü tv  olarak kullanmak için uydu alıcı

bilgisayardan tv izleyebilmek için tv kartı ya da uydu alıcısı+video capture card gerekliymiş

 

Bay_RC, 07.04.2019 - 16:27 yazdı:

Arkadaşlar sigma skystar 3 kartım windows 10 pro 64 bitte çalışmıyor. Driver hatası veriyor. Bu yüzden windows 7 ultimate x64 kurdum onda da çalışmadı yalnız sürücü imzasını devre dışı bırakarak çalıştırabildim.

İnternette araştırdım windows 10 x64 driver bulamadım. Bulanınız var mı? Ne yapabilirim? Teşekkürler.

 

okuduklarımdan anladığım kadarıyla sigma skystar 3 tv kartının   windows 10 için driver desteği varmış ama dijital olarak imzalı değilmiş,

sizin yaptığınız gibi sürücü imzasını devre dışı bırakmak gerekiyormuş.

Link to comment
Share on other sites

sercaniz, 2 saat önce yazdı:

tv kartı ve uydu alıcılar hakkında internet üzerinden okuduklarımdan anladığım kadarıyla, sıradan(profesyonel olmayan) uydu alıcıların smart tv özellikleri malesef yeterli değilmiş hem yavaş hem de yazılım sorunları oluyormuş, profesyonel olanlar da malesef çok pahalılarmış ve bazılarının Türkiye'de satışı yokmuş

benim önerim, sizinde daha önce yazdığınız  gibi sadece uydu alıcı olarak kullanmanız, smart özelliği için ise bilgisayarı hdmi ile tv'ye bağlayabilirsiniz

Bilmediğim hiç bir şey yazmamışsınız :)  ayrıca bilgisayarı HDMI ile bilgisayara bağlamak öyle basit bir şey değil. Çünkü Hdmı ile ancak görüntü ve ses i aktarabilirim. yani bilgisayar ve TV paralel olarak bağlı olması lazım. benim bu kadarında gözüm yok.  ben en pratik olarak Tv de medya ve internet istiyorum. 

İşin aslı bahsetmiş olduğum gibi Smart Tv yi ucuza getirmekti ana amacım.  Smart Tv lerde bu istediklerimin hepsi var. ama arada 1000 tl ye yakın fark var. 

Bu uydu alıcımın Egami veya genel adıyla Enigma 2 benimde araştırdığım kadarıyla ve anladığım kadarıyla alternatif Telefonlardaki Özel Romlar gibi. ama işte uğraşanlar çokmuşta yeni bir rom bulmak lazım. benim bulduğum ise Türk sitelerinde sadece bir tane. o da zaten zor bela yüklemeyi başardığım galiba? yani 2-3 yıl önce yüklemiş olduğum. Çünkü dosyalarda 2016 tarih var.

O yurtdışındaki pahalı TVbox lar zaten bilgisayar Tv bir arada gibi. hatta bizim bilgisayar donanımlarından bile üst seviyede donanıma sahip.  ilgili bir sitenin Yöneticisi biriyle tartışırken örnek vermiş ordan gördüm. Neyse yinede emeğiniz  ilginiz için teşekkür ederim. Saygılar..

Link to comment
Share on other sites

usb tv kartı ile bilgisayardan tv setretmek için arayış içindeydim, internette bulabildiğim kadarını okumaya çalıştım,

okurken tv kartı, video capture card ve uydu alıcıların farklı kullanım seçenekleri karşıma çıktı, mönitörü smart tv olarak kullanmak da bunlardan bir tanesi idi,

işin içine smart tv , 4k yayın ve hevc codec girdiğinde malesef fiyatlar uçuyor, uygun fiyatlı çözümlerde de internetin kullanılabilir olması, görüntü kalitesinin düzgün olması, yazılım desteği ve stabilite, modül kullanılabilmesi vs. mümkün görünmüyor malesef ayrıca harcanan zaman ve emekte cabası

bu açıdan baktığımda bütçeye uygun bir smart tv seçmek daha mantıklı görünüyor

Link to comment
Share on other sites

sercaniz, 7 saat önce yazdı:

usb tv kartı tavsiye edebilecek var mıdır

İşte bende onun için dedim, konuyu fazla dallanıp budaklandırmamak lazım diye. Çünkü o Türkiye de bulunmayan sistemler oldukça pahalı vede gereksiz. 32 GB RAM i olanlar var.

Benimki dvbsky usb s960 tv kartı. Driveri var sitesinde onu ve oynatma programı olarakta DVB dreamí yükleyip tarama yaptırıp kullanıyorsun.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...