Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Fan Sesi Güç Seçenekleri


canpolat11
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar msi ge 60 laptopumda uzun zamandan beri yüksek fan sesi sorunu vardı geçenlerde güç seçeneklerinden güç tasarrufunu seçtim fan sesi azaldı normalde dengelide duruyordu boşta durs bile az birsesi vardı. Güç tasarrufuna alınca düzeldi (hata bu sesin düzelmesi için bios güncellemesi bil yaptım) ama tasarruftayken sanki kasıyor yani mozillada sekmeler yavaş açıyor videolarda yavaşlama vs oluyor bunu nasıl düzeltebilirim yani tasarrufta kullanıp ses çıkmasın ama sekmelerde falan hızlı olsun ??

Link to comment
Share on other sites

  • Windows üzerinden işlemci sayısı düşüşü ve güç ayarlarının %50 olarak ayarlanmış olarak fan sesini unuttum bayağıdır.=>
  • SpeedFan uygulamasını kullanarakta bios ayarlarının desteği ile kontrol sağlanabilmektedir işlemci ram ve fan devirleri sorunlarına çözüm olduğu ayrıca bilinmektedir.
  •  | Kaynak:  SpeedFan anasayfası : | Uygulamanın indirme linki: 
  • SpeedFan kullanımı ile ilgili
    Please register to see this content.
    kullanmadan ve ilkkez kullanacak olanlar için izlenmesi gerekebilir programı dikkatli kullanmakta yarar var.Havalarında şu ara ısındığını varsayarsak,malum fanada ihtiyaç var. 

Kolay gelsin saygılarımla. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

canpolat11

işletim sistemi,sürücü vb.bazı ayrıntılarında istenilmeyen sorunlara yol açtığınıda hatırlamak gerekli.Örnek verecek olursam eğer,background arka planda çalışan kullanılmayan ram/işlemciyi meşkul edecek seviyedeki hizmetlerin fazlalığıda ne yazıkki uygulamaların çalışmasınada hepimizin aşağı yukarı bildiği üzere negatif şekilde sirayet eder.Donanımı iyi olan bir cihazda buna dahildir.

  • Yapılacak işlemin önceliği işletim sistemi versiyonu ve donanım uyumluluk modlarını
    Please register to see this content.
    derecelerinden emin olarak doğru bir sistem üzerinde yoğunlaşmak.
  • Genel olarak cihaz donanımsal olarak sistem ve hizmetlere bağlı şekilde stable bir frekansta düzenlilik sağlayamıyor ihtimali ilk akla gelenler arasında olan durumlardan
  • Mümkünse kullanılmayan servisler için uygun olan bir tweaker yapılandırma uygulamalası kullanarak,kullanılmayan servislerede müdahale edip istenilen kıvamda performansı elde etmek yapılan doğru bir servis ayarıda dahi problemleri hızlı şekilde mutlak şekilde çözecektir.  

 

Link to comment
Share on other sites

Kocakarı ilacı gibi yöntemler kullanıyorum. Uzun zamandır fan sesi v.s çok rahatsız etmiyor. Masaüstü bir pc ye sahibim. 2-3 ayda bir fanları söküp güzelce yıkıyorum :) ardından 1 gün kurumasını bekliyorum yada 8-10 saat sonra alıp bir güzel saç kurutma makinesi ile kurutuyorum. Son işlem olarakta çok az makine yağı koyuyorum. Uzun süre maksimum sessizlikte çalışıyor. Aslında çok büyük risk ama öyle traktör sesi gibi ses çıkarıyorlarki bazen cinnet geçirtiyor.  Tavsiye etmiyorum ama sorunumu çözüyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...